Wikipedia:Wikilohikäärme

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Wikilohikäärme on Wikipediassa lymyävä tarunomainen muokkaaja, jonka toimintaa luonnehtii erityinen rohkeus muokkaamisessa ja suuripiirteisyys. Useimmat wikilohikäärmeet hallitsevat reviiriä, ja muokkaavat lähinnä sen rajojen sisäpuolella. Joillakin wikilohikäärmeillä on useita eri reviireitä. Wikilohikäärmeet eivät ole hurjuudestaan huolimatta pahantahtoisia; heidän tyylinsä tosin saattaa ärsyttää muita käyttäjiä, ja wikilohikäärmeen muokkailun jälki voi saada wikikeijun turhautumaan pahasti. Kuitenkin — kuten millä tahansa wikipedistilajilla — wikilohikäärmeellä voi olla herkästi syttyvä temperamentti.

Käytös ja elintavat[muokkaa wikitekstiä]

Wikilohikäärme muokkaa yleensä suurpiirteisesti, rohkeasti ja dramaattisesti. Muokkaukset perustuvat wikilohikäärmeen legendaariseen tietomäärään tai tarunomaisiin tiedonhakutaitoihin. Wikilohikäärme saattaa jättää monimutkaisemmmat kielioppiasiat, wikilinkkien lisäämisen ja muun viilailun muille wikipedisteille (lähinnä wikitontuille ja wikikeijuille), mutta saattavat myös edustaa pikkutarkempaa alalajia. Wikilohikäärmeet voivat keskittyä yhteen artikkeliin kerrallaan tai muokata suurta määrää artikkeleita lyhyessä ajassa. Tämän vuoksi wikilohikäärmettä voi olla vaikea tunnistaa, ja eri wikipedistien näkemykset "todellisen wikilohikäärmeen" olemuksesta voivatkin poiketa toisistaan huomattavasti. Jotkut jopa kiistävät niiden olemassaolon.

Wikilohikäärmeillä on taipumus vetäytyä luolaan horrostamaan taistelun jälkeen tai pitkän muokkausputken jälkeen, koska tällaiset toimet vaativat paljon energiaa. Horros kestää määrittelemättömän ajan, ja sen päätyttyä wikilohikäärme jatkaa muokkaamista yleensä normaaliin tapaansa.

Suhtautuminen muihin lajeihin[muokkaa wikitekstiä]

Wikilohikäärmeiden muokkaustyyli ei aina miellytä muita käyttäjiä.

Wikilohikäärmeet tapaavat toimia yksin ja ottavat muihin wikipedisteihin yhteyttä vain tarpeen ollessa pakottava. Mikäli kaksi wikilohikäärmettä kohtaavat, he joko ohittavat toisensa kuin laivat yössä jatkaakseen kumpikin omilla tahoillaan — tai voivat ajautua verisiin muokkaussotiin.

Useimmilla wikilohikäärmeillä on luontainen kyky ja taipumus syöstä tulta, jolla ne voivat tehostaa mielipiteittensä huomioimista keskusteluissa. Monet nuoret wikilohikäärmeet eivät kuitenkaan hallitse tulenhenkäilyään täysin, ja saattavat kärventää keskustelukumppaneita vahingossa ja huomaamattaan.

Wikilohikäärme on luotu kestämään taisteluita: sen paksu nahka, voimakkaat jäsenet ja luja purenta yhdistettynä älyyn ja viisauteen tekevät siitä miltei voittamattoman. Tästä syystä wikilohikäärmeenmetsästys on erittäin vaativaa, ja usein wikilohikäärmeen lopulliseen karkottamiseen vaaditaankin vähintään pienehkö sotajoukko. Joskus strateginen ja naseva lätkäisy wikilohella on paras toimintatapa. Mikään ei kuitenkaan ole taattua.