Wikipedia:Tutorointi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tutoroinnin ajatuksena on, että uudet käyttäjät voisivat niin halutessaan ottaa nimetyn, mielellään samoista aihepiireistä kiinnostuneen, tutorin avukseen. Tutor katsoisi vähän perään ja neuvoisi ilman viiveitä, jos jokin näyttää olevan menossa pieleen, ja vastailisi kysymyksiin. Tarkoituksena tällä on, että uudet Wikipediasta kehittämisestä kiinnostuneet käyttäjät pääsisivät nopeammin, kivuttomammin ja paremmalla menestyksellä kiinni artikkelien muokkaamiseen ja yhteisöön sisälle.

Miten toimitaan[muokkaa wikitekstiä]

Halukkaat tutorit voivat ilmoittautua tällä sivulle ja halutessaan listata erityisalansa. Mikäli uusi käyttäjä on kiinnostunut tutoroinnista, hän voi pyytää tutorointia tämän sivun keskustelusivulla tai suoraan joltain tutoriksi ilmoittautuneelta henkilöltä. Käyttäjän kysyessä tutor voi myös kieltäytyä aikataulu- yms syistä, ja ehdottaa toista tutoria. Käyttäjän sivulla tulisi mainita tutor, jolle voisi heittää pallon käyttäjän ohjauksesta tyyliin "viitsisitkö mainita kaverille ettei...". Tutor-suhde purkautuisi jomman kumman niin halutessa ja maininta tutorista poistettaisiin käyttäjän sivulta.

  • Käyttäjä Zache, tietotekniikkanörtti, joka on kiinnostunut sosiaalisesta mediasta ja undergroundkulttuurista. ( kysy tutoriksi )
  • Käyttäjä Riisipuuro, kiinnostuksen aiheina muun muassa historia (erityisesti sotahistoria), rakennusala ja tietotekniikka suunnittelujärjestelmien ja tiedonhallinnan osalta. ( kysy tutoriksi )