Wikipedia:Kahvihuone (uutiset)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tule mukaan Wikimedia Suomen strategiatyöhön[muokkaa wikitekstiä]

Ars 17 -muokkaustapahtuma Kiasmassa huhtikuussa 2017.

Miltä Wikimedia näyttää Suomessa vuonna 2023? Osallistu keskusteluun ja vaikuta Wikimedia Suomen strategiaan!

Tulisiko Wikipedian olla kansalaistaito ja tärkeä opetusväline koulussa? Pitäisikö enemmän aineistoja olla saatavilla avoimella lisenssillä? Tulisiko yhteisön olla laaja-alaisempi ja sisältöjen monipuolisempia?

Wikimedia Suomi laatii vuoden 2018 aikana pidemmän aikavälin strategian. Luonnosta käsitellään yhdistyksen kevätkokouksessa, ja se on tarkoitus hyväksyä tämän vuoden syyskokouksessa. Työn edistymisestä tiedotetaan uutiset-kahvihuoneessa ja Wikipedian ystävissä Facebookissa.

Strategiatyöpaja 4.3.[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomi järjestää 4.3. klo 13-17 kaikille avoimen strategiatyöpajan, jossa pohditaan yhdistyksen toiminnan periaatteita, arvoja ja tavoitteita. Tule mukaan ideoimaan, miten edistämme avointa tietoa ja Wikimedia-palveluiden käyttöä Suomessa.

Työpajan ajatukset kootaan dokumentiksi Meta-Wikiin, jolloin se on kaikkien avoimesti kommentoitavissa.

Wikimedia Suomen strategiatyöpaja 4.3. klo 13-17 Mariassa, Lapinlahdenkatu 16, Helsinki, 00180. Huone Nudisti.

Ilmoittaudu mukaan kommentoimalla tähän alle, Meta-Wikissä tai lähettämällä viestin, jotta osaamme varata oikean määrän tarjoiluja.

Mikäli et pääse paikalle, mutta haluaisit silti jakaa ideasi, voit myös lähettää ehdotuksia tämän lomakkeen avulla.--Olimar 21. helmikuuta 2018 kello 11.25 (EET)

Wikipedia-ilta Sinebrychoffin taidemuseossa 7.3.2018[muokkaa wikitekstiä]

Menovinkkejä Facebookista poimittuna.

»

Oletko aina halunnut kirjoittaa Wikipediaan? Wikipedia-konkarit sekä uudet aloittelijat kirjoittavat Wikipedia-artikkeleita Sinebrychoffin taidemuseossa ke 7.3.2018 klo 16-20. Vapaa pääsy!

Wikipedia-illan teemat sijoittuivat 1800-luvun Italiaan ja lumoavaan Orienttiin. Aiheet kumpuavat italialaisen taiteilijan, Ippolito Caffin (1809–1866), seikkailuntäyteisestä elämästä ja matkoista, joita hän teki mm. Venetsiaan, Roomaan, Napoliin, Ateenaan, Konstantinopoliin ja muihin Orientin kaupunkeihin.

Johanna Janhonen (Piilotettu aarre) perehdyttää osallistujat Wikipedian periaatteisiin sekä avustaa kirjoittamisessa illan aikana. Luvassa on myös pientä tarjoilua.

Ohjelma
  • klo 16 Tutustuminen Ippolito Caffi -näyttelyyn amanuenssi Claudia de Brünin johdolla
  • klo 16.30 Aiheiden esittely museon seminaaritilassa
  • klo 17.00 Perehdytys Wikipedian kirjoittamiseen, Johanna Janhonen
  • klo 17.30–20 Kirjoittamista omaan tahtiin museon seminaaritilassa

Ilmoittaudu mukaan kirjoittamaan 28.2. mennessä Anna.Ahtola@siff.fi Ota tapahtumaan oma kannettava tietokoneesi tai tablettisi mukaan. Lämpimästi tervetuloa! »

Tapahtuman wikiprojekti on Wikiprojekti:Sinebrychoffin taidemuseo. --Zache (keskustelu) 23. helmikuuta 2018 kello 04.07 (EET)

WikiGap 2018 Russia[muokkaa wikitekstiä]

  • EN: Dear colleagues, please comment on CentralNotice banner proposal for WikiGap 2018 Russia article contest. (8 March - 8 April, all IPs from Russia, WPs only, 1 banner impression per week). Thank you.
  • RU: Уважаемые коллеги, пожалуйста выскажите своё мнение по поводу баннерной кампании CentralNotice для объявления о российском викимарафоне WikiGap 2018 (8 марта - 8 апреля, все IP из России, только Википедии, 1 показ в неделю). Спасибо.--Frhdkazan (keskustelu) 6. maaliskuuta 2018 kello 17.04 (EET)
I don't know why you think that we are interested of Russian language contest here on the Finnish Wikipedia. Stryn (keskustelu) 6. maaliskuuta 2018 kello 17.14 (EET)

Wikigap Suomi 8.5.2018[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomi on järjestämässä yhdessä Ruotsin suurlähetystön ja Tiedekulman kanssa Wikigap-muokkaustapahtuman. Tapahtumapaikka on 8.5.2018 klo 11-16 Helsingin Yliopiston Tiedekulmassa. Tiedekulma on yliopiston etätyöskentely ja monitoimitila. Tapahtuma on osa paikallisten wikipedistien ja Ruotsin suurlähetystöjen yhdessä ympäri maailmaa pitämissä Wikigap-tapahtumissa joissa on tarkoitus pienentää eroja Wikipedian mies ja naiskirjoittajien määrissä sekä sukupuoleen liittyviä artikkeleiden määrä- ja laatueroja.

Tausta


Päämääränä tapahtumalla on se, että saataisiin siellä jotain julkaisuvalmista aikaiseksi. Osallistujien toivotaan siten olevan jo miettineen mistä on kirjoittamassa etukäteen ja mieluusti kirjoittaneenkin tekstiä jolloin tilaisuuden pääfokus olisi siinä, että teksti toimitetaan kokeneiden wikipedistien avustuksella Wikipedia muotoon. Näin siksi, että paikanpäällä on loppujen lopuksi aika hankala saada kirjoitettua mitään alusta alkaen. Mikäli kokee ettei tarvitse apua, niin voi kirjoittaa itsenäisesti myös.

Lisäksi suunnittelemme jotain ohjelmaa joka soveltuu paikanpäälle tuleville ihmisille jotka ovat kiinnostuneet Wikipediasta, mutta joilla ei ole tekstiä ja jotka haluavat tietää miten muokkaaminen toimii.

Tapahtumaan voi ilmoittautua tästä:

Tapahtuman järjestämisessä voi auttaa siten, että tällä hetkellä tarvittaisiin eniten projektisivun artikkelitoivelistan täydentämistä sellaisilla suomalaisilla naisilla joista ei ole artikkelia missään Wikipediassa. Tapahtuman painopiste on tieteen, politiikan ja liike-elämän naiset tiedepainotuksella. Fokus ei kuitenkaan ole tiukka ja muitakin saa listaan lisätä. --Zache (keskustelu) 8. maaliskuuta 2018 kello 22.15 (EET)

Tässä vaiheessa olisi syytä kertoa aikooko Wikimedia Suomen hallitus juoda samppanjaa yhdessä Ruotsin suurlähetystön kanssa, kuten kävi edellisessä tilaisuudessa, jonka järjestämiseen osallistui myös erään toisen maan suurlähetystö. --130.233.187.110 14. maaliskuuta 2018 kello 09.55 (EET)
Jokainen hetki on hyvä hetki juoda samppanjaa. --Lax (keskustelu) 14. maaliskuuta 2018 kello 10.30 (EET)
Varmaan pitäisi joka paikassa ruveta tarjoamaan pelkkää vissyä niin ei tarttis kenenkään valittaa. Sopeis ainakin mulle. --Urjanhai (keskustelu) 14. maaliskuuta 2018 kello 10.50 (EET)

Galicia 15 - 15 Challenge[muokkaa wikitekstiä]

Mapa de Galiza con bandeira.svg

Wikipedia:Galicia 15 - 15 Challenge is a public writing competition which will improve improve and translate this list of 15 really important articles into as many languages as possible. Everybody can help in any language to collaborate on writing and/or translating articles related to Galicia. To participate you just need to sign up here. Thank you very much.--Breogan2008 (keskustelu) 12. maaliskuuta 2018 kello 15.58 (EET)

Twelve Apostles of Ireland Challenge[muokkaa wikitekstiä]

Twelve Apostles of Ireland Challenge.png

The Twelve Apostles of Ireland Challenge is an edition competition seeking to create and improve articles on the Twelve Apostles of Ireland. Anyone in any language can subscribe and collaborate on building or translating articles relating to the Twelve Apostles. Medals and real icons will be rewarded to the winners. To participate, one just needs to subscribe here and start collaborating. Dia Duit! Leefeni de Karik (keskustelu) 27. maaliskuuta 2018 kello 03.21 (EEST)

Wikipedia-näyttely avautui Tampereella![muokkaa wikitekstiä]

Näyttely on esillä mediamuseo Rupriikin edustalla.

”Tarkista se Wikipediasta” – avoimen tietosanakirjan 17 vuotta -näyttely avautui viime perjantaina Mediamuseo Rupriikissa Tampereella. Näyttely on avoinna museokeskus Vapriikin aukioloaikoina. Toukokuun lopussa se lähtee kiertämään Suomea, ja kohdekirjastot ja/tai -museot selviävät kevään kuluessa. Näyttely tulee myöhemmin esille myös Wikimedia Commonsiin, sillä se on lisensoitu CC BY SA 4.0 -lisenssillä. Näyttelyn toteuttamisessa hyödynnettiin Wikipedian aakkosten kirjoittaneiden wikipedistien työtä, ja heidät on myös mainittu näyttelyn tekijöiden yhteydessä. Minut voi tavata näyttelyssä Museoiden yönä 19.5., jolloin opastan museovieraita Wikipedian muokkaamiseen.--Olimar 27. maaliskuuta 2018 kello 15.57 (EEST)