Wikipedia:Kahvihuone (käyttöongelmat)/Arkisto 4

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua. Luettelo kaikista arkistoista löytyy hakemistosta.

johdannon muokkauspainike ei toimi kun otsikossa on väliviiva[muokkaa wikitekstiä]

Esim. sivulla Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta, kun painaa johdannon muokkaa-painiketta siirtyy muokkaamaan ohjausta Pulp Fiction. Scripti ei siis ymmärrä väliviivaa. Kts. käytössä oleva koodi: [1] --Usp 5. maaliskuuta 2008 kello 06.00 (UTC)

Nimetty ref-mallineessa[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Saturn V on nimetty ref-lähde tietolaatikko mallineen sisässä, jolloin tulee "Cite error: Invalid <ref> tag; no text was provided for refs named INT-21" -virheilmoitus viitteisiin. Heti kun sen siirtää leipätekstiin ongelma poistuu. Tämä on kopioitu suoraan enkipediasta mutta täällä se ei toimi. Olenko kuitenkin tehnyt jonkun virheen vai eikö tämä vaan toimi? --Usp 16. maaliskuuta 2008 kello 09.33 (UTC)

Paikallistin vian Tim Starlingin avustuksella {{Raketti}} itseensä josta oli unohtunut {{{laukaisut}}}. Uusi esikäsittelijä poistaa käyttämättömät viittaukset, josta siis virhe. Lisäsin rakettimallineeseen tuen laukaisuille ja nyt toimii. --Agony (403) 16. maaliskuuta 2008 kello 10.08 (UTC)
Ohi aiheesta, mutta mikä tämä paljon puhuttu esikäsittelijä oikein on eli mitä se tekee? --Usp 16. maaliskuuta 2008 kello 13.04 (UTC)
Se on siis MediaWikin ytimeen kuuluva prosessi joka muun muassa hoitaa mallineiden taittamisen, funktioiden käsittelyn ym. kaiken datan joka tulee käsitellä ennen sivun esittämistä. Eli kohtuuiso palikka kokonaisuudessa :) --Agony (403) 16. maaliskuuta 2008 kello 13.51 (UTC)

Aiheeton syytös vandalismista![muokkaa wikitekstiä]

Hei, minua syytetään vandalismista vaikka en ole_ikinä_edes yrittänyt muokata sivustoanne ja käynytkin siellä vain muutaman kerran. Eilen sain syytöksen, jonka kulku tapahtui seuraavasti:

Googlasin eilen tietoa kohteesta Saunakallio. Sain mm wikipedian sivun, ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Saunakallio

Kun painoin ylävalikossa olevaa kohtaa keskustelu, sain alla olevan viestin:


Yritit muokata Wikipediaa. Anr on estänyt muokkausoikeutesi joko käyttäjänimesi tai Internet-osoitteesi perusteella.

Annettu syy estolle on: Vandalismi: vähissä on järkevät muokkaukset tästä osoitteesta

Esto päättyy 23. huhtikuuta 2008 kello 23.57.

Syytön?

  • Jos käytät yleisessä käytössä olevaa konetta, joku on saattanut häiriköidä koneelta ennen sinua.
  • Jos käytät Internet-operaattorisi välityspalvelinta, todennäköisesti jokin toinen saman operaattorin asiakas on häiriköinyt Wikipediassa. Poista välityspalvelin käytöstä tai ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.
  • Jos käytössäsi on ADSL-, modeemi- tai niihin verrattava yhteys (dynaaminen IP-osoite), osoitteen aikaisempi haltija on saattanut häiriköidä Wikipediassa. Ota yhteys Wikipedian ylläpitäjään. Ilmoita seuraavat tiedot: IP-osoitteesi (194.251.240.116), eston tunnus (#12589) ja eston kohde (194.251.240.116).

Syyllinen?

  • Kun estoaikasi on kulunut loppuun 23. huhtikuuta 2008 kello 23.57, voit jatkaa Wikipedian muokkaamista.
  • Eston kiertäminen ei ole sallittua, ja voi johtaa uusiin estoihin. Estetyn käyttäjän estoaikana tekemät muokkaukset ja luomat artikkelit voidaan poistaa.

Kun yritin lähettää oikaisupyynnön jollekin ylläpitäjistä, en mistään löytänyt heidän yhteystietojaan.

Miksi neuvotte ottamaan yhteyttä ylläpitäjiin koska ette kuitenkaan anna yhtäkään palauteosoitetta miten yhteyden saisi?

Ja miksi lähettelette tuollaisia viestejä, jotka todella harmittavat? Jos kohtaa keskustelu ei saa avata, ottakaa se pois kokonaan näkyvistä! Ja lähestykää viatonta lukijaa ainakin ystävällisemmällä kielenkäytöllä.

Olen todella pettynyt ylläpitäjänne syyttelyyn ja siihen, että sivustoltanne ei voi esittää edes oikaisupyyntöä kenellekään.

Terveisin A. M. PS. Koska en ole tietotekniikan ammattilainen en tiedä miten tuo allekirjoitus pitäisi laittaa. Kommentin jätti Anwikine (keskustelu – muokkaukset).

Kyseinen ip (194.251.240.116) on Soneran välityspalvelin ja sieltä tulee jatkuvasti sotkua, joten se on estettynä useasti. Kuten yllä lukee: "Jos käytät Internet-operaattorisi välityspalvelinta, todennäköisesti jokin toinen saman operaattorin asiakas on häiriköinyt Wikipediassa". Olet siis syytön. Huomautusten kielenkäytöttöön saa toki ehdottaa parannusta. Tämänkaltainen viestintä tosin tuppaa aina epäonnistumaan, paitsi sattumalta, noin suurinpiirtein. Mutta kun sinulla on nyt tunnus niin sillä voit aina muokata, myös tuosta ip-osoitteesta. --Anr 26. maaliskuuta 2008 kello 08.07 (UTC)
Lisätääns vielä; Artikkelin Saunakallio keskustelusivulla ei ole sisältöä (punainen linkki). Kun painoit linkkiä niin se meni muokkaustilaan ja koska ip-osoitteesi oli estetty niin esitettiin huomautus. Huomautuksessa on kyllä linkki sivulle Wikipedia:Ylläpitäjät josta taas löytyy kaikki tämän hetkiset ylläpitäjät. --Anr 26. maaliskuuta 2008 kello 09.58 (UTC)
Kiitos vastauksesta. Ehdotuksena kielenkäyttöön lausekkeen "Vandalismi: vähissä on järkevät muokkaukset tästä osoitteesta" tilalle voisi laittaa ainakin jotain kysyvämpää ja kohteliaampaa, varsinkin jos on tiedossanne että syyllinen ei useinkaan ole ko. koneen omistaja.
Toinen kommentti koskee linkin takaa avautuvaa listaa ylläpitäjistä. Siellähän he kaikki ovat listattuina ja voi käydä katsomassa heidän ansioitaan esim. yllä mainittujen estoviestien kirjoittajina, mutta minkään linkin takaa ei heihin saa yhteyttä. Eli he itsevaltaisesti vain näyttävät heittelevän ilkeitä kommenttejaan mutta eivät asetu itse alttiiksi palautteelle. Jos olen niin osaamaton, että en vain löytänyt ko. yhteystietoa ylläpitäjien sivustolta, niin voisiko joku opastaa?
Pahoittelen, että en varmaan kirjoittanut tätä muokkausta oikein (lainauksia ym.). --Anwikine 26. maaliskuuta 2008 kello 12.14 (UTC)
Jokaisella käyttäjällä (kuten artikkeleillakin) on keskustelusivu jonne voi kirjoittaa kommentteja tai kysymyksiä käyttäjälle. Keskustelu-linkin löydät kunkin käyttäjäsivun ylälaidasta. Jos sinulle on annettu mielestäsi virheellinen muokkausesto joka myös estää sinua kommentoimasta keskustelusivulla, on jokaisen käyttäjäsivun vasemman laidan valikossa linkki Lähetä sähköpostia tälle käyttäjälle jonka kautta voit lähettää viestin. --albval 26. maaliskuuta 2008 kello 14.25 (UTC)
Kiitos Albval, sekä rautalangan vääntämisestä;) että viestistä, jossa oli paljon linkkilisätietoa. Ehkä tästä lähtien taas uskallan painaa sivun ylälaidan keskustelu-nappulaa - eilen esto rävähti koneelleni sen painamisen jälkeen! Esto lienee nyt purettu, koska pääsin tänne myös kotikoneeltani. Katsotaan, uskallanko alkaa tutustua sivustoon kun alku oli niin pelottava. Keräilen rohkeutta...--Anwikine 26. maaliskuuta 2008 kello 18.46 (UTC)

Onkohan tunnuksen poisto mahdollista[muokkaa wikitekstiä]

Minä - kait sitten vähän harkitsemattomuuttani - toimin avoimesti omalla nimelläni Wikeissä. Tapasinpa quoten puolelta tehtyinä vandaalitunnukset nimilläni (Aulis Eskola ja Eskola Aulis). Toki ne on heti suljettu ja lisäsin nyt tunnuksiin selityksen, mutta voidaanko vandaalitunnusta poistaa ja tällaisessa tapauksessa antaa käyttööni? En ole älynnyt tunnusta nimelläni käydä varaamassa joka projektista heti. --Aulis Eskola 27. maaliskuuta 2008 kello 18.00 (UTC)

Byrokraatit/stewardit voivat siirtää sellaisen tunnuksen jollekin toiselle nimelle, vaikka "Vandaali123464535". --Harriv 27. maaliskuuta 2008 kello 18.04 (UTC)
Pyydät vain byrokraattia (Wikisitaattien tapauksessa TJ:tä) siirtämään vandaalitunnuksen toiselle nimelle ja tällä hetkellä hallussasi olevan tunnuksen nimelle Aulis Eskola. –Ejs-80 27. maaliskuuta 2008 kello 18.08 (UTC)
Kiitos! Hyvä näin, koska uutisissakin on samma homma eli nimeäni on käytetty. --Aulis Eskola 27. maaliskuuta 2008 kello 18.12 (UTC)
Wikiuutisissa ei ole byrokraatteja, joten sen projektin tapauksessa joudut käyttämään Metan sivua Requests for username changes. –Ejs-80 27. maaliskuuta 2008 kello 18.14 (UTC)

Kysyin aikoinaan samaa asiaa, kuin jotku vandaalit esiintyivät oikealla nimelläni muissa wikiprojekteissa ja tekivät vandalismia. Onneksi tunnukset estettiin, mutta ne muokkaukset näkyvät historiassa aina... Siliamaav 27. maaliskuuta 2008 kello 18.17 (UTC)

Niin, mutta jos Siliamaav-tunnus siirretään vaikkapa nimelle ”Väärä Siliamaav”, häiriköi sivujen muokkaushistoriassa sen jälkeen ainoastaan tuo Väärä Siliamaav. –Ejs-80 27. maaliskuuta 2008 kello 18.23 (UTC)
Joops, niin minulle mainittiin tuosta mahdollisuudesta siirtää eri nimelle tuo tunnus. Pitäsköhän tehdä pyyntö, että siirtäisivät tunnukset eri nimelle? --Siliamaav 27. maaliskuuta 2008 kello 18.24 (UTC)
Jos esimerkiksi haluat valmistautua tunnusten yhdistämisprosessiin sillä tavoin, että jatkossa pystyisit käyttämään samaa tunnusta myös niissä hankkeissa, joissa vandaalit ovat kaapanneet tunnuksesi, niin kannattaa tietysti. –Ejs-80 27. maaliskuuta 2008 kello 18.27 (UTC)
Keneltä voisin pyytää tunnuksien vaihtoa? Esimerkiksi Wikibooksissa on tehty monta minuun viittaavaa häiriköintitunnusta. --Siliamaav 27. maaliskuuta 2008 kello 18.37 (UTC)
Jos hankkeesta löytyy byrokraatteja, niin heiltä. Wikikirjastossa byrokraatteja ovat Jääpingviini ja TJ. Mikäli byrokraatteja ei ole, pyyntö tehdään Metassa yllä mainitsemallani sivulla. Byrokraatteja voit etsiä hakusanalla ”bureaucrat” sivulta Administrators of Wikimedia projects/Finnish projects. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Wikiaineiston byrokraatti Mzlla ei ole ollut aktiivinen vuoden 2006 jälkeen, joten hänelle ei tunnustenvaihtopyyntöä kannata laittaa. –Ejs-80 27. maaliskuuta 2008 kello 18.47 (UTC)
Laitoin TJ:lle pyyntöviestin. --Siliamaav 27. maaliskuuta 2008 kello 18.53 (UTC)

Nimellä kaksi eri merkitystä[muokkaa wikitekstiä]

En ole täysin varma, pitäisikö tämä kirjoittaa tänne vai ei, mutten löytänyt ihme kyllä vastausta tähän ongelmaan muualtakaan. Ongelmani on artikkeli Gothic. Kuten huomaatte, jos käytte katsomassa, artikkelissa ei näyttäisi olevan mitään vikaa, mutta ongelma onkin, että se on ylipäätään olemassa. Gothicilla on nimittäin näköjään kaksi eri merkitystä. Toinen on se, mistä puhutaan jo olemassaolevalla sivulla, ja toinen on Piranha Bytesin tuottama toiminta/roolipeli. Olen pelannut tuon pelin läpi useaan otteeseen ja ajattelin tehdä siitä artikkelin tänne, mutta koska nimi Gothic on jo käytössä, eikä nimeä voi oikein muuttaakaan, en pysty tekemään sitä. Saattaa olla että olen jotenkin tyhmä ja aiheeseen on ilmiselvä ratkaisu, jota en ole huomannut. Jos näin on, kertokaa se minullekin. Jos ei, sanokaa mitä minun pitäisi tehdä. Nähdäkseni ainoa keino olisi poistaa artikkeli kappaleesta Gothic(joka ei mielestäni tarvitse omaa sivua), ja kirjoittaa tilalle pelistä Gothic. Pyydän että joku vastaa tähän mahdollisimman pian.Kommentin jätti Kaapo7 (keskustelu – muokkaukset).

Asia hoituu niinkin yksinkertaisesti, että teet artikkelin nimeltä ”Gothic (videopeli)”. --Louhikärmes 28. maaliskuuta 2008 kello 14.17 (UTC)
Jaa... no, toivottavasti muut ihmiset täällä ovat älykkäämpiä kuin minä, koska minä en ainakaan tajuaisi etsiä artikkelia sellaisella hakusanalla.Kommentin jätti Kaapo7 (keskustelu – muokkaukset).
Tätä varten artitekkillin Gothic laitetaan malline {{Tämä artikkeli}}, jolla ohjataan toiseen saman nimiseen aiheeseen. Voit katsoa esimerkkiä artikkelista Fysiikka, joka tarkoittaa tieteen ohella myös Aristoteleen teoksen nimeä. --qWerk 28. maaliskuuta 2008 kello 14.38 (UTC)

Muokkaukseni katoavat[muokkaa wikitekstiä]

Miksiköhän minun tämän päivän ja eilisen muokkaukset wikipediassa tuntuvat katoavan välillä? Kun käyn katsomassa muokkaamia sivuja, niistä näkyy itsepintaisesti vanha versio vaikka kuinka sivua päivittäisi. Rekisteröityessä sivusta saattaa ilmaantua uusi versio, samaten googlen kautta. Itse asiassa googlella tuli uusi versio, mutta kun päivitin, tilalle tuli vanha versio! Enkö ole tallentanut kunnolla vai onko tämä ihan normaalia sekoilua kun muokkauksista on vielä vähän aikaa? Millainen versio näkyy teillä muilla? Ongelma-artikkelithan ovat neljä jaloa totuutta ja buddhalainen etiikka Eetu 30. maaliskuuta 2008 kello 11.36 (UTC)

olethan poistanut selaimen väliaikasitiedostot, hyvä poisto-ohjelma turhiin tiedoihin on ccleaner--Musamies 30. maaliskuuta 2008 kello 12.17 (UTC)
Ei auttanut... Tämäkin keskustelu näkyy vain kun rekisteröidyn. Ja ilmeisesti tämä näkyy kummiskin muille, joten vika lienee tässä koneessa ja muokkaukseni ovat kuitenkin tallentuneet. Haluan kuitenkin varmistua että muokkaukseni ovat yleensäkään menneet, joten voisiko joku sanoa miltä tuo buddhalainen etiikka artikkeli näyttää. Lisäsin siihen otsikot kullekin ohjeelle ja poistin kappaleen karman laki ja siirsin sen asiasisältöä artikkeliin karma. Ja näkyyhän artikkelissa neljä jaloa totuutta lähdelinkki etälukion sivulle? Eetu 30. maaliskuuta 2008 kello 13.09 (UTC)
Näyttää siltä että muokkauksesi ovat tallentuneet. Etälukio näkyy lähdeviitelinkkinä. -- Piisamson 30. maaliskuuta 2008 kello 13.12 (UTC)

Näyttää siltä että ongelma ei koske vain minun konetta ja muokkauksiani: kokeilin asiaa eri koneella ja tein muutaman muokkauksen rekisteröitymättäkin. Muokkausten näkyvyys oli edelleen epävarmaa. Samaten tutkin tuoreet muutokset -listan artikkeleita (siis muiden käyttäjien muokkauksia) eikä niidenkin muutokset aina näkyneet artikkelissa, vaan pelkästään muokkausruudussa. Artikkeli näyttää oikealta rekisteröityneelle käyttäjälle, mutta ei välttämättä rekisteröitymättömälle Eetu 31. maaliskuuta 2008 kello 19.46 (UTC)

Kannattaa kokeilla selaimen päivitä/refresh/reload -nappulaa. -- Piisamson 1. huhtikuuta 2008 kello 20.57 (UTC)
Merkinnän ?action=purge lisääminen sivun osoitteen loppuun auttaa mainitsemaasi ongelmaan. –Ejs-80 1. huhtikuuta 2008 kello 21.08 (UTC)

Miksi allekirjoitukseni rikkoutui?[muokkaa wikitekstiä]

Miksi allekirjoitukseni on muuttunut tällaiseksi linkittömäksi? Ei auta vaikka kirjoittaisi tildejonot käsin, eikä toimi editoriluukin allekirjoitusnappulla. Ei toimi IE:llä, ei toimi Firefoxilla. Vaihdoin jo tietokonettakin... Miksi linkit minua väistelevät?! --Aulis Eskola 1. huhtikuuta 2008 kello 23.19 (UTC) Aulis Eskola 1. huhtikuuta 2008 kello 23.19 (UTC)

Kokeile klikata Asetukset, tyhjentää allekirjoituskenttä, ottaa ruksi pois kohdasta ”koko allekirjoitus käyttäjän määrittelemä” (jos siinä siis on ruksi) ja tallentaa asetukset. –Ejs-80 1. huhtikuuta 2008 kello 23.26 (UTC)
Löytyi jo niksahdus asetuksista. Mutta en silti tajua, miksi ihan muun asetuksen muuttaminen toisaalla oli vaikuttanut tähänkin?! Terveisin Yks hätähousu... --Aulis Eskola 1. huhtikuuta 2008 kello 23.27 (UTC)

Hei,

Olen pelannut Wolfenstein: Enemy Territory-peliä sen julkaisusta asti. Tiedän siitä vaikka mitä, mutta lähteitä ei voi oikeein merkitä, koska tiedot ovat sellaisia joita ei Internetistä löydä, ja ovat vain aktiivisen (inside) pelaajan tiedossa. Jos laitan sinne uutta tietoa ilman lähteitä poistetaanko ne ?

PS. Muokkasin tänään wolfenstein 3D sivua, ja se tieto jonka laitoin sinne on totta. Ja se on vain harvan pelaajan tiedossa tietääkseni.

PSS. taitaa olla väärä alue

Luettelon ensimmäinen pallo tulostuu mallineissa tähtenä[muokkaa wikitekstiä]

Siinähän tuo ongelma on, otsikossa. Esimerkiksi artikkelissa Helmikirjoahven on luettelo tieteellisen nimen synonyymeistä. Lista on kuitenkin muodossa
*Archocentrus octofasciatus

  • Nandopsis octofasciatum
  • Cichlasoma octofasciatum

Eli ensimmäinen tähti jää tunnistamatta. Missä vika? --albval 16. huhtikuuta 2008 kello 17.59 (UTC)

Johtui siitä että vasta <rivinvaihto>* aktivoi listaelementin. Koska malline siivoaa parametrien ja ehtolauseiden alusta ja lopusta kaikki tulostumattomat merkit, piti {{Taksonomia/eläimet}} tehdä synonyymien eteen <rivinvaihto> -kikka. Jos joku mallinetta käyttävä sivu hajosi, kumotkaa muutos niin katson olisiko tuohon jotain pätevämpää ratkaisua. --Agony (403) 16. huhtikuuta 2008 kello 18.42 (UTC)

Ulkopuolelle suuntautuvien linkkien estäminen[muokkaa wikitekstiä]

[squidoo.com/Chess-Openings-Ruy-Lopez-Opening squidoo.com/Chess-Openings-Ruy-Lopez-Opening] on estetty linkki, vaikka se lähdemateriaalia minulle. Mitä voin tehdä asialle, kun haluan laittaa osoitteen muistiin ja viitteisiin? Mainossuodatin suodattaa sen pois. Lab-oratory 21. huhtikuuta 2008 kello 16.33 (UTC)

Lisäsin squidoo.comin spam-whitelistille. --Harriv 21. huhtikuuta 2008 kello 16.37 (UTC)
Kiitos Lab-oratory 21. huhtikuuta 2008 kello 16.38 (UTC)

Spämmintää[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelia Kreikka lukiessani silmiini tuli erikoinen näky; valtio-mallineessa oleva kartta muuttui mainokseksi josta oli linkki jollekkin spämmisivulle. En mennyt linkkiin, mutta onkohan minulla koneessa mainosohjelma, oliko se vain yksittäinen spämmi vai mikä? Kumosin vähän aikaisemmin artikkelista vandalismia. --Eetvartti (Kerro) 22. huhtikuuta 2008 kello 15.15 (UTC)

Ja spämmintä jatkuu muillakin valtiosivuilla. Mainos muuttuu vähät väliä. --Eetvartti (Kerro) 22. huhtikuuta 2008 kello 15.17 (UTC)

En saanut ongelmaa toistettua omassa Windows-koneessani Firefox 2.0.0.14:llä enkä IE 7:llä. Olisiko sinulla pöpö koneessasi? Näetkö, mille sivulle se linkki johtaa? --Silvonen 22. huhtikuuta 2008 kello 15.22 (UTC)
Ei mulla ainakaan oo tuollaista ongelmaa… Kokeilempa muitakin selaimia. --Johney 22. huhtikuuta 2008 kello 15.23 (UTC)
Älä klikkaa linkkiä, mutta katso näkyisikö statuskentässä osoite vietäessä hiiri linkin kohdalle. Windoes / IE 7 ei aiheuta kys. ongelmia täälläpäin. --Aulis Eskola 22. huhtikuuta 2008 kello 15.26 (UTC)
Ei oo munkaan selaimissa operalla, IE7:lla eikä myöskään firefoxilla kyiseistä ongelmaa. --Johney 22. huhtikuuta 2008 kello 15.28 (UTC)
Koneellasi on adwarea, joka on asentanut selaimeesi jonkinlaisen ei-toivotun lisäosan? Kannattaisi tarkistaa jollain ohjelmalla tuollaisen mahdollisuus. — str4nd 22. huhtikuuta 2008 kello 15.25 (UTC)
Virusten ja vakoiluohjelmien tarkistus ei löytänyt muuta kuin evästeen. Sama vika jatkuu. Kun vien hiiren mainoksen kohdalle, linkki näyttäisi vievän vain sen paikalla olevan kuvan sivulle, mutten ole kokeillut, meneekö todellisuudessa. --Eetvartti (Kerro) 23. huhtikuuta 2008 kello 14.27 (UTC)
Mitä siinä mainoksessa lukee? Luulisi jonkun toisenkin saaneen saman haittaohjelman koneeseensa, joten mainostekstiä googlaamalla saattaisi löytää lisätietoa. --Silvonen 23. huhtikuuta 2008 kello 14.41 (UTC)
Ongelma on siinä, että mainosteksti muuttuu suunnilleen joka viiden sekunti joksikin toiseksi. Välillä mainostaa esim. suomalaista pokerisivustoa, seuraavaksi englannin kielistä pelisivustoa jne. --Eetvartti (Kerro) 23. huhtikuuta 2008 kello 17.06 (UTC)
Oletko kokeillut selaimen välimuistin tyhjentämistä? --ML 23. huhtikuuta 2008 kello 17.15 (UTC)
En ole. Pitää koettaa sitten kun omalle koneelle seuraavan kerran menen. --Eetvartti (Kerro) 23. huhtikuuta 2008 kello 17.33 (UTC)
Jos se ei auta, seuraavaksi kannattaa ehkä kokeilla koneen puhdistamista jollakin muulla torjuntaohjelmalla kuin aiemmin kokeilemallasi, vaikka jollakin Ad-Awaren tyyppisellä? Itse en tosin ole mikään asiantuntija, minulla kun ei ole koskaan ollut haittaohjelmaa koneessani (paitsi kerran itse tekemäni ohjelma, jonka tehtävänä oli kaataa oman firman kassajärjestelmä mahdollisimman rumasti...). --Silvonen 23. huhtikuuta 2008 kello 18.24 (UTC)
No niin, nyt vastaavaa tapahtuu täällä - artikkelissa Ruotsin historia Ruotsin vaakunan kuva korvaantui spämmillä. Selvästi jokin pöpö on suunniteltu siten, että se laittaa spämmiä jonkun websivulla olevan kuvan paikalle. Todella ärsyttävää varsinkin kun adwaren torjuntaohjelmat eivät jostain syystä tähän auta. Ei siis kuitenkaan mitenkään liity Wikipediaan. --ML 9. toukokuuta 2008 kello 18.03 (UTC)

Suojaaminen tai osittainen suojaaminen?[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitin eilen erään artikkelin keskustelusivulle kysymyksen artikkelin suojaamisesta. Ainakaan vielä kukaan ei ole kommentoinut sinne. Ymmärrän kyllä, että toimenpide on kohtalaisen rankka - se kun on 90 asteen ristiriidassa vapaan muokattavuuden kanssa. Tilastot kuitenkin osoittavat, että suurin osa viimeaikoina tehdyistä muokkauksista on ollut vandalismia ja vandalismin torjuntaa. Artikkeli on jo jossain määrin ansiokas, sitä tuskin laajennetaan enää paljoakaan, se on itse asiassa jo nyt suositeltu sivu. Kirjoitin kysymyksen artikkelin keskustelusivulle sen jälkeen, kun olin revertoinut vandalismin (Ak: Sivun sisältö korvattiin sisällöllä ”vitun vammaset teiät pitäs hirttää saatana”). --Krgeqewrjsif 29. huhtikuuta 2008 kello 17.40 (UTC)

Aiheeton syytös[muokkaa wikitekstiä]

Sain aiheettoman syytöksen vandalismista. En todellakaan ole sivuja muokannut ja tätä keskustelupalstaa lukiessani sain jo selville, että sen on voinut tehdä joku toinen samalta palvelimelta tms. Ilmoitan kuitenkin, että on hyvin loukkaavaa, että syyttömille ihmisille lähetetään tämän sävyisiä eli vihaisia viestejä, halventaviakin. Tyyliin että sivusi on todettu roskaksi ja mene sinä vaan leikkimään hiekkalaatikolle sivujen tekemistä. Paha mieli jäi asiasta ja voitte olla varmoja, etten jatkossakaan muokkaa sivujanne! Kommentin jätti 81.197.55.67 (keskustelu – muokkaukset).

Millä sivulla? Keskustelusivuasi kun ei koskaan ole ollut olemassa. --Johney 6. toukokuuta 2008 kello 19.07 (UTC)
Kannattaa hankkia käyttäjätunnus, niin voit välttyä viesteiltä, joita ei ole osoitettu sinulle. –Ejs-80 6. toukokuuta 2008 kello 19.08 (UTC)
Tässä voisi käsittäkseni olla parikin vaihtoehtoa: Joko olet lukenut viestin toisella tietokoneella tai sinulla on dynaaminen eli vaihtuva IP. Valitettavasti IP-osoitteet ovat ainoa tapa erotella käyttäjätunnuksettomia käyttäjiä, joten tällaisia väärinkäsityksiä saattaa sattua. Aidosti vandaalimielisten käyttäjien huomauttaminen on kuitenkin tärkeää, jotta heidän muokkausoikeuksiaan voidaan rajoittaa, jos samasta IP-osoitteesta tulee jatkuvasti pelkkää sotkua. Ymmärrän turhautumisesi: itse turhautuisin myös, jos minua syytettäisiin turhaan vaikka näpistyksestä kaupassa. Joka tapauksessa koska omatuntosi on puhdas, voit ohittaa moiset viestit olankohautuksella. Wikirakkaudella, Herra Maka 6. toukokuuta 2008 kello 19.28 (UTC)

Ongelma kuvan kanssa[muokkaa wikitekstiä]

Hei, latasin kuvan Iron Maidenin Ed Force Onesta Commonsiin. Tämän jälkeen laitoin kuvan Iron Maidenia käsittelevään artikkeliin, mutta ongelmana on, että kuva ei näy ellen ole kirjautunut sisälle. Vasta kirjautumisen jälkeen kuva on näkyvissä. Missä vika? Koneessani, asetuksissani vai mahdollisesti Commonsin lisenssissä? Kasper kala 19. toukokuuta 2008 kello 11.44 (UTC)

Tyhjennä sivuhistoria ja väliaikaistiedostot. --Ras 22. toukokuuta 2008 kello 20.34 (UTC)
Että sitä ihminen voi olla typerä. Kasper kala 24. toukokuuta 2008 kello 06.15 (UTC)

Kaksi samannimistä henkilöä[muokkaa wikitekstiä]

Kuinka artikkelin otsikko pitäisi nimetä, jos Wikipediassa on jo ennestään artikkeli eri henkilöstä, jolla on sama nimi? Muiden nimien kuin varsinaisen etunimen lisääminen otsikkoon on vähän hölmöä, koska harva käyttäjä varmaan tietää hakemansa henkilön koko nimeä.Mjs 30. toukokuuta kello 12.59

Kts. Wikipedia:Täsmennyssivu. --Joonasl (kerro) 30. toukokuuta 2008 kello 10.02 (UTC)

Wikipedia:Ajankohtaista[muokkaa wikitekstiä]

Sivulla Ajankohtaista Virstanpylväät hajoaa. Tutkin ongelmaa, enkä löytänyt syytä. Ongelmaa ei ollut mielestäni kummallakaan sivulla, mikä on ongelmana, vai olenko katsonut väärin? kallerna 31. toukokuuta 2008 kello 06.32 (UTC)

Se levisi koska taulukon rivialoitus sisällytettäessä meni samalle riville taulukkoaloituksen kanssa ja taulukkolopetus tuli niin ikään samalle riville taulon rivialoituksen kanssa. Toiminnot:ExpandTemplates auttaa tällaisissa tapauksissa (vaikka kyseessä ei ollutkaan malline). --Agony (403) 31. toukokuuta 2008 kello 09.01 (UTC)

MITÄ ITEILLÄ HÄTÄNÄ???[muokkaa wikitekstiä]

Miksi en pääse kirjautumaan sisään Wikiin? Onko hämminkiä palveluissa, vai mitä ihmettä? Olisin halunnut katsoa, pääsenkö äänestämään. Käyttäjänimeni on POTESTAS ja sähköposti on [poistettu] tai [poistettu]. Olen tehnyt juttuja, kuten huomaatte. Lähteitäkin "Lahti-artikkeliin". 91.154.75.123 8. kesäkuuta 2008 kello 18.13 (UTC) Ottakaa selvää heti, koska en ole vandaali!

Oletko kirjautunut oikein? --Siliamaav 8. kesäkuuta 2008 kello 18.16 (UTC)
Jouduin poistamaan historiasta kaksi versiota joissa oli ei-julkinen sähköpostiosoite, siksi Siliamaavin ja IP:n muokkaus ei näy tämän sivun sivuhistoriassa. --Agony (403) 8. kesäkuuta 2008 kello 18.52 (UTC)

Jouduin tilaamaan taas uuden väliaikaisen salasanan. Älkää hötkyilkö niin nopeasti noiden päätelmienne vuoksi.

Valitut palat[muokkaa wikitekstiä]

MGS:Snake Eater makupalassa on typo, enkä pääse korjaamaan sitä. Kun menen sivulle Malline:Valitut palat, siellä näkyy kardinaalieepos. Kun katson historiasta, tuorein kyllä löytyy, eli MGS, mutta kun yritän muokata, iskee taas kardinaalieepos. Mikä on vikana? kallerna 9. kesäkuuta 2008 kello 10.20 (UTC)

Auttaisiko välimuistin tyhjennys? --albval (keskustelu) 9. kesäkuuta 2008 kello 10.22 (UTC)
Juu, olinpa taas kädetön. Korjattu. kallerna 9. kesäkuuta 2008 kello 10.24 (UTC)
Mullaki on tuo sama ongelma, eikä näköjään välimuistin tyhjennyskään auta. Mulla tuossa näkyy MGS, mutta kun menen sen muokkaussivulle, niin näkyy kardinaaliepos. Esikatselussa näkyy taas MGS. Mikä ihme tuossa on ongelmana? --Johney 9. kesäkuuta 2008 kello 10.24 (UTC)
Hmm, ajattelin lyhentää tuota, ja ongelmia taas, vaikka välimuisti tyhjennetty. kallerna 9. kesäkuuta 2008 kello 10.26 (UTC)
Siellä on koodattu jotenkin kummallisesti. MGS3 on siinä alla. Pitäisi kyllä muutenkin siirtää jo tänne. kallerna 9. kesäkuuta 2008 kello 10.31 (UTC)

Hei! En tiedä mitä tekisin kun olen unohtanut salasanani käyttäjätunnukselle Demorior, ja olen vaihtanut sähköpostiosoitetta. Miten voisin siis saada uuden salasanan uuteen osoitteeseeni? Kommentin jätti 212.213.178.8 (keskustelu – muokkaukset).

Et mitenkään. Kannattaa joko yrittää saada vanha mailiosoite jotenkin haltuun tai luoda suosiolla uusi käyttäjätunnus. --Agony (403) 19. kesäkuuta 2008 kello 06.54 (UTC)

Taulukot ja järjestys[muokkaa wikitekstiä]

Loin sivun Luettelo Radioheadin kappaleista, ja ajattelin että olisi hyvä saada sivuun kappaleiden järjestysnumerot, kun järjestää niitä. Ei toiminut, onko mahdollista saada toimimaan? kallerna 9. heinäkuuta 2008 kello 17.35 (UTC)

Jos ymmärsin oikein että haluat vasempaan laitaan staattisen 1-2-3... numeroinnin (jonka järjestys ei vaihdu muun järjestyksen mukana), niin sitä varten pitää rakentaa kaksi taulukkoa (laitoin esimerkkiä). Jos taas haluat aloituksessa 1-2-3... numeroinnin joka muuttuu lennossa, niin sitten vain kovakoodaamaan itse sorttaavaan taulukkoon 1. 2. 3. ... (joka sortattaessa voi siis olla esim. 2-1-3). --Agony (403) 9. heinäkuuta 2008 kello 17.55 (UTC)
Juuri staattisen numeroinnin. Nyt tarvii vain ensin tehdä tuo luettelo.. kallerna 9. heinäkuuta 2008 kello 18.08 (UTC)
Kiitos! kallerna 9. heinäkuuta 2008 kello 18.11 (UTC)
Jesh. Tätäkin varten voisi oikeastaan paiskoa jonkun {{Kappaleluettelo}} josta saisi pihalle nuo perustiedot... tosin esim. Luettelo Metallican kappaleista edellyttäisi jo 116*5 parametria, joten pitänee tehdä jossain vaiheessa tyyliin {{Kappaleluettelo alku}}, {{Kappalerivi}} ja {{Kappaleluettelo loppu}} helpottamaan näiden listojen luomista. --Agony (403) 9. heinäkuuta 2008 kello 18.13 (UTC)
Jep. Saataisiin yhtenäinen & tyylikäs ulkoasu. Pitkähän tostakin tulee, kun pelkkiä B-puoliakin on jo yli 50.. kallerna 9. heinäkuuta 2008 kello 18.19 (UTC)

No nyt se hajoaa, koska julkaisut osio on liian leveä... Koitin laittaa siihen kohtaan {{Avattava}}-mallineen, mutta se vasta tyhmältä näyttikin.. Miten tämän saisi toimimaan? kallerna 10. heinäkuuta 2008 kello 10.02 (UTC)

Nyt on enää "Creep" probleema, B-puolien luettelo liukui oikealle taulukon viereen omalla resollani. Tuohon ei taida olla ratkaisuna kuin style="height: 2.5em" sekä numerointiin että varsinaisen taulukon soluihin. --Agony (403) 10. heinäkuuta 2008 kello 10.06 (UTC)
Tehdäämpä näin (sain pienentämällä sen mahtumaan, muttakun noita tulee vielä lisää :( ) kallerna 10. heinäkuuta 2008 kello 10.10 (UTC)
Ei tunnu mahtuvan kahta riviä tuohonkaan... kallerna 10. heinäkuuta 2008 kello 10.50 (UTC)

Kuolleet Kekkoset[muokkaa wikitekstiä]

Miten ihmiset voivat äänestää Kuolleiden Kekkosten sivun takaisin Wikipediaan? Mistä löydän ohjeet kyseiseen toimintaan? Kommentin jätti Funkyvortex (keskustelu – muokkaukset).

Voisit aluksi kertoa miksi Kuolleista Kekkosista pitäisi olla artikkeli Wikipediassa? Millä muodoin kyseinen yhtye sinusta on merkittävämpi kuin keskiverto-omakustannebändi? -- Piisamson 9. heinäkuuta 2008 kello 22.24 (UTC)
Ei mistään, koska artikkelia ei ole poistettu äänestyksellä vaan suoraan epämerkittävänä. Poistokommentti kertonee oleellisen: Epämerkittävä: Viola ei tunne, Lista-arkisto ei tunne, artikkelitekstistä tai MySpace-sivulta ei ilmene mitään merkittävyyteen viittaavaa, täysin tuntematon levy-yhtiö. --Harriv 9. heinäkuuta 2008 kello 22.26 (UTC)

En ymmärrä politiikkaanne sen suhteen, että blokkaatte tärkeyden ja kuuluisuuden takia artikkeleita. Eikö tarkoitus ole se, että tietoa saa siitä, mikä kiinnostaa ja mikä on itselleen tärkeää. Jokin muukin artikkeli voi olla toiselle tärkeä, ja toiselle taasen täysin mitätön. Tarvitseeko artikkelin kertoa aina bändistä, joka on tehnyt miljoonia ja on tunnettu ympäri maailman? Kuitenkin tämä bändi on olemassa ja se on tärkeä meille ja meidän faneillemme. Ehkä niin monet ihmiset eivät koe artikkeliamme tärkeäksi, mutta tietoahan tämäkin on, ja jos se on muutamallekin ihmiselle tärkeä, niin miksi artikkelia ei voitasi julkaista, edes tynkänä? Ja mitä tuohon levy-yhtiöön tulee, se tosiaan ei ole tunnettu millään tavalla, mutta onko se nyt sitten syy poistoon? Luulisin, että aina tieto uusista, niin pienistä kuin suuristakin asioista kelpaa. Kommentin jätti Funkyvortex (keskustelu – muokkaukset).

Ymmärrän hyvin tunteenpurkauksesi, mutta Wikipediassa on joka alalle sovittu tietyt merkittävyysrajat. Musiikin puolella on vaatimuksena pidetty tunnetun levy-yhtiön kautta julkaistua pitkäsoittoa. --Quinn 9. heinäkuuta 2008 kello 22.35 (UTC)
Tähän täsmennettäköön vielä, että jotkut erityisen poikkeukselliset omakustanneyhtyeet ovat kyllä ansainneet artikkelin, mutta ilman levytyssopimusta merkittävyys pitää perustella erityisen hyvin. -- Piisamson 9. heinäkuuta 2008 kello 22.40 (UTC)
Lähtökohtaisesti Wikipediaan kelpuutetaan artikkelit vain merkittäväksi koetuista aiheista. Yhteisö määrittelee merkittävyyden poistoäänestyksissä. Koska artikkelia ei kuitenkaan ole poistettu äänestyksellä, sitä ei myöskään voida palauttaa äänestyksellä - eikä sitä kaikesta päätellen palauteta ennen kuin yhtyeellänne on joitakin oikeita meriittejä. Jos haluat vaikuttaa tähän linjaan, sinun täytyy ryhtyä aktiiviseksi wikipedistiksi ja osallistua keskusteluhin ja äänestyksiin. :) -- Piisamson 9. heinäkuuta 2008 kello 22.39 (UTC)
Tärkeimpiä merkittävyysrajoja puoltavia seikkoja on mielestäni se, että artikkelien tietojen tulisi olla tarkistettavissa, ja mitä epämerkittävämpiä aiheet ovat, sitä vaikeampaa niistä on löytää luotettavia lähteitä. Kovin alhainen merkittävyyskynnys johtaisi siis nähdäkseni Wikipedian laadun heikkenemiseen (voimakkaasti inklusionismiin kallellaan olevat käyttäjät saattavat olla eri mieltä). Yksi näkökohta on myös se, että Wikipedian ei tulisi toimia mainospalstana tuntemattomille asioille, vaan sen pitäisi dokumentoida jo olemassa olevia ilmiöitä. –Ejs-80 9. heinäkuuta 2008 kello 22.55 (UTC)

Siis oletteko tosissanne sen suhteen, että bändistä ei voi kirjottaa ennen kuin se julkaisee levyn, ja vielä todella tunnetun levy-yhtiön kautta? Mikä ihmeen kriteeri tämä levy-yhtiö oikein on? Minua hiukan ihmetyttää... Luulin että wikipedia olisi vain iloinen siitä että yritän laajentaa sen tietokantaa, nyt vaikka sitten vähän vähemmän merkittävämmällä artikkelilla.

Mitkä näiden kyseisten omakustanne bändien julkaisu kriteerit sitten ovat olleet? Kommentin jätti Funkyvortex (keskustelu – muokkaukset).

Levy-yhtiön ei tosiaankaan tarvitse olla todella merkittävä, riittää että se on jonkilainen olemassaoleva levy-yhtiö joka on julkaissut useamman artistin levyjä. Levytyssopimus on vain yksinkertainen tapa todeta, onko kukaan pitänyt yhtyettä merkittävänä - pelkkiä "kellaribändejä" kun ei useastakaan syystä Wikipediaan ole kelpuutettu. -- Piisamson 9. heinäkuuta 2008 kello 22.49 (UTC)

Siis eikö tämä kriteeri voi olla jokin erikoinen tapa joka bändillä on keikkailla tai tempaus jonka bändi on tehnyt? Tai yleensäkin se että bändi auttaa pitämään punk-kulttuuria sekä punk-musiikkia pystyssä. Ettekö te sitten voisi monimutkaisesti todeta, että jotkut pitävät tätä yhtyettä merkittävänä?--Funkyvortex 9. heinäkuuta 2008 kello 22.53 (UTC)

Anteeksi että olen hankala, mutta mielestäni asiasta on mukava neuvotella. Arvostan myös suuresti sitä, että olette asiallisesti vastanneet kysymyksiini.--Funkyvortex 9. heinäkuuta 2008 kello 22.53 (UTC)

Omakustannebändien kohdalla vaaditaan joitakin vastaavia saavutuksia kuin levytyssopimus - vähimmäisvaatimuksena voisi kai todeta, että ainakin levyjä pitää olla saatavilla levykaupoissa, ja sen lisäksi pitäisi olla jonkin verran myytyjä levyjä, jotain suurempaa keikkaa, jotain muuta "tunnettavuutta" - siis sellaista joka erottaisi muista kellaribändeistä. Omakustannebändeistä on päätetty tapauskohtaisesti, ja suurin osa omakustannebändeistä jäänee riman alle.
Lähtökohtaisesti ei riitä, että jotkut pitävät yhtyettä merkittävän, vaan käytännössä riittävän suuren määrän wikipedistejä pitää pitää sitä merkittävänä. -- Piisamson 9. heinäkuuta 2008 kello 22.56 (UTC)

Eli siis wikipedistien ON mahdollista äänestää kyseinen artikkeli wikipediaan? Ja kuten yllä sanottiin, en suinkaan yritä mainostaa, vaan lisätä ihmisten tietoa. Väkisinkin se on mainostamista jos ihminen lukee uutta tietoa. Ja tämä bändi on olemassa, joten siitä voisi hyvinkin olla tietoa. Voin linkittää teille vaikka 500 linkkiä, joista voitte tarkistaa lähteet, ja todeta että bändi on olemassa, ja sitä kuunnellaan.--Funkyvortex 9. heinäkuuta 2008 kello 22.59 (UTC)

Ei ole mahdollista äänestää Wikipediaan (mutta pois sieltä kyllä). Turhan byrokratian välttämiseksi selvästi merkittävyyskynnyksen alittavista yhteistä ei ole kuitenkaan nähty järkeväksi järjestää kymmeniä ja taas kymmeniä poistoäänestyksiä. Sen sijaan äänestysten tuloksia on kirjattu ylös suuntaviivoiksi. –Ejs-80 9. heinäkuuta 2008 kello 23.14 (UTC)

Kasettejamme on myyty, ei kylläkään levykaupoissa, mutta hoidan myyntiä sähköpostitse. No, kuitenkin. Kuinka moni kellaribändi tekee keikkoja myös niin, että menee vain lavalle, soittaa settinsä, ja lähtee pois. Tuskin tämäkään kovin yleistä on, ja luulisi sen erottavan massasta. Käsitykseni mukaan, yleensä bändit kysyvät luvan soittamiseen.--Funkyvortex 9. heinäkuuta 2008 kello 23.03 (UTC)

Luvatta soittaminen merkittävyyskriteerinä? Kieltämättä aika erikoista - sellainen pitäisi kuitenkin olla huomioitu lehdistössä tms. Huomautan, että muun muassa Oranssi Paska, Kivimetsän Druidi, Aimo Pamaus & Luodinkestävät Liivit, Astrayed, Ferdys Skerdys, Dramatuner, Käärmenäyttely, Axes Denied, Firenote, Etulinja, Paysage d'Hiver, Henry K. Rock, Bitch so Sweet, Mordecai, Boy Mike, Madison, Etappi, Yes Ma'aM, Avathar, Akupunktio (yhtye), Timo Pieni Huijaus, Jussi Valuutta, Hollow heart, Monica's Lips ja Marko Lind on poistettu äänestyksellä, joten pelkkä kasettien myynti internetissä ei taida ihan riittää. -- Piisamson 9. heinäkuuta 2008 kello 23.07 (UTC)

Niin. En tarkoittanut että se olisi mitenkään oikeutettua, mutta en kyllä pidä sitä kauhean vääränäkään asiana. Ikinä ei ole esim. Poliisien kanssa jouduttu tekimisiin tosta asiasta, että luultavasti senkin takia lehdistö on luultavasti tiedoton asiasta. Siis jos tarpeeksi moni ihminen haluisia artikkelin tänne meidän bändistä, se olisi siis mahdollista? --Funkyvortex 9. heinäkuuta 2008 kello 23.14 (UTC)

Heh :) Sinänsä Wikipedia ei ota mitään kantaa siihen, onko jokin oikeutettua vai ei, eikä se vaikuta tähän artikkeliasiaankaan mitenkään. Luvatta soittaminen voisi ikään kuin "julkisuustemppuna" tehdä merkittäväksi jos lehdistö sen huomioisi riittävissä määrin - mutta jos kukaan ei huomioi sitä, kyse on ikään kuin siitä äänestä joka syntyy kun puu kaatuu metsässä jossa kukaan ei sitä kuule, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Jos tarpeeksi moni wikipedisti - ei siis satunnainen ihminen - haluaisi artikkelin bändistänne, se kyllä onnistuisi - mutta joka tapauksessa ennen tällaista toimenpidettä pitäisi oikeasti olla kunnollisia perusteluita siitä, miksi joku muukin kuin sinä haluaisi säilyttää artikkelin. Esimerkiksi viimeksi poistettu Marko Lind oli kuitenkin tehnyt kymmeniä omakustanneäänitteitä, ja hän oli jopa esiintynyt lyhyen hetken televisiossakin. -- Piisamson 9. heinäkuuta 2008 kello 23.20 (UTC)

Mutta ettehän te edes antaneet ihmisille mahdollisuutta äänestää onko artikkelimme tarpeellinen vai tarpeeton? Arvostan kyllä että näin tarkasti vahditte mitä tänne laitetaan. Mutta antaisitte edes tämän kerran tämän mennä läpi näillä kriteereillä. --Funkyvortex 9. heinäkuuta 2008 kello 23.21 (UTC)

Jos yhtyettänne koskevasta artikkelista äänestetään, poisto on näiden tietojen perusteella varmaa. Sen jälkeen tilanteen merkittävästi muuttuessa artikkelin palautus vaatisi sen, että 70 prosenttia äänestykseen osallistuvista äänioikeutetuista käyttäjistä kannattaisi palautusta sivulla Wikipedia:Palautettavat sivut. –Ejs-80 9. heinäkuuta 2008 kello 23.26 (UTC)

Eli jos laitan teille vaikka youtubeen linkin seuraavasta täysin "luvallisesta" keikastamme, te uskotte että asia on tapahtunut? Tämähän jo kuulostaa huvittavalta, että meidän täytyisi periaatteessa jäädä kiinni, ennen kuin uskoisitte :D Mutta voihan tuon toki muullakin tapaa todistaa kuin kiinni jäämisellä. Ei se määrä, vaan laatu =) On meidänkin kappale "Raha ja glitteri" soinut radiossa. Yhtä tärkeä media se mielestäni on kuin televisiokin.--Funkyvortex 9. heinäkuuta 2008 kello 23.27 (UTC)

No antakaa edes mahdollisuus äänestykseen? Kommentin jätti Funkyvortex (keskustelu – muokkaukset).

Paras keino saada yhtye Wikipediaan on ryhtyä tekemään hyvää musiikkia ja tehdä töitä, töitä, töitä. Suomi on täynnä yhtyeitä, mutta vain harva niistä nousee niin merkittäväksi, että maine riittää Wikipediaan. Odotellaan, jospa teistä vielä kuullaan. (Youtube ei ole merkittävä Wikipedian kannalta.) --Ulrika 9. heinäkuuta 2008 kello 23.31 (UTC)
Kyllä se mahdollisuus vaatisi nyt vähintäänkin sen, että joku Wikipedian äänioikeutetuista käyttäjistä pitäisi yhtyettänne kiistatta merkittävänä. –Ejs-80 9. heinäkuuta 2008 kello 23.33 (UTC)

Luovutan. Merkittävä ja kuuluisa ja tunnettu ja maineikas tieto on vain tietoa. Tietoa josta monet eivät tiedä ei kannata siis julkaista. Onhan tietosanakirjoissakin varmasti asioita, josta monet eivät tiedä yhtikäs mitään.--Funkyvortex 9. heinäkuuta 2008 kello 23.36 (UTC)

Vielä neuvo: Sitten kun olette julkaisseet levyn (levyjä), nimenne on näkynyt julkisuudessa ja Googlessa muutenkin kuin Sleepy Sleepersien kappaleena, ei tarvitse edes pyytää artikkelia Wikipediaan, sillä joku on sen jo tehnyt. --Ulrika 9. heinäkuuta 2008 kello 23.42 (UTC)

Wow, en ollutkaan tietonen tollasesta biisistä. Täytyy kuunnella, vaikka lievästi vinoilitkin =) Mutta ei se mitään, hyviä jatkoja teille! Ja kekkonen kuittaa.

http://koti.mbnet.fi/jopez/randomshit.html

Ja tulkaa ihmees kattomaan tonne, miten kekkoset elää... :D --Funkyvortex 9. heinäkuuta 2008 kello 23.50 (UTC)

Voisitteko laittaa ihan hetkeks sen näkyviin et saan ne tekstit sieltä talteen? Nähtiin kaverin kans nii pirusti vaivaa niihin kirjotuksiin... Ajattelin sit laittaa ne vaikka tonne myspaceen...

Unohdin tietysti ton allekirjotuksen... :D --Funkyvortex 10. heinäkuuta 2008 kello 00.13 (UTC)

Pyyntö toteutettu. –Ejs-80 10. heinäkuuta 2008 kello 00.19 (UTC)
Kiitos! Tallessa on. Kommentin jätti Funkyvortex (keskustelu – muokkaukset).

Sivun merkitseminen tarkastetuksi[muokkaa wikitekstiä]

Niin eli miten saisin merkitä sivun tarkastetuksi jos olen katsonut sen ja jos huomaan vandalismiä, kumoanko vandalismin pois ja lisään vandalismin tekijän keskustelu sivulle varotuksen vandalismistä, ja miten voisin pyytää vandalismin tekijälle rangaistusta, vai tarviiko minun --Valle123 12. heinäkuuta 2008 kello 17.05 (UTC)

Kumoat muokkauksen (ilmeisesti tiedät kuinka tapahtuu) ja laitat huomautuksen käyttäjän tai IP:n keskustelusivulle (mallineella: joko. T1, V1 tai V2) Jatkotoimenpiteistä huolehtii ylläpitäjä. --qWerk 12. heinäkuuta 2008 kello 17.07 (UTC)
ja tarkastetuksi pääset merkitsemään kun sinulla on 1000 muokkausta--Musamies 12. heinäkuuta 2008 kello 17.13 (UTC)

Kiitos avusta ja vielä olisi yksi kysymys voinko katsoa muutoksista ovatko ne tarkastettuja? --Valle123 12. heinäkuuta 2008 kello 17.56 (UTC)

Minulla on täälä vielä tää kysymys, voisiko joku vastata? --Valle123 12. heinäkuuta 2008 kello 18.58 (UTC)
Muutosten tarkastetuksi merkitsemiset löytyvät sivulta Toiminnot:Loki/patrol. --Johney 12. heinäkuuta 2008 kello 19.00 (UTC)
Ilmeisesti et, mutta eipä siitä paljao hyötyä olisikaan koska ei juuri kukaan viitsi merkata artikkeleita tarkastetuiksi. Olin näemmä väärässä. --qWerk 12. heinäkuuta 2008 kello 19.00 (UTC)

Ne eivät näy Tuoreet muutokset -sivulla, koska niitä merkitään tarkastetuksi niin tiheästi. Muuten ne peittäisivät lähes kaikki alleen. --Kalastaja09 (Pistäydy juttusilla · Mitä olen tehnyt?) 12. heinäkuuta 2008 kello 19.04 (UTC)

Mutta jos sivun tarkastaa ja merkkaa tarkastetuksi, niin eikö ole kätevämpää tapaa katsoa tarkastetut, vai onko se toiminto vaan teillä tarkastajilla? --Valle123 13. heinäkuuta 2008 kello 07.16 (UTC)
Muutosten tarkastetuksi merkitsemiset löytyvät sivulta Toiminnot:Loki/patrol. --Johney 13. heinäkuuta 2008 kello 07.32 (UTC)
Tarkoitin, että samalla sivulla näkyisi tuoreet muutokset ja mitkä niistä ovat jo tarkastettuja. --Valle123 13. heinäkuuta 2008 kello 07.37 (UTC)
Ne näkyvät Tuoreet muutokset -sivulla, mutta ehkä eivät aivan uusille käyttäjille. Tarkastamattomassa on punainen huutomerkki. --Ulrika 13. heinäkuuta 2008 kello 07.40 (UTC)
Se puinainen huutomerkki näkyy vain niillä, joilla on tarkastusoikeudet. --Johney
Asia selvä, kiitos avusta --Valle123 13. heinäkuuta 2008 kello 07.52 (UTC)
Mites nämä tarkastusoikeudet saadaan, ja tuleeko automaattisesti tietyn rajan jälkeen vai pitääkö itse hankkia? --Valle123 14. heinäkuuta 2008 kello 11.51 (UTC)
Ne tulevat automaattisesti. Mitään toimenpiteitä ei vaadita. --Nro92 14. heinäkuuta 2008 kello 11.53 (UTC)
Ne saadaan automaattisesti 1000 muokkauksen ylittämisen jälkeen. --Johney 14. heinäkuuta 2008 kello 11.54 (UTC)

Mallineen ja käyttäjälaatikon tekeminen[muokkaa wikitekstiä]

Niin miten voisi tehdä tommosia mallineita tai käyttäjälaatikoita ? --Valle123 15. heinäkuuta 2008 kello 09.59 (UTC)

Ohje:Malline ja Wikipedia:Käyttäjälaatikot. Paina kuitenkin huolella mieleesi mitkä ovat sallittuja käyttäjälaatikoita ja mitkä eivät. Jos teet käyttäjälaatikon, kannattaa kopioida jonkun jo valmiin käyttäjälaatikon koodi pohjaksi. --Agony (403) 15. heinäkuuta 2008 kello 10.06 (UTC)
Mistä noita ihmeen pohjia saa ja miten niitä tarkalleen ottaen tehää kun tuossa laittamasas ohjeessa kerrotaan vaan miten käyttäjälaatikoita pistetään sivulle --Valle123 16. heinäkuuta 2008 kello 10.59 (UTC)
Lainaus ko. sivulta: Olemassa olevat käyttäjälaatikot ovat luokassa Luokka:Käyttäjälaatikot. Sieltä löytynee joku jota voi käyttäämallina, jos haluaa ihan uuden. Uusien käyttäjälaatikoiden luomista voi myös pyytää käyttäjälaatikkoprojektilta. --Tappinen 16. heinäkuuta 2008 kello 11.03 (UTC)

Allekirjoituksen tekeminen[muokkaa wikitekstiä]

Juu kun asetussivulla on että voi tehä oman allekirjoituksen niin mitä siihen pitäis laittaa kun haluasin semmosen josta voi kattoo mun muokkaukset ja mennä mun keskustelusivulle ? --Valle123 16. heinäkuuta 2008 kello 10.59 (UTC)

Kirjoitat siihen esim. [[Käyttäjä:Valle123|Valle123]] · [[Keskustelu käyttäjästä:Valle123|Keskustelu]] · [[Toiminnot:Muokkaukset/Valle123|Muokkaukset]] --Juusomoro 16. heinäkuuta 2008 kello 11.02 (UTC)
[[Käyttäjä:Valle123|Valle123]] · [[Keskustelu käyttäjästä:Valle123|Keskustelu]] · [[Toiminnot:Muokkaukset/Valle123|Muokkaukset]] Tommonen on vaan allekirjoitus vaikka siihenhän pitäis tulla se paremmin Kommentin jätti Valle123 (keskustelu – muokkaukset).
Miten niin paremmin? --Juusomoro 17. heinäkuuta 2008 kello 08.01 (UTC)
☒ Koko allekirjoitus käyttäjän määrittelemä? — str4nd 17. heinäkuuta 2008 kello 08.04 (UTC)
Jos allekirjoitus on kokonaan käyttäjän määrittelemä, siihen ei tule automaattista linkkiä (kuten asetuksissa sanotaankin). --Juusomoro 17. heinäkuuta 2008 kello 08.08 (UTC)
Aattelin, että Kouluhailla ei ollut sitä rastia ruudussa ja näki sotkua allekirjoituksen paikalla. — str4nd 17. heinäkuuta 2008 kello 08.11 (UTC)


Juu eli en saa sitten millään niitä työkaluja siellä toimimaan. Käytän IE:tä ja painan tuon Ctrl-F5 jolla välimuisti tyhjennetään mutta silti mitään ei tapahdu. Mitä teen? Kommentin jätti Green Ambush (keskustelu – muokkaukset).

Auttakaa vähän[muokkaa wikitekstiä]

Miten voi olla mahdollista, että voin muokata kaikkea muuta paitsi käyttäjä-nimiavaruuden sivuja? Kun yritän lisätä uutta sivuani aloitettuihin, saan seuraavan viestin: Muokkaustasi ei voitu tallentaa, koska istuntosi tiedot ovat kadonneet. Yritä uudelleen. Jos ongelma ei katoa, yritä kirjautua ulos ja takaisin sisään.

Jos tallennan sivun, se siirtyy johonkin ikivanhaan versioon (ilmeisesti viimeisimpään tällä koneella muokattuun). Olen yrittänyt kaikkea mitä olen keksinyt, kirjautunut ulos ja takaisin, muokannut anonyyminä, päivittänyt välimuistin ja aloittanut uuden istunnon. Missä vika? --Juusomoro 18. heinäkuuta 2008 kello 20.52 (UTC)

Taitaa rajoittua sivuihin, joita ollaan muokattu tällä koneella. --Juusomoro 18. heinäkuuta 2008 kello 21.01 (UTC)
Nyt huomautus katosi, mutta ongelma on sama: muokkaus tallentaa vanhan version. Tarkennan vielä, että en ole muokannut vanhaa versiota tekstistä. --Juusomoro 18. heinäkuuta 2008 kello 21.09 (UTC)

Etunimien IW-linkkaus[muokkaa wikitekstiä]

Tästä aiheesta ei tietääksen ei ole mielestäni haastettu riitaa erityisemmin paljoa, joten nyt voisi olla hyvä hetki. Tuntuisi hieman, että meillä on etunimejä käsittelevissä artikkeleissa kirjavahdo käytäntö: linkataanko täsmälleen samanmuotoisiin nimiin vai riittääkö analogia ("kornit suomennokset"). Rautalangasta väännettynä: Pitäisikö Teemu linkittää pl-wikipedian Nikodem-artikkeliin vaiko Teemuun (mitä siellä ei ole). Vaikeusasteikko on saattaa olla säädettynä ekstrahardille, koska eri Wikipedioissa saattaa olla eri käyntäntöjä, jos niitä edes sattuu olemaan, ja suomenkieleen on saatettu omia vierasperäiset muodot esim. Jiri>Yrjö. --qWerk 23. heinäkuuta 2008 kello 16.23 (UTC)

Pitäisi varmaankin laittaa suoraan Teemu Teemun artikkeliin, koska juuri tämä vaikeus on lähes mahdoton. Toisin päin mietittynä: pitäisikö laittaa George en-wikin artikkeliin Yrjö (jos kumpikin olisi olemassa)? --Juusomoro 26. heinäkuuta 2008 kello 09.29 (UTC)
Yrjö Yrjöön ja George Georgeen. Lab-oratory 26. heinäkuuta 2008 kello 09.34 (UTC)

Mainossuodattimen esto[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitin artikkelin taiteilijasta ja lähteissä on linkki gallerian sivulle yoyita.com. Mainossuodatin estää artikkelin tallentamisen, mutta muistelen että sen ohittamiseen oli jokin keino. Mikä?--Ulrika 25. heinäkuuta 2008 kello 08.42 (UTC)

Järjestelmäviesti:Spam-whitelist. --Agony (403) 25. heinäkuuta 2008 kello 09.24 (UTC)
En täysin ymmärtänyt mitä pitäisi tehdä, mutta tarvittava osoite on tämä, jossa olen muuttanut pisteet huutomerkeiksi, jos se vaikka tällä sivulla näkyisi http://www!yoyita!com/Mississippi_Artists/Richard_Waters/Richard_Waters!html Voisitko auttaa? --Ulrika 25. heinäkuuta 2008 kello 09.55 (UTC)
http://www.yoyita.com/Mississippi_Artists/Richard_Waters/Richard_Waters.html avattu. --Agony (403) 25. heinäkuuta 2008 kello 09.59 (UTC)
Kiitän ystävällisestä avusta. --Ulrika 25. heinäkuuta 2008 kello 10.05 (UTC)

Oudot muokkaukset[muokkaa wikitekstiä]

Selailin hieman Wikipedian sivuja ja huomasin, että tekemiäni muokkauksia oltiin kumottu. Siellä näkyi, että olisin muokkaillut Salattujen elämien sivua, niin kuin olenkin tehnyt, mutta en todellakaan siten, kun siellä näkyi. Olin sen mukaan vaihdellut henkilöiden nimiä keskenään. Todellakaan en ole niin tehnyt. Mistähän johtuu? --Aaro.palomaki 27. heinäkuuta 2008 kello 16.55 (UTC)

Anteeksi, pahoittelen. Vandalismia olikin tehnyt joku muu ja kumonnut asialliset muokkaukseni ja tehnyt itse vandalismia vaihtelemalla nimiä. --Aaro.palomaki 27. heinäkuuta 2008 kello 17.00 (UTC)

Kuvien tallennus ongelmat[muokkaa wikitekstiä]

Olen useita kertoja yrittänyt lisätä kuvaa, Niin sitten ne aina poistetaan "Tekijänoikeus väärä" Vittu soikoon, mistä muka voi tietää tekijän oikeuden. Kuvaus ei ollut hyvä, Ne sanoivat. Kertokaa esimerkki hyvästä kuvauksesta Commonssissa. Esim Tälle Eikä ohjeista ollut apua.--Loogitechhh1002 29. heinäkuuta 2008 kello 19.48 (UTC)

Commonsiin saa tallentaa vain käyttöoikeudeltaan vapaita kuvia (esimerkiksi itse ottamia kuvia sekä kuvia jotka on julkaistu erillisellä, vapaalla lisenssillä). Antamasi esimerkkikuva ei millään mene Commonsiin, sillä a) Kuva ei ole vapaa ja b) Kuva ei todellakaan ole itseotettu. Ei siis ihme että kuvaa ei hyväksytä Commonsiin. Suomenkieliseen Wikipediaan voi tallentaa sitaattioikeudellisia kuvia, jolloin esimerkkisi kuvaa voitaisiin sitaattioikeudella käyttää artikkelissa Mitsubishi Lancer muttei missään muualla. Tällöinkin kuvan ottaja pitäisi selvittää (sillä olen takuuvarma että kyseessä ei ole wallpaper.net.au oma kuva) sekä lisenssi jolla kuvaaja kuvan on julkaissut (jos promokuva: ei käy; suomenkieliseen Wikipediaan ei saa tuoda promokuvia). En oikein muuten osaa auttaa muuta kuin: kannattaa lukea ohjeita, kerrata ohjeet ja lukea uudemman kerran ohjeet, jossain vaiheessa ne kaikessa monimutkaisuudessaan avautuu ja pääset sisälle tekijänoikeusmaailmaan. --Agony (403) 29. heinäkuuta 2008 kello 19.57 (UTC)

Wanha wersio[muokkaa wikitekstiä]

Mikäs voisi olla selityksenä, että Lotfi Nasib -artikkelista näkyy toiseksi viimeinen versio eli sivuhistoriassa oleva Saruwinen tämänaamuinen muutos ei näy itse artikkelissa? Sama vika kahdella eri selaimella enkä ole huomannut vastaavaa missään muussa artikkelissa. --Lax 5. elokuuta 2008 kello 12.42 (EEST)[vastaa]

Välimuistiongelma (joko palvelinraudan tai selaimen päässä), itselläni näkyy Saruwinen versio. --Agony (403) 5. elokuuta 2008 kello 12.43 (EEST)[vastaa]
Nyt näkyy minullakin uusin. Kannatti näköjään valittaa... :) --Lax 5. elokuuta 2008 kello 12.46 (EEST)[vastaa]

Artikkelin nimen muokkaaminen[muokkaa wikitekstiä]

Miten artikkelin nimen muokkaaminen onnistuu? Nyt luomassani artikkelissa Red Bull Street Style sanat ovat ensimmäistä lukuunottamatta pienellä kirjoitettuja. Kyseessä on kuitenkin erisnimi, jonka jokainen osa kirjoitetaan isolla. Kommentin jätti Ozaiah (keskustelu – muokkaukset).

Sivun ylälaidaan tulee "siirrä" -välilehti kun olet ollut yli neljä päivää rekisteröityneenä ja jonka avulla sivun siirto uudelle nimelle onnistuu. --Agony (403) 5. elokuuta 2008 kello 14.46 (EEST)[vastaa]

Wikipedia àla Guukle! :)[muokkaa wikitekstiä]

Miksi Googlesta on niin vaikeaa saada etusivua tänne? Pitäisi olla niin helppoa ettei tarvitsisi kuin kirjoittaa wikipedia sinne ja sitten siinä olis heti ekana tai tokana linkki suoraan etusivulle. Kommentin jätti Markuspedia (keskustelu – muokkaukset).

Itse saan ainakin etusivun ensimmäisenä tuloksena:1 Lab-oratory 7. elokuuta 2008 kello 19.11 (EEST)[vastaa]
Sama täällä. Itse kylläkin käytän hakua fi, ja otan kolmannen tuloksen. Itselläni ainakin nopeampi. --Juusomoro 7. elokuuta 2008 kello 19.13 (EEST)[vastaa]
Riippuu Googlen asetuksista. Minulla toisella koneella tulee ekana, toisella ei näy missään. --Otrfan 7. elokuuta 2008 kello 19.16 (EEST)[vastaa]
Joo, eli näköjään jos käyttöliittymän kieleksi valitsee suomen, niin fi-wikin etusivu tulee silloin ensimmäisenä. Muilla kielillä tulee sitten jotain muuta. --Otrfan 7. elokuuta 2008 kello 19.19 (EEST)[vastaa]

Keskustelu sivuja ei saa tyhjentää malline[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedian käytännön mukaan keskustelusivua tai sen osia ei saa tyhjentää. Ainoastaan henkilökohtaiset hyökkäykset voidaan poistaa keskustelusivuilta. Keskustelusivun toistuva tyhjentäminen voidaan tulkita vandalismiksi ja muokkausoikeutesi voidaan poistaa. Jos keskustelusivu kasvaa huomattavan suureksi, niin vanhat kommentit voi siirtää arkistoon. Barosaurus Lentus 21. elokuuta 2008 kello 20.10 (EEST) Kommentin jätti Valle123 (keskustelu – muokkaukset).[vastaa]

Mikähän tommosen mallineen lyhyt koodi on? --Valle123 21. elokuuta 2008 kello 20.12 (EEST)[vastaa]

{{subst:Tyhjennys}} --~~~~. Tosin suosittelen että otat käyttöön omista asetuksistasi välilehdeltä "Pienoisohjelmat" uudet muokkauspainikkeet jossa valikossa "Keskustelu" on painike Tyhjennys. --Agony (403) 21. elokuuta 2008 kello 20.23 (EEST)[vastaa]

Navigation popups ei enää toimi?[muokkaa wikitekstiä]

Olenkohan yksin ongelmani kanssa, vai onko muilla sama ilmiö havaittavissa. Navigation popups -pienoisohjelma ei enää näytä tuoreissa muutoksissa (eikä muuallakaan) versioiden välistä eroa tai versiohistoriaa, kun kursorin vie ero- ja historia-linkkien päälle. Muut toiminnot näkyvät pelaavan. Vika esiintyy näemmä sekä omasta monobookista käytettäessä että asetusten alta kytkettynäkin. Kerta kaikkisen harmillista... --albval (keskustelu) 26. elokuuta 2008 kello 22.12 (EEST)[vastaa]

Testasin tuoreet muutokset-sivulla. Täällä toimii ainakin ihan normaalisti. --Ras 27. elokuuta 2008 kello 14.52 (EEST)[vastaa]
Hmm, kummallista. Mietin, mahtaakohan ongelmani liittyä tähän en-wikin ilmoitukseen, ainakin ongelma alkoi samana päivänä. --albval (keskustelu) 27. elokuuta 2008 kello 15.10 (EEST)[vastaa]
Lisää testiä: enwikissä toimii explorer kutosella, suomiwikissä ei, firefox 3.0.1:llä ei toimi kummassakaan. Molemmissa asennettu pienoisohjelmien kautta. --albval (keskustelu) 27. elokuuta 2008 kello 15.20 (EEST)[vastaa]

Päivitin Järjestelmäviesti:Gadget-popups.js enwikin vastaavalla. Vika johtuu siitä että query.php on päästetty vihdoin eläkkeelle ja tilalla on kaiken osaava api.php. --Agony (403) 27. elokuuta 2008 kello 15.22 (EEST)[vastaa]

Teoriassa tuo päivitettykään versio ei pitäisi toimia kaikilta osin, kun siinä on jäänteitä query.php:stä. Kuolinilmoitus näkyy esimerkiksi sivulla http://fi.wikipedia.org/w/query.phpstr4nd 27. elokuuta 2008 kello 15.25 (EEST)[vastaa]
Ah, kiitos vaan. Minä tosin juuri ehdin puukottaa omaa monobookkiani niin, että se hakee tuon popupsin suoraan enkkupediasta, täältä: en:User:TheDJ/apipopups.js --albval (keskustelu) 27. elokuuta 2008 kello 15.26 (EEST)[vastaa]
Päivitetään pienoisohjelma kuitenkin enkkupedian pienoisohjelman mukaan, koska versiot ovat (lähinnä turvallisuuden osalta) paremmin tarkistettuja siellä. — str4nd 27. elokuuta 2008 kello 16.08 (EEST)[vastaa]

Rivitysongelma "ketulla"[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Taidekritiikki, otsikon sekä sitä seuraavan otsikon jälkeen on iso aukko. Se näkyy Firefox-selaimellani, johon sain uuden päivityksen vastikään. Ongelmaa ei ole Safari-selaimella. --Kulttuurinavigaattori 28. elokuuta 2008 kello 22.49 (EEST)[vastaa]

Se, miten Firefox ja Opera näyttävät sivun, on oikein. Se, miten Safari sivun näyttää, on myös oikein mutta ei yhtä oikein. Vika on mallineessa {{palsta-a}} (tai sen käytössä), jossa on määritelty taulukolle width:100% ja spekseissä sanotaan:

»The border box of a table, a block-level replaced element, or an element in the normal flow that establishes a new block formatting context (such as an element with 'overflow' other than 'visible') must not overlap any floats in the same block formatting context as the element itself. If necessary, implementations should clear the said element by placing it below any preceding floats, but may place it adjacent to such floats if there is sufficient space. They may even make the border box of said element narrower than defined by section 10.3.3. CSS2 does not define when a UA may put said element next to the float or by how much said element may become narrower.»
(http://www.w3.org/TR/CSS21/visuren.html#floats)

(Korostukset lisätty.) Samulili 28. elokuuta 2008 kello 23.01 (EEST)[vastaa]
Kiitos vaan kovasti vastauksesta ja vaivannäöistä, mutta täytyy sanoa ihan suoraan, että en ymmärtänyt siitä yhtään mitään. Olisikohan jollakin tietoa siitä, miten moisen ongelman voisi ratkaista? --Kulttuurinavigaattori 29. elokuuta 2008 kello 09.13 (EEST)[vastaa]
Todennäköisesti asia korjaantuu, kun muokkaa mallinetta niin, että poistaa kohdan width:100%. Sen ei pitäisi rikkoa missään mitään, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Minäpä kokeilen. Kokeilin, näyttää toimivan ok. Samulili 29. elokuuta 2008 kello 09.36 (EEST)[vastaa]
Joo, toimii Ketulla ja Safarilla, suuret kiitokset! --Kulttuurinavigaattori 29. elokuuta 2008 kello 10.36 (EEST)[vastaa]

Pitääkö siis kuvan kanssa käyttää palsta-a:ta, jotta teksti joustaa? Olen käyttänyt Malline:Palstat -mallinetta, ja esimerkiksi artikkelissa Split-Dalmatia jää otsikon Kaupungit alle kuvan kohdalle tyhjää. Joissakin tilanteissa teksti ja kuva menevät päällekäin, en nyt muista missä, ja silloin olen käyttänyt joskus saamaani koodia <div style="clear: both"></div>--Ulrika 29. elokuuta 2008 kello 11.05 (EEST)[vastaa]

Nyt tulee taas uusia ongelmia. Esim. artikkelin Kiina olympialaisissa alimmissa taulukoissa näkyy, kuinka Palsta-a-mallineen muutamisen jälkeen vierekkäiset leveät taulukot menevät kiinni toisiinsa. Not nice. Miten tuo olisi korjattavissa? --Lax 29. elokuuta 2008 kello 18.34 (EEST)[vastaa]

Pitääkö niiden olla vierekkäin? Koska HTML ja CSS eivät tunne palstoja ja palstojen soveltuvuus mediaan, jossa näytön ja tekstin korkeus eivät ole kiinteitä, ei yleensä toimi, itse pyrkisin pitkälti välttämään palstojen käyttöä. Samulili 31. elokuuta 2008 kello 20.43 (EEST)[vastaa]
Makuasia, mutta minä mielelläni lyhennän artikkelin pystysuuntaista pituutta hyödyntämällä sivun oikeaa puoliskoa, joka muuten jäisi tyhjäksi. Tosin en ole tullut lukeneeksi Wikipediaa kovin monesta erikokoisesta näytöstä, joten sikäli näkemykseni on yksipuolinen. --Lax 1. syyskuuta 2008 kello 16.54 (EEST)[vastaa]

Tällainen ongelma. Tuoreissa muutoksissahan voi painaa nuolesta, jotta pääsee juuri muokattuun osioon. Kuitenkin, se menee aina ensimmäiseen osioon, joka on tällä nimellä, eli jos ollaan muokattu samannimistä osiota, se menee aina ylimpään. Olisiko tähän mitään korjausta? --Juusomoro 29. elokuuta 2008 kello 21.20 (EEST)[vastaa]

Lisää kakkonen perään otsikkoon osoiteriville, niin toimii ainakin linkeissä (esim. Artikkeli#Risuaita 2). Lab-oratory 29. elokuuta 2008 kello 21.22 (EEST)[vastaa]

leftOsaako kenkään siirtää tuon kuvan tuonne Commonsin puilelle. Kuva on ikivanha ja siten sen tekijänoikeudet ovat lakanneet jo aikoja sitten olemasta. Itse näet en osaa sitä siirtää - valitettavasti. Mutta varmaan joku teistä nuorista ja fiksuista pystyy asiassa auttamaan. Kiitollisena --Alexius Manfelt 30. elokuuta 2008 kello 10.47 (EEST)[vastaa]

Siirretty ja vaihdettu artikkeliin. --Ras 31. elokuuta 2008 kello 13.29 (EEST)[vastaa]
Kiitos! --Alexius Manfelt 31. elokuuta 2008 kello 17.34 (EEST)[vastaa]

Luokat kadoksissa[muokkaa wikitekstiä]

Miksi mulla ei näy artikkelin Miia Nuutila luokat, vaikka ne muokatessa selvästi siellä alhaalla ovat? --JannE 2. syyskuuta 2008 kello 09.04 (EEST)[vastaa]

Ongelma ratkaistu. :) </ref>-merkki vain puuttui lähteestä. --JannE 2. syyskuuta 2008 kello 09.05 (EEST)[vastaa]