Wikipedia:Vastaus-toiminto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Englanninkielinen vastaus-toiminto visuaalisen muokkaimen tilassa.

Vastaus-toiminto on Wikimedia-säätiön kehittämä uusi tekniikka keskustelukommenteille. Sen tarkoitus on tehdä kommentointi helpommaksi sekä uusille että kokeneemmille muokkaajille.

Toimintoa käytettäessä keskustelusivut näyttävät muuten samalta kuin aiemminkin, mutta kommenttien perässä on vastaa-linkki. Linkkiä klikkaamalla avautuu laatikko, johon voi kirjoittaa oman kommenttinsa. Sivua ei siis tarvitse avata wikitekstitilaan, vaan vastauksen voi kirjoittaa suoraan keskusteluun.

Kommentin kirjoittamisessa on kaksi vaihtoehtoa, visuaalinen ja wikiteksti, joita voi vaihtaa milloin tahansa viestiä kirjoittaessa. Kun viestiä kirjoittaa wikitekstimuodossa, näkyy laatikon alla reaaliaikainen esikatselu.

Kommentin sisennys ja allekirjoitus toimivat automaattisesti. Muokkausyhteenvedon saa esiin klikkaamalla Laajenna-linkkiä. Kommentti tallennetaan klikkaamalla laatikon alla olevaa Vastaa-nappia.

Toiminto otettiin suomenkielisessä Wikipediassa kokeilukäyttöön 9. marraskuuta 2020. Rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa sen käyttöön omista asetuksistaan kohdasta "Keskustelutyökalut".

Käyttökommentteja
  • Toiminto näyttäisi toimivan oikein myös päällekkäisten muokkausten aikana.
  • Jos keskustelussa on kommentti, jossa ei ole oikeanlaista allekirjoitusta tai kommentissa on jotain muuta wikikoodia, ei kyseiseen kommenttiin ehkä pysty vastaamaan Vastaus-toiminnolla, ja/tai myös muihin sen keskustelun kommentteihin vastaamisessa voi esim. automaattinen sisennys mennä pieleen.
  • Vastaus-toiminnon käyttäminen ei onnistu kaikilla (keskustelu)sivuilla, kuten sivulla Wikipedia:Viikon kilpailu/Tulevat, jossa tulee sen käyttöä yrittäessä ilmoitus: "vastaa"-linkkiä ei voida käyttää tähän viestiin vastaamiseen. Voit kuitenkin vastata koko sivun muokkaimella, jonka saat auki painamalla "Muokkaa wikitekstiä".

Aiheesta muualla[muokkaa wikitekstiä]