Wikipedia:Wikihaltia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wikihaltiat (engl. WikiElf) nauttivat kulissien takana tapahtuvasta työstä Wikipediassa. Wikihaltiat ovat usein aktiivisia sellaisilla aloilla, kuten kommenttipyynnöt, poistettavat artikkelit, mallien työstäminen ja erilaiset käytännöt, ohjeet ja ohjeartikkelit. He voivat joskus olla rohkeita, mutta harvoin hyvin näkyvissä paikoissa. Jotkut nauttivat uusien artikkelien luomisesta, koska artikkelin aloittaminen on yleensä hiljainen ja yksinäinen prosessi. Vaikka he ovat ylpeitä työstään, he eivät koskaan osoita aloittamaansa omistajuutta.

Wikihaltiat yrittää aina luoda harmoniaa ja olla rauhantekijöitä ollessaan tekemisissä muiden kanssa. Kun he epäonnistuvat tässä tai eivät näe tapaa palauttaa rauhaa, he usein yksinkertaisesti jättävät tilanteen. He kuitenkin yleensä välttävät hyvin näkyviä alueita ja pitävät mieluummin omana tietonaan kuin sekaantuisivat kiistanalaisiin asioihin.

Wikihaltiat ovat yleensä ystävällisiä olentoja, paitsi silloin, kun heidän kimppuunsa hyökätään henkilökohtaisesti, kun he kohtaavat avoimen epäsosiaalisia kommentteja, ilkivaltaa, terävää tai häiritsevää editointia. Wikihaltiat edistävät rauhanomaista vuorovaikutusta ja yhteisymmärryksen rakentamista Wikipedian välillä, aivan kuten heidän sukulaishengensä Wikitontut ja Wikikeijut, ja joskus heillä on Wikikotkan kyvyt. Wikihaltiat nauttii aina palkintojen antamisesta muille, kun he näkevät siihen erityisen syyn tai vain saadakseen jollekkin hyvän mielen.

Wikihaltiat työskentelevät usein Wikitonttujen ja Wikikeijujen rinnalla, joihin heitä usein verrataan. Kun Wikitonttu pysyy usein tehtävässä, kunnes se on täysin ja huolellisesti tehty, Wikihaltia usein hoitaa vain tehtävän ja siirtyy sitten johonkin uuteen.