Wikipedia:Wikipedian Lähdekirjasto/Julkaisut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Lähdekirjaston etusivu Julkaisut TietoaLähdekirjasto

Julkaisujen käyttöoikeuspyynnöt

Kansainväliset[muokkaa wikitekstiä]


  • Suomenkielisen Wikipedian käyttäjät voivat hakea myös Wikimedian Meta-Wikissä Wikipedia Libraryn yhteistyökumppaneiden julkaisuihin käyttöoikeuksia.

Suomenkieliset[muokkaa wikitekstiä]


Gaudeamus

  • (avoin) Gaudeamus on Helsingin yliopiston omistama kustantamo, joka julkaisee oppi- ja tietokirjoja. Kustantamon erikoisaloja ovat yhteiskuntatiede, filosofia, historia, humanistiset tieteet, ympäristö, talous ja kasvatus. Gaudeamus lahjoittaa muokkaajille pdf-tiedostoja julkaisemistaan kirjoista Wikipedian artikkelien kehittämiseksi.


Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

  • (avoin) Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (lyh. SKS) on vuonna 1831 perustettu kansallinen muistiorganisaatio, kansainvälinen tutkimuslaitos ja valtakunnallinen kulttuurijärjestö. SKS lahjoittaa 20 käyttöoikeutta Kansallisbiografia- ja Talouselämän vaikuttajat -verkkojulkaisuihin. Verkkojulkaisut sisältävät yli 8 500 suomalaisen yhteiskunnan vaikuttajan elämäkerran. Yksi käyttöoikeus kestää vuoden ajan.


Tilastopaja

  • (avoin) Tilastopaja on tietokanta, joka tarjoaa yleisurheilutuloksia ja -tilastoja sekä Suomesta että maailmalta. Tilastopaja lahjoittaa wikipedisteille 20 käyttöoikeutta verkkopalveluunsa.


Ympäristö-lehti

  • (lakkautettu) Ympäristö-lehti on ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen julkaisema aikakauslehti. Lehdessä käsiteltäviä aihepiirejä ovat muun muassa maankäyttö, ilmastonmuutos, kulutus, tuotanto, luonnonvarat ja vesistöt.