Wikipedia:Kahvihuone (uutiset)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Opastuspiste 711-noborder.svg
Chat bubbles.svg
Wikipedia-law.png
Edit-find-replace.svg
Preferences-system.svg
Copyleft.svg
Newspaper.svg
Nuvola apps filetypes.svg


Viro-Suomi artikkelien kirjoituskilpailun tulokset[muokkaa wikitekstiä]

Tiedote 24.1.2017 Wikimedia Suomi

Viron ja Suomen Wikimediat järjestivät Wikipedia-artikkelien kirjoituskilpailun 6.12.2016 - 5.1.2017. Vironkieliseen Vikipeediaan kirjoitti 20 käyttäjää 122 Suomea ja suomalaisia koskevaa artikkelia. Suomenkieliseen Wikipediaan kirjoitti 25 henkilöä 221 artikkelia Virosta ja virolaisista. Vironkieliseen Vikipeediaan kirjoitettiin muun muassa artikkeleita Suomeen suuntautuneista ristiretkistä, kveeneistä ja Amorphis-yhtyeestä. Suomenkieliseen Wikipediaan kirjoitettiin muun muassa Tarton kaupunginosista, Viron kunnista ja kuvanveistäjä Amandus Adamsonista.

Suomenkielisen Wikipedian palkitut kirjoittajat ovat:

 • 1. palkinto käyttäjänimi Abc10
 • 2. palkinto käyttäjänimi Kotivalo
 • 3. palkinto käyttäjänimi Epiq

Kaikki palkitut saavat palkintona Museokortin, joka oikeuttaa ilmaiseen käytiin yli 200 museossa Suomessa vuoden ajan. Ensimmäinen ja toinen palkittu saavat myös Tallinkin risteilymatkan Tallinnaan. Pyydämme palkittuja ottamaan yhteyttä Wikimedia Suomeen (info at wikimedia.fi) palkintojen lähettämiseksi.

Kilpailun jyryyn osallistuivat Suomen osalta Otso Kantokorpi, Sven-Erik Soosaar (Wikimedia Viro) ja Heikki Kastemaa.

Vironkieliseen Vikipeediaan kirjoittaneiden palkinnot jaetaan ja julkistetaan 27. tammikuuta. Kaikille vironkieliseen Vikipeediaan kirjoittaneille myönnetään Kuparinen hirvensydän Suomea ja suomalaisia koskevien artikkelien kirjoittamisesta. Kilpailu onnistui hienosti, kiitämme kaikkia osallistujia!

Viron osallistujat ja Suomen osallistujat

--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 24. tammikuuta 2017 kello 10.30 (EET)

Ilmeisesti kaikki kolme voittajaa ovat eri syistä estyneitä tai kieltäytyneitä vastaanottamasta palkintoesineitä. Mielestäni tämä lähetystekninen ongelma on sen verran kiinnostava, että tiedustelenkin tässä, onko yhdistys onnistunut ratkaisemaan ongelman. Sillä on yleisempääkin merkitystä tulevia kilpailuja ajatellen silloin, kun kisa käydään virtuaalitodellisuudessa mutta esineitä liikutellaan tosielämässä. --Pxos (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 18.52 (EET)
Omalta osaltani olen ilmoittanut postiosoitteeni Wikimedian info-sähköpostiin toivomuksella, ettei tietojani levitellä. –Kotivalo (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 21.41 (EET)
Minulle olisi riittänyt Wikipedian perinteinen prenikka. Nyt jouduin kehumaan käyttäjäsivulla itse itseäni, kun vielä lisäksi näytti siltä, ettei tuloksia julkistetakaan. Ehdin jo mielessäni tehdä asiasta omat tulkintani jota ei ainakaan lieventänyt se että yhteyshenkilöä sijaistaa toinen käyttäjä. En tiedä mikä itu on muiden kuin virtuaalipalkintojen jakamisessa yhteisössä, jossa käyttäjät toimivat pääasiassa nimimerkein ja haluavat säilyttää yksityisyydensuojan. Onhan täällä varmasti yksilöitä, joita kiinnostaa, kuka on minkin nimimerkin takana, mutta vaikea uskoa, että joku tietoisesti houkuttelisi tietoa esiin kilpailun kautta. Abc10 (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 21.43 (EET)
Jatkossa tällaisissa kilpailuissa tulisi ehdottomasti etukäteen ilmoittaa, ettei palkintona ole virtuaalipalkintoja vaan esineitä, joita liikutellaan tosielämässä.--MAQuire (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 22.01 (EET)
Kilpailuprojektin sivulla luvussa Osallistuminen mainittiin palkinnoista: "Kolme parasta saa palkintoina museokortin, ja lisäksi paras muokkaaja saa kaksi matkaetukorttia, jotka oikeuttavat erikoishintaisiin 22 tunnin Helsinki–Tallinna-risteilyihin. Palkinnot myöntää Wikimedia Suomi." Viron Wikimedia järjesti palkintojen jakotilaisuuden Tallinnassa Suomen suurlähetystössä. Paikalla oli suurin osa palkituista virolaisista Vikipeedisteistä, Viron Wikimedian väkeä ja suurlähettiläs. Tilaisuus oli arvokas ja onnistunut, puheenvuoroja pidettiin, keskusteltiin, nostimme maljat ja söimme pikkupurtavaa. Omasta mielestäni jatkossa olisi suosittava sellaista menettelyä Suomessakin, että palkinnot jaetaan palkintojen jakotilaisuudessa jossain sopivassa paikassa. Esimerkiksi jos järjestetään vastaava Viro-Suomi artikkelien kirjoituskilpailu ensi vuonna, palkintojen jakotilaisuuden järjestämistä voisi kysyä vaikka Viron suurlähetystöstä Kaivopuistossa. Minusta ei ole kauhean suurta eroa sillä, ovatko palkinnot "virtuaalisia" tai "ei-virtuaalisia", mitä se sitten tarkoittaakaan. Jos joku palkittu ei halua ottaa vastaan palkintoa, se on hänen oma asiansa eikä sen setviminen kuulu muille. Ehkä tulevaisuudessa osallistujille voisi ilmoittaa, että kilpailuun voi osallistua käyttäjänimellä, mutta palkinnon voi ottaa vastaan vain oikealla nimellä ja palkinnot lähetetään postiosoitteeseen ja että kilpailun järjestäjä pitää nämä tiedot luottamuksellisina.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 21.12 (EET)
Kulttuurinavigaattori kirjoitti: "Jos joku palkittu ei halua ottaa vastaan palkintoa, se on hänen oma asiansa eikä sen setviminen kuulu muille." Asia on tällä tavalla tullut ainakin minulle riittävän selväksi. Pyydän anteeksi keskustelijoilta ja yhteisöltä, että otin asiaan kantaa oman mielenkiintoni pohjalta. On selvää, että minun ei olisi pitänyt puuttua asiaan siitäkään huolimatta, että Wikimedia Suomen (oikea) edustaja vaikeni asiasta kahden viikon ajan. Pyydän nyt, että jatkokeskustelu palkintojen jakamisesta käydään viittaamatta minun toimintaani. Jätän mielihyvin yksityiset ongelmat yksityisten ongelmiksi. --Pxos (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 21.57 (EET)
Mitä mieltä olet palkintojen jakamisesta tulevaisuudessa ehdottamallani tavalla? Eli pitäisikö palkinnot jakaa palkintojen jakotilaisuudessa johon kutsutaan palkitut. Jos joku ei pääse paikalle, hänelle lähetetään palkinnot postissa.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 22.36 (EET)
Minäkö minäkö? Kiitän kohteliaasta kysymyksestä, mutta jos ei ole käynyt ilmi, olen nyt sellaisessa kesäkeitossa, että en halua ottaa enää tähän asiaan kantaa tällä hetkellä. Itse ongelman ratkaiseminen toki kiinnostaa, mutta nyt on parempi hypätä järveen. --Pxos (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 22.39 (EET)
No jos joskus ehdit paneutua tähän asiaan suurelta draamanäyttämöltä, ota toki kantaa tähänkin. Kilpailun vastuullinen järjestäjä varmaankin päättää kunkin kilpailun osalta palkintojen jakamisen tarkemmasta tavasta, mutta osviitat ovat aina tervetulleita. Ehkä pari huomiota kuitenkin Wikipedian kilpailujen järjestämisestä. Vastuullisen kilpailunjärjestäjän pitäisi kai olla oikeushenkilö, varsinkin jos niissä jaetaan palkintoja (esim. Wikimedia Suomi, voi kai se olla joku muukin). Toiseksi arvelisin, että osallistua ja palkita voi käyttäjänimellä, mutta ottaakseen vastaan palkinnon pitää olla "oikea" henkilö, ainakin minun juridinen käsitykseni sanoo näin. Ja jotta tietosuoja menisi oikein, kilpailun järjestäjän pitää luvata, että ilmoitettuja nimiä ja osoitteita ei luovuteta eteenpäin. Vai olenkohan kauheasti väärässä? Ja onkohan näistä asioista keskusteltu ennenkin, en tiedä?--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 23.18 (EET)
Jos asiat eivät joskus olisikaan huonosti, tilanne taitaisi olla kestämätön. "Yhteyshenkilöä sijaista[va] toinen käyttäjä" on varmasti Pxos, joka kehtasi kirjoittaa virkkeen asiasta. Pahoittelen, jos olet huonolla tuulella riippumatta siitä, voitatko tai häviätkö. Ja totta kai kisoja järjestetään, jotta yhdistys pääsisi vakoilemaan käyttäjäihmisiä heidän ikkunansa taakse, se nyt on aivan pähkäselvää jokahiselle ilman salaliittojakin eli piilo-yhdistyksiä. --Pxos (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 22.06 (EET)
Varmasti olet joskus hyvällä tuulellakin, ja joskus voi olla tilanteita jolloin et ole ivallinen. Minähän kirjoitin että vaikea uskoa, mutta korjataan se muotoon mahdoton uskoa, jos se selventää ajatteluani. Saman virkkeen alkuosa taas pohjautuu elämänkokemukseen. Mutta eiköhän tämä riitä. Kiitos kommentista. Abc10 (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 22.27 (EET)
Ei kestä…riittää. --Pxos (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 22.30 (EET)
Minä otan oikein mielelläni vastaan palkinnon, mutta pysyisin kyllä mieluiten anonyyminä. Vilkaisin nyt keskustelua Kotivalon sivulla, ja ilmeisesti pakettiautomaatti olisi tähän toimiva ratkaisu? En tullut juuri ajatelleeksi asiaa kilpailun aikana. --Epiq (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 23.41 (EET)

Minua hämmästyttää suuresti se että nimimerkin käyttöön perustuvassa projektissa paheksutaan niitä jotka eivät halua nimeään kertoa. Salassapitolupauksen pitävyydestä on meillä ja maailmalla riittävästi esimerkkejä, ja ammatillisista syistä olen niistä itsekin jonkin verran perillä. Yksityisyydensuoja ei Wikipediassa muutenkaan ole käsittääkseni kovin vahva, mutta ainakin sitä pyritään eri keinoin rikkomaan. Kuten kommenttipyynnössä ilmoitin, en osallistu enää Wikipedian projekteihin, eikä Kulttuurinavigaattorin tässä keskustelussa esittämä paheksunta saa minua muuttamaan kantaani, päin vastoin, hänhän on jaksanut paheksua minua tämän projektin yhteydessä jo aiemminkin. Koska onnekseni en lähtenyt kilpailuun palkintojen perässä, olen ainakin vilpittömän tyytyväinen siihen artikkelimäärään minkä tein (74), ja olisi ollut kilpailulle fi.wikipedian kannalta noloa, jos ei niitä olisi. Tosin tämähän olikin Wikimedian kilpailu, kuten nyt olen vihdoin ymmärtänyt. Hauskaa että teillä oli siellä hauskaa maljoja nostellessa. Toivottavasti saatte käyttäjiä rekrytoiduksi ensi vuonna. --Abc10 (keskustelu) 6. helmikuuta 2017 kello 10.30 (EET)

Missä ja miten niitä paheksutaan projektissa, jotka eivät halua nimeään kertoa?--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 6. helmikuuta 2017 kello 11.02 (EET)
Paheksunta ei ole yksityiskohdissa. Aivan ohi sen sanoisin, että osallistuminen projektiin, jossa Wikimedia Suomen jäsenet ottavat kunnian ja nostelevat suurlähetystössä sampanjalaseja minun Wikipediassa tekemäni työn tuloksilla, tuntuu irvokkaalta. Ja vielä ohi kaiken: Kaksi viikkoa sitten uutissivulla julkistettuja kilpailun tuloksia ei ole julkistettu kilpailusivulla vieläkään. Kaikkea mitä sanon voidaan käyttää ja käytetään minua vastaan, joten en sano enempää. --Abc10 (keskustelu) 7. helmikuuta 2017 kello 07.40 (EET)
Minusta Abc10 nyt vähän ylireagoi tässä asiassa. Jos et halua henkilöllisyyttäsi julkisuuteen, se on ihan ymmärrettävää, mutta mielestäni ei tarvitse silti loukkaantua siitä, että joku haluaa tai suostuu esintymään myös julkisesti esim. osallistumalla Wikimedia Suomen toimintaan. Ja jos virolaiset halusivat järjestää juhlat, saivat Suomen suurlähetystön sinne mukaan ja kutsuivat myös Wikimedia Suomen edustajat mukaan, hyvähän se vain on. Vai olisko pitänyt kieltäytyä kutsusta? Tämähän on vapaaehtoisprojekti ja kaikki työn tulokset ovat vapaalla lisenssillä, joten niiden edestä voi myös kallistella samppanjalaseja ihan vapaasti.--Tanár 7. helmikuuta 2017 kello 15.48 (EET)
Käyttäjä:Tanár: Varmaan olen aina vähintään jonkun mielestä väärässä joka asiassa. Siihen nähden, että Kulttuurinavigaattori loukkaantui syvästi kun hyvää tarkoittaen vinkkasin hänelle oikeinkirjoituksesta ja sen seurauksena tai siksi toisekseen (miten sen nyt katsoo) kilpailun tulokset ilmaantuivat kilpailusivulle kitsaasti (ja lopulta yksi osallinen käynnisti kommenttipyynnön), katson oikeudekseni ilmaista asian irvokkuudesta huvittuneisuuteni. Kansanedustajien lomailusta ja juhlinnasta kansan puolesta tehdään viestimissä jatkuvasti enemmän tai vähemmän viiltävää pilkkaa, joten ei tuo kommenttini pitäisi herättää asiaan kuulumattomien henkilöiden kommentteja. Mutta jos nyt lopetettaisiin minun arvosteluni täällä. Halutessasi voit viedä asian avoinna olevaan kommenttipyyntöön, siellä saan syyttelyä asioista jotka muiden sanomina eivät herätä ketään. --Abc10 (keskustelu) 9. helmikuuta 2017 kello 10.33 (EET)
Pakko todeta tähän sellainen seikka, että Wikimedia Suomi -yhdistyksessä suht aktiivisesti toimivana, niin en ole huomannut, että Kulttuurinavigaattori olisi ollut loukkaantunut sinulle. Ylipäätänsä oltiin ilahtuneita siitä miten hyviä artikkeleita kirjoitettiin mukaan lukien kirjoittamasi artikkelit. Joka tapauksessa jos se auttaa selkeyttämään niin voidaan kirjoittaa selostus siitä mitä tuossa tapahtui joka avaa sitä miten arvostelu toimi, miksei suomenkieliseen Wikipediaan ole tullut papukaijamerkkejä, miksi tulokset puuttuivat kilpailusivuilta? Suurin osa asioista varmaankin tiivistyy siihen, ettei ole ollut kokemusta kilpailun järjestämisestä ja ollaan lähinnä reagoitu vastaan tulleisiin asiohin. --Zache (keskustelu) 9. helmikuuta 2017 kello 10.55 (EET)
Kaikilla tuntuu olevan sisäinen pakko kommentoida kaikkea mitä sanon. Kommenttini poisto ja Kulttuurinavigaattorin pitkä vastaus hämmästykseeni osoittavat mielestäni loukkaantumista erityisesti sen valossa, että kilpailun tuloksia ei saatu fi.wikin kilpailusivulle ennen kuin kahden viikon kuluttua. Mutta olkoon: olen ainoa Wikipediassa herkästi loukkaantuva, koko tämän hienostuneen prosessin tuloksena, niin on todettava. Minusta tätä on tarpeeton jatkaa, mutta varmasti olen siinäkin väärässä. --Abc10 (keskustelu) 9. helmikuuta 2017 kello 11.59 (EET)

Ilmoitus Pxosilta: Olen kerran jo pyytänyt anteeksi puuttumistani asiaan. Siitä huolimatta yhdistyksen edustaja on tässä pyytänyt minulta kannanottoa palkintojenjako-ongelmaan kun hän samalla aivan toisaalla esittää minun toiminnastani omia käsityksiään. Ilmoitan nyt, että anteeksipyyntöni on edelleen voimassa ja sen lisäksi en halua olla missään tekemisissä tämän asian kilpailuun liittyvien asioiden, Wikimedia Suomi ry:n tai sen edustajien ja erityisesti sen puheenjohtajan kanssa. Olen pahoillani, että osallistuin keskusteluun ja vakuutan, että en millään tavalla osallistu siihen enää. Pyydän Kulttuurinavigaattoria olemaan kysymättä minun kantaani mihinkään asiaan milloinkaan missään! En ole ollut missään suhteessa Wikimedia Suomi ry:hyn, mutta mikäli tällainen luulo on syntynyt, ilmoitan, että kuvitellutkin suhteet katkaistaan nyt pysyvästi ja peruuttamattomasti. Lisätietoja asiasta löytyy etsimällä Wikipedian sisältä. --Pxos (keskustelu) 7. helmikuuta 2017 kello 16.52 (EET) Muutos: Olen yliviivannut kommentistani ne osat, jotka on kirjoitettu harkitsemattomasti ja jotka olen miettinyt uudestaan. Lievennän ehdotonta kantaani. Tämä ei vaikuta kaatuneeseen maitoon, joka on jo maahan imeytynyt. --Pxos (keskustelu) 9. helmikuuta 2017 kello 22.04 (EET)

Kiitos että tulokset ovat nyt vihdoin tulleet esille. Kun eivät näkyneet siis kisasivulla, on harmi että tieto leviää näin kiistan kautta. Toivoisin kuitenkin hieman aiempaan keskusteluun liittyen, että mahdollisen tuomariston kokoonpano ja palkitsemisperusteet kerrotaan mieluiten etukäteen, tai noiden palkintojen osalta edes jälkikäteen. Nyt palkitsemisperustelut jäivät enemmän tai vähemmän vähän hämäräksi. Virtuaalikukituksia voisi jakaa ainakin ensi kerralla. --Paju (keskustelu) 21. helmikuuta 2017 kello 03.22 (EET)

Sain Tallink-Siljalta kirjeen ilman lähetettä, jossa oli kaksi heidän etukuponkiaan. Tämä oli ilmeisesti osa luvatusta kirjoituskilpailun palkinnosta. Odottelen yhä museokorttia. –Kotivalo (keskustelu) 16. huhtikuuta 2017 kello 22.42 (EEST)

Creative Commons -webinaari kl 15 tänään[muokkaa wikitekstiä]

Anne Rongas mainosti tätä äsken Facebookissa joten pistän saman myös tänne jos jotakuta kiinnostaa.

Tänään #jaajotain-viikon neljäs webinaari klo 15:00: Susanna Ånäs esittelee CC-lisenssointijärjestelmää ja Wikimedia Suomen julkaisemaa uutta Creative Commons -lisenssien opasta.

Jaa jotain on osa kansainvälistä avoimen opettamisen viikkoa. Webinaarit tallennetaan ja julkaistaan, löydät ne osoitteista:

Itse opas joka tässä mainostetaan on suomenekielelle käännetty ja päivitetty versio Open Content A Practical Guide to Using Creative Commons Licences -oppaasta, joka pistetään commonsiin jahka saadaan www-versio tehtyä. --Zache (keskustelu) 30. maaliskuuta 2017 kello 12.48 (EEST)

Linkki kirjaan Avoin sisältö - Käytännön opas Creative Commons -lisenssien käyttämiseen --Zache (keskustelu) 30. maaliskuuta 2017 kello 14.24 (EEST)

Suomen esihistoriaa Wikipediaan[muokkaa wikitekstiä]

Suomen esihistoriaa Wikipediaan on Kansallismuseon lauantaina ja sunnuntaina 1.–2. huhtikuuta 2017 klo 11.30–16.00 järjestettävä Wikipedian muokkaustapahtuma. Tapahtumassa voi kirjoittaa uuteen näyttelyyn liittyvistä aiheista, mutta kirjoittaa saa mistä tahansa aiheesta. Tilaisuus sopii sekä aloittelijoille, että pidemmälle ehtineille ja paikalla on henkilöitä jotka osaavat neuvoa Wikipedian muokkaamisessa. Tilaisuus on ilmainen se pidetään Kansallismuseon toisessa kerroksessa aulan rappusten yläpäässä sijaitsevassa Ateljee-tilassa. Mikäli olette ensimmäistä kertaa museossa, niin aulassa kysymällä neuvotaan eteenpäin. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kansallismuseon ja Wikimedia Suomen kanssa. --Zache (keskustelu) 30. maaliskuuta 2017 kello 15.49 (EEST)

Suomenkielisen Wikipedian somesivut luotu[muokkaa wikitekstiä]

Yhteisön ylläpitämien somesivujen logo.

Hei! Marraskuussa 2016 virinnyt idea suomenkielisen Wikipedian sosiaalisen median sivujen luomisesta on nyt toteutunut: meillä on Facebook-sivut ja Twitter-sivut. Sivut ovat suomenkielisen muokkaajayhteisön ylläpitämiä, joten kuka tahansa voi käydä jättämässä ehdotuksia sivulla julkaistavasta sisällöstä tällä sivulla. Yleistietoa sosiaalisen median sivuistamme löydät sivulta Wikipedia:Sosiaalinen media. Voit käydä myös pelkästään tykkäämässä tai seuraamassa sosiaalisen median sivuistamme ja jakaa niitä eteenpäin kavereillesi. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 2. huhtikuuta 2017 kello 11.00 (EEST)

Start of the 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees elections[muokkaa wikitekstiä]

Please accept our apologies for cross-posting this message. This message is available for translation on Meta-Wiki.

Wikimedia-logo black.svg

On behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, I am pleased to announce that self-nominations are being accepted for the 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees Elections.

The Board of Trustees (Board) is the decision-making body that is ultimately responsible for the long-term sustainability of the Wikimedia Foundation, so we value wide input into its selection. More information about this role can be found on Meta-Wiki. Please read the letter from the Board of Trustees calling for candidates.

The candidacy submission phase will last from April 7 (00:00 UTC) to April 20 (23:59 UTC).

We will also be accepting questions to ask the candidates from April 7 to April 20. You can submit your questions on Meta-Wiki.

Once the questions submission period has ended on April 20, the Elections Committee will then collate the questions for the candidates to respond to beginning on April 21.

The goal of this process is to fill the three community-selected seats on the Wikimedia Foundation Board of Trustees. The election results will be used by the Board itself to select its new members.

The full schedule for the Board elections is as follows. All dates are inclusive, that is, from the beginning of the first day (UTC) to the end of the last.

 • April 7 (00:00 UTC) – April 20 (23:59 UTC) – Board nominations
 • April 7 – April 20 – Board candidates questions submission period
 • April 21 – April 30 – Board candidates answer questions
 • May 1 – May 14 – Board voting period
 • May 15–19 – Board vote checking
 • May 20 – Board result announcement goal

In addition to the Board elections, we will also soon be holding elections for the following roles:

 • Funds Dissemination Committee (FDC)
  • There are five positions being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.
 • Funds Dissemination Committee Ombudsperson (Ombuds)
  • One position is being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.

Please note that this year the Board of Trustees elections will be held before the FDC and Ombuds elections. Candidates who are not elected to the Board are explicitly permitted and encouraged to submit themselves as candidates to the FDC or Ombuds positions after the results of the Board elections are announced.

More information on this year's elections can be found on Meta-Wiki. Any questions related to the election can be posted on the election talk page on Meta-Wiki, or sent to the election committee's mailing list, board-elections(at)wikimedia.org.

On behalf of the Election Committee,
Katie Chan, Chair, Wikimedia Foundation Elections Committee
Joe Sutherland, Community Advocate, Wikimedia Foundation

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, 7. huhtikuuta 2017 kello 06.36 (EEST) • Please help translate to your languageGet help

Vain luku -tila 20–30 minuutin ajan 19. huhtikuuta ja 3. toukokuuta[muokkaa wikitekstiä]

MediaWiki message delivery (keskustelu) 11. huhtikuuta 2017 kello 20.34 (EEST)

Wikidata description editing in the Wikipedia Android app[muokkaa wikitekstiä]

Wikidata description editing is a new experiment being rolled out on the Wikipedia app for Android. While this primarily impacts Wikidata, the changes are also addressing a concern about the mobile versions of Wikipedia, so that mobile users will be able to edit directly the descriptions shown under the title of the page and in the search results.

We began by rolling out this feature several weeks ago to a pilot group of Wikipedias (Russian, Hebrew, and Catalan), and have seen very positive results including numerous quality contributions in the form of new and updated descriptions, and a low rate of vandalism.

We are now ready for the next phase of rolling out this feature, which is to enable it in a few days for all Wikipedias except the top ten by usage within the app (i.e. except English, German, Italian, French, Spanish, Japanese, Dutch, Portuguese, Turkish, and Chinese). We will enable the feature for those languages instead at some point in the future, as we closely monitor user engagement with our expanded set of pilot communities. As always, if have any concerns, please reach out to us on wiki at the talk page for this project or by email at reading@wikimedia.org. Thanks!

-DBrant (WMF) 14. huhtikuuta 2017 kello 11.41 (EEST)

Wikipedia-tapahtuma Kiasmassa pe 21.4., tervetuloa mukaan![muokkaa wikitekstiä]

Nykytaiteen museo Kiasmassa muokataan joukolla Wikipediaa pe 21.4. Ars17 Wikipediaan -tapahtuman tavoitteena on tuoda Wikipediaan tietoa nykytaiteesta, erityisesti Ars17-näyttelyyn liittyvistä aiheista, ja samalla tietenkin opetella ja palauttaa mieleen Wikipedia-taitoja. Tapahtuma on myös mukava tilaisuus tavata toisia Wikipedistejä. Muokkaustapahtuma on osa Kiasman opiskelijapäivää. Wikipedia-tapahtumaan ilmoittautuneilla ja opiskelijoilla on Kiasmaan vapaa pääsy koko päivän ajan. Lue lisää projektisivulta ja ilmoittaudu mukaan! --Sanahirviö (keskustelu) 18. huhtikuuta 2017 kello 15.13 (EEST)

New filters for Recent Changes - Beta deployment schedule for your wiki[muokkaa wikitekstiä]

Hello!

Sorry to write in English. Please help translate to your language! Please also inform everyone about this change.

The Collaboration team is going to launch a new Beta feature on your wiki, Uudet suodattimet muutosten tarkasteluun. This deployment would happen on April 24 (hour to be precised). This new feature will be listed with all other Beta features.

What it this new feature?

This feature improves Special:RecentChanges and Special:RecentChangesLinked by adding new useful features that will ease vandalism tracking and support of newcomers:

 • Filtering - filter recent changes with easy-to-use and powerful filters combinations.
 • Highlighting - add a colored background to the different changes you are monitoring, to quickly identify the ones that matter to you.

Some wikis have also access to Quality and Intent Filters, user predictions based on ORES that identify real vandalism or good faith intent contributions that need assistance. A separate process has to be performed to have access to those predictions that will make Quality and Intent filters working.

What will happen?

When the deployment will be done, users who want to try the new filters will be able to do so by activating them in their Beta preferences. Other users who don't want to try the new filters will have nothing to do. They will see no changes in the Recent Changes page.

How to prepare this change?

You can discover the purpose of this project by visiting the quick tour help page. Also, please check the documentation (and help to translate it).

For an early trial, the new filters are available on mediawiki.org's Beta features.

You can ping me if you have questions. You can also check the FAQ.

All the best, Trizek (WMF) (keskustelu) 19. huhtikuuta 2017 kello 14.50 (EEST)

PS: if this message is not at the right place, please move it and ping me. :)

Muokkauksen laatu (20k otos) -kampanja

Mainitaan tässäkin, että jos tuo ORES-kiinnostaa, niin sitä voi edistää osallistumalla sen oppimisdatan luokittelemiseen sivulla: Wikiprojekti:ORES#Kampanjat ja klikkaamalla ulkoistalinkkiä "Muokkauksen laatu (20k otos)". Kampanjan tavoitteena on siis tuottaa 5 542 "näytettä" eli oppimisdataa ORES tekoälylle, jota tullaan käyttämään tulevaisuudessa automaattiseen vandalismin tunnistamiseen. --Zache (keskustelu) 19. huhtikuuta 2017 kello 15.55 (EEST)

Ja tässä vielä siihen liittyvä viestiketju tekniikan kahvihuoneesta asiasta kiinnostuneille: Wikipedia:Kahvihuone_(tekniikka)#Muokkauksen laatu (20k otos) -kampanja on avattu. --4shadoww (keskustelu) 19. huhtikuuta 2017 kello 16.04 (EEST)

Tuohan vaikuttaa kätevältä ominaisuudelta ainakin sen perusteella mitä mediawikissä testailin. Varsinkin tuo tiettyjen muokkausten korostaminen tuoreissa muutoksissa eri väreillä oman maun mukaan. Korjasin muutamia käännöksiä ja osa on vielä suomentamatta kokonaan. Stryn (keskustelu) 19. huhtikuuta 2017 kello 18.21 (EEST)

@Stryn: jos saat selvitettyä noiden uusien suodattimien translatewiki-ryhmät jostain, niin ne voisi lisätä sivulle Käyttäjä:Fiwiki-tools-bot/käännös --Zache (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 12.14 (EEST)
Nuo on kaikki tuossa mediawiki-coressa, eli ei ole erillistä viestiryhmää tehty niille ainakaan vielä. Stryn (keskustelu) 20. huhtikuuta 2017 kello 18.33 (EEST)
The deployment will happen at 14:00 UTC. Trizek (WMF) (keskustelu) 21. huhtikuuta 2017 kello 15.32 (EEST)
Kuittaus, nyt tämä on valittavissa Beta-ominaisuuksissa. Käännökset ovat vielä kesken ja kääntämättömät tekstit näkee translatewikissä täällä ja täällä --Zache (keskustelu) 24. huhtikuuta 2017 kello 18.10 (EEST)

Noita suodatinasetuksia ei pysty näköjään tallentamaan, paitsi lisäämällä selaimensa kirjanmerkkeihin sen osoiterimpsun, joka tulee kun suodatinta säätelee mieleisekseen. Tämän edistymistä voi seurata sivulla phab:T151994. Stryn (keskustelu) 24. huhtikuuta 2017 kello 19.18 (EEST)

Hey,
Congratulations for your very efficient review of diffs to feed ORES!
Your wiki will have the intent and predictions filters based on ORES on May 9. I'll keep you posted concerning the hour.
If you have any feedback or question concerning the filters like they are now, lease ping me or leave a message on the feedback page.
Trizek (WMF) (keskustelu) 2. toukokuuta 2017 kello 15.37 (EEST)
The deployment will be done on May 9 at 23:00 UTC. Trizek (WMF) (keskustelu) 4. toukokuuta 2017 kello 15.05 (EEST)

Uusi Page previews -toiminto[muokkaa wikitekstiä]

Berliinin konferenssista[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitin raportin Berliinin Wikimediakonferenssista Wikimedia Suomi blogiin. Siinä on muun muassa tässäkin huoneessa mainitusta Wikimedian strategiatyöstä suomeksi. Joten nyt kaikki hiomaan strategiaamme! Lisäksi asiaa pohjoismaisesta yhteistyöstä ja vähän muistakin tapahtumassa silmiin ja korviin osuneista aiheista.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 19. huhtikuuta 2017 kello 23.14 (EEST)

The strategy discussion. The Cycle 2 will start on May 5[muokkaa wikitekstiä]

Terve! I'm sorry that I'm not writing in suomi. Please help translate to your language!

What's been going on so far

The first cycle of the Wikimedia movement strategy process recently concluded and the second cycle will begin soon. The strategy facilitators and many volunteers have summarized the discussions of the previous month. A quantitative analysis of the more than 1800 summary statements collected from the various communities will be posted on Meta for translation this week, alongside the report from the Berlin conference.

What will happen

The second cycle is set to begin on May 5 and run until May 31. During that period, you will be invited to dive into the main topics that emerged in the first cycle, discuss what they mean, which ones are the most important and why, and what their practical implications are. This work will be informed and complemented by research involving new voices that haven’t traditionally been included in strategy discussions, like readers, partners, and experts.

Together, we will begin to make sense of all this information and organize it into a meaningful guiding document, which we will all collectively refine during the third and last cycle in June−July.

What you could do
 • Tell us where to announce the start of the Cycle 2, and how to do that, so we could be sure the majority of your community is informed and has a chance to feel committed, and
 • Facilitate the Cycle 2 discussions here, on Finnish Wikipedia (with invitations to the contributors of other Finnish projects).

Friendly disclaimer: this message wasn't written by a bureaucrat or a person who doesn't care about your project. I'm a Wikipedian. If you have any questions, please, do ask! SGrabarczuk (WMF) (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 19.14 (EEST)

Wikipedian esto Turkissa[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedian johdot poikki Turkissa. Wikimedia Suomi blogi.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 29. huhtikuuta 2017 kello 23.18 (EEST)

Tämän hetkinen tilanne on ilmeisesti se, että Turkissa on virkamiestason päätös, että operaattoreiden tulee estää liikenne Wikipediaan ja päätös vaatii oikeudelta vahvistuksen kahden päivän sisällä. En ole itse nähnyt mitään tarkempaa tietoa siitä mitä käytännössä eston aiheuttanut sisältöä olisi ollut tai missä Wikipediassa se on sijainnut, mutta Turkin kielisen Wikipedian kommenttien perusteella sen sisältö ei olisi ollut ongelmana. Lisäksi uutisissa on puhuttu myös seuraavista vaatimuksista: Turkey had demanded that Wikipedia open an office in the country, act in line with international law and abide by court decisions and not be part of "blackout operation against Turkey," according to the agency. [1] Esto koskee tällä hetkellä ilmeisesti ainoastaan Wikipedioita ja muut Wikimedia Foundationin palvelut (Commons, Wikidata ...) toimivat normaalisti. --Zache (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 08.32 (EEST)
Wikimedia Foundationin toimitusjohtaja Katherine Maher kirjoitti tänään sunnuntaina WMF:n blogissa:
"Useat Turkin viranomaisten väitteinä lehdistössä pidetyt ovat esittäneet, että wikipedistit ovat olleet osa ”töhrintäkampanjaa” tai luoneet sisältöjä, jotka ”tukevat terrorismia”. Olemme syvästi huolestuneita väitteistä, että tietosanakirjan maailmanlaajuisten vapaaehtoisten toimittaman yhteisön artikkeleiden vapaa jakaminen voisi aiheuttaa väärintulkintaa siitä, että se tukisi väkivaltaista tai vastenmielistä agendaa. Uskomme, että kyseessä on väärinkäsitys. Wikipedian tarkoitus on jakaa ensyklopedistista informaatiota maailman kanssa. Me Wikimedia Foundationissa tuomitsemme ja hylkäämme yksimielisesti terorismin.
Wikimedia Foundation pyytää Turkin viranomaisia palauttamaan Wikipedian täyden saavutettavuuden Turkin kansalle, ja oikeuttamaan heidät osallistumaan jälleen maailman laajimpaan vapaan tiedon resurssiin. Pohdimme parhaillaan sopivia keinoja, jotka haastaisivat tämän päätöksen Turkin oikeuslaitoksissa. Kutsumme teitä liittymään meihin pyytäessämme Turkin hallitusta kunnioittamaan kansalaistensa oikeuksia ja #UnblockWikipedia.
Wikimedia Foundation ei määrää Wikimedia projektien toimituksellisia toimintatapoja. Kunnioitamme ja tuemme niitä toimituksellisia päätöksiä, joita eri puolilla maailmaa, kuten myös turkkilaisessa Wikipediayhteisössä tehdään. --Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 21.54 (EEST)
Tässä linkki aiheen Twitter-sivulle.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 30. huhtikuuta 2017 kello 22.01 (EEST)
Ylen mukaan virkamiestason kielto olisi vahvistettu oikeusistuimessa jo lauantaina 29.4.--Htm (keskustelu) 3. toukokuuta 2017 kello 19.16 (EEST)
Joo asia käy ilmi myös tästä artikkelista. Ja saman lehden uudemman tiedon mukaan Foundationin lakimes Turkissa on jättänyt asiasta valituksen oikeuteen.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 00.45 (EEST)

Server switch - wikis in read-only mode today[muokkaa wikitekstiä]

Reminder: the wikis will be in read-only mode today for 30 minutes, starting at 14:00 UTC. Trizek (WMF) (keskustelu) 3. toukokuuta 2017 kello 13.09 (EEST)

Voting has begun in 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees elections[muokkaa wikitekstiä]

3. toukokuuta 2017 kello 22.14 (EEST)

Matkastipendihaku Wikimaniaan 2017[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomi julistaa haettavaksi matkastipendin Wikimaniaan Montrealissa, Kanadassa 9.–13. elokuuta 2017. Stipendin suuruus on 1 500 euroa. Valitun osallistujan on ilmoitettava nimensä ja tilitietonsa Wikimedia Suomelle matkastipedin maksua varten.

Viimeinen päivä hakea stipendiä on 25.5. Päätös stipendien saajista tehdään 27.5.

Tietoa vuoden 2017 Wikimaniasta tässä.

Wikimedia Suomen hallitus valitsee osallistujat hakemusten mukaan. Valintakriteereinä ovat kokemus Wikipedian muokkaamisessa ja/tai toiminta Wikimediaperheen muissa projekteissa. Stipendiaattien on raportoitava osallistumisestaan jollain tavoin Wikimedia Suomi blogissa tai Facebookin Wikipedian ystävät -ryhmässä.

Voit hakea stipendiä tällä lomakkeella.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 4. toukokuuta 2017 kello 19.26 (EEST)

Wikimedia Suomen kevätkokous Helsingissä 27.5.[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomen kevätkokous ja iltapäiväseminaari pidetään lauantaina 27.5.2017 27.5.2017 Open Knowledge Finland ry,:n toimistossa Maria 01, Lapinlahdenkatu 16, 00101 Helsinki. Kokous alkaa klo 12.00 ja seminaari on klo 13-17.00. huoneessa Corner Room. Kevätkokouksessa esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto, sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Kokoukseen on etäosallistumismahdollisuus.

Virallisen osuuden jälkeen pidetään kl 13 lähtien vapaamuotoisempi tilaisuus, jossa on seuraavat alustukset:

 • Petri Tonteri: Mitä wikipedistin olisi hyvä tietää kirjastotieteestä ja informatiikasta?
 • Mikko Salo: Faktabaari (faktantarkistus, valeuutiset ym.)
 • Petri Kola: Ylen Wikidatan esittely.
 • Keskustelun aiheena myös yhteistyö em. yhteisöjen kanssa, esim. Maakuntavaalit-aiheinen tapahtuma syksyllä 2017? (Wikipedia-artikkelit, Wikidata ja Faktabaari)
 • (täysi ja ajantasainen tieto kokouskutsussa)

Tilaisuuteen saa osallistua vaikkei olisi yhdistyksen jäsen ja jos yhdistyksen kokoustaminen ei sinänsä kiinnosta, mutta haluaa tulla paikanpäälle keskustelemaan siitä mitä ollaan tekemässä tai muuten vain nähdä millaisia ihmisiä Wikimedia Suomessa pyörii, niin voi hyvillä mielin ohittaa tuon virallisen osuuden ja tulla kello 13 jälkeen.

Tervetuloa. --Zache (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 05.26 (EEST) päivitetty päivämäärä. --Zache (keskustelu) 9. toukokuuta 2017 kello 06.39 (EEST)

Lykätään kokousta, koska ei lähetetty kutsuja ajoissa. Uusi kokouspäivä on 27.5. --Zache (keskustelu) 9. toukokuuta 2017 kello 05.43 (EEST)

Wikimedia Suomi etsii koordinaattoria[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedian sekä muiden Wikimedia Foundationin ylläpitämien palveluiden tuntemusta ja käyttöä, sekä vapaan sisällön luontia ja levittämistä Suomessa edistävä yleishyödyllinen Wikimedia Suomi-yhdistys etsii osa-aikaista koordinaattoria. Tarvitsemme henkilön, joka auttaa tekemään organisaation sisäistä ja ulkoista viestintää, tukee yhteisöä ja hoitaa päivittäisiä talousasioita.

Koordinaattorilta vaaditaan hyviä viestintätaitoja ja hyviä dokumenttien (tekstit, Google Docs, kuvat) käsittelytaitoja. Hänellä pitäisi olla kokemusta viestinnästä, asiakirjojen luomisesta, talouden- ja kirjanpidosta, vapaaehtoistyöstä ja toimimisesta yleishyödyllisissä yhteisöissä. Hän osaa sujuvasti suomea ja englantia suullisesti ja kirjallisesti, pystyy käsittelemään dokumentteja ja kuvia, sekä omaa hyvät esiintymistaidot.

Koordinaattori vastaa Wiki Loves Monuments valokuvauskilpailun osallistumisen koordinoinnista Suomen osalta. Tarkempia tietoja Wikimedia Suomi blogista.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 13.38 (EEST)

Eli kyseessä on vapaaehtoistyö?--MAQuire (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 13.40 (EEST)
Palkallinen osa-aikatyö. --Zache (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 13.58 (EEST)
Ok. Tulkitsin tuota toivetta vapaaehtoistyökokemuksesta ja blogissa olevaa lausetta "Etsimme vapaaehtoisten toimijoiden joukkoon koordinaattorina, joka päättää yhdistyksen päivittäisistä toimista ja auttaa valokuva- sekä dokumenttiaineiston kirjaamisessa ja asiakirjojen luomisessa." väärin.--MAQuire (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 14.04 (EEST)
Voiko Wikipedian muokkaajayhteisö myös esittää toiveita siitä, miten koordinaattorin pitäisi hoitaa viestintää yhdistyksen ja Wikipedian välillä? Kas kun asia on ollut useissa keskusteluissa ja on huomattu, erittäin kohteliaasti sanottuna, että yhdistyksen viestintä Wikipedian suuntaan on ollut koordinoimatonta. Yhdistys mielellään kertoo omasta toiminnastaan Wikipediassa ja järjestää erilaisia Wikipediaan liittyviä tapahtumia, ja joskus tulee tunne siitä, viestintä on yksipuolista tai yksisuuntaista. Tähän toivon parannusta, ja asiaa voisi korostaa selkeästi. Esimerkkinä on se, että yhdistys ilmoittaa sisäisestä työnhausta Wikipedian uutiskahvihuoneessa. Se ei ole itsessään hyvä eikä paha asia, mutta kertoo siitä, kuinka vahvasti yhdistys käyttää Wikipediaa erilaiseen viestintään. Siksi viestintään pitää panostaa. --Pxos (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 13.45 (EEST)
En nyt oikein osaa sanoa oliko se, että ilmoitamme asiasta suomenkielisessä Wikipediassa muiden paikkojen ohessa sinusta hyvä vai huono asia? Sinänsä syy siihen, että asioista ilmoitellaan suomenkielisessä Wikipediassa johtuu siitä, että se lienee yhdistyksen tärkeimpiä sidosryhmiä jollei tärkein ja siksi pyritään tiedottamaan asioista täällä. --Zache (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 14.02 (EEST)
Minulla olisi AV-vahvistin myynnissä. Saanko tehdä siitä ilmoituksen, kun tämä on minulle tärkeä sidosryhmä? --Otrfan (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 14.42 (EEST)
Minusta se on hyvä asia, mutta Pxos on ihan oikeassa (ja Otrfan myös, kun sarkasmista nappaa asian erikseen) siinä, että tämä viestintä on pääosin ollut aika yksisuuntaista, yhdistyksen tarpeista lähtevää eikä muokkaajayhteisöllä juuri ole ollut sananvaltaa siihen, missä, miten tai milloin yhdistys tiedottaa ja ilmoittaa asioita. Ja ne pari kertaa kun konflikteja on tullut, myös yhdistyksessä toimivat muokkaajat eivät ole ehkä ymmärtäneet täysin kaksoisasemaansa vaan jääneet kumpaan jompaan asemaan kiinni ja puhuneet siitä lähtien. Tämä kaikella rakkaudella ja yhdistyksessä itsekin vuoden aikanaan olleena, vaikkei minusta silloin henkilökohtaisen elämäntilanteen takia juuri apua ollut. Iivarius (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 17.32 (EEST)
Miten meidän viestintää pitäisi muuttaa? --Zache (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 18.07 (EEST)
En nyt tiedä olenko ymmärtänyt oikein jos ollenkaan, mutta Wikimedia Suomen (eli suomalaisen rekisteröidyn yhdistyksen joka on myös WMF:n chapter) ja suomenkielisen Wikipedia-yhteisön (jolla tarkoitan tässä ja muuallakin tämän kieliversion muokkaajia ja lukijoita) välillä esiintyy jännitteitä, jotka silloin tällöin puhkeavat ärtymykseksi. Osasyynä on ehkä se, että yhteisön jäsenet eivät ole täysin perillä yhdistyksen tarkoitusperistä ja toiminnasta ja varsinkin sen roolista välittäjänä WMF:n (säätiön) ja yhteisön välissä. Säätiö lisäksi käsittääkseni rahoittaa Wikipedia-aktiivisuutta muun muassa mahdollistamalla henkilökunnan palkkaamisen ja tukemalla osallistumista muilla mailla vierahilla tapahtuviin Wikipedia-kokoontumisiin. On ihan kannatettavaa, että suomenkielisen Wikipedian aktiiveilla on mahdollisuus osallistua globaaleihin tapaamisiin ja muihin konferensseihin; jos niihin voisi osallistua vain itsekunkin omin varoin se saattaisi vähentää pienen suomenkielisen Wikipedian näkyvyyttä yhteistapaamisissa huomattavasti. Läsnäololla voi myös vaikuttaa. Mitä tulee yhdistystoimintaan pelkällä vapaaehtoispohjalla, niin on varsin selvää, että se syö miestä ja naista ja yhdistyksen hyvät tarkoitukset saattaisivat näivettyä tekijöiden puutteeseen. Mitä tulee WP-toimijoiden (yhteisö, yhdistys ja säätiö) kuvaan julkisuudessa, niin asiasta tavallisesti mitään tietämättömillä tahoilla voi olla koko hommasta varsin sekava käsitys. Siihen ei käsittääkseni auta muu kuin huolellinen valistus, jossa selostetan uudestaan ja uudestaan mitkä ovat eri toimijoiden roolit ja miten yhteistyö kaikkien mainitun kolmen tahon välillä oikein toimii. Yhdistyksellä on tiedottaja ja yhdistys tiedottaa yhdistyksen mielestä tarpeellisista asioista silloin kun on sen aika ja valitsemallaan tavalla, niinhän kaikki muutkin yhdistykset tekevät. Olisi perin merkillistä, jos yhdistys ei voisi tiedottaa esimerkiksi tässä kahvihuoneessa. Sen toiseen suuntaan tapahtuvan viestinnän tulee tapahtua sellaista kanavaa pitkin, joka sopii yhdistykselle. Se voi olla suoraa viestintää jollekin yhdistyksen toimihenkilölle (joka voi olla aika kuormittavaa) tai avointa ja julkista viestintää jossain sopivassa galaksissa olevalle viestintäsivulle. Miten muunkielisissä Wikeissä ja muissa chaptereissa tämä on järjestetty? Mielestäni yhdistyksen velvollisuus on ilmoittaa selkeästi, miten se haluaa vastaanottaa viestintää yhteistön suunnasta.--Htm (keskustelu) 6. toukokuuta 2017 kello 16.45 (EEST)
Todettakoon muuten (vaikka itse kommenttiin nähden enemmän sivupolkuna), että Wikimedia-säätiö rahoittaa esimerkiksi matkoja kokoontumisiin erilaisilla vuosittaisilla hauilla myös suoraan, eikä siis vain niinkään saati yksinomaan kumppaniyhdistyksen kautta. Kun WMFI nyt kai muutamana vuotena on jakanut säätiön sille myöntämistä varoista matkastipendejä esim. wikimaniaan, niin koko ajan ja sitä ennen ovat olleet ovat edelleen myös säätiön suorat haut. Paitsi matkoihin, näitä on erilaisia instrumentteja myös hyvin monentyyppisiin muihin hankkeisiin, ja jotkut niitä ovat hakeneet ja saaneet läpikin. Eli tässä siis kaikki vuorovaikutus muokkaajayhteisöjen ja säätiön välillä ei suinkaan kulje chaptreien kautta, vaikka juuri tämä tietysti onkin eräs chapterien tärkeimmistä tehtävistä (ja silloinkin kai pikemmin juuri alhaalta ylös kuin niinkään ylhäältä alas).--Urjanhai (keskustelu) 6. toukokuuta 2017 kello 17.17 (EEST)--Urjanhai (keskustelu) 6. toukokuuta 2017 kello 17.17 (EEST)--Urjanhai (keskustelu) 6. toukokuuta 2017 kello 17.17 (EEST)
Palkattavan koordinaattorin työhön ja Wikimedia Suomi -yhdistyksen viestintään voi toki esittää toiveita. Hankaluutena on ollut, että hallituksessa ei ole ollut tämän vuoden alusta ketään vapaaehtoista, joka viestintää hoitaisi. Jos joku on kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta, voi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja osallistua vaikka 13. toukokuuta järjestettävään kevätkokoukseen. Ja loppusyksyn syyskokouksessa suunnitellaan taas toimintaa seuraavalle vuodelle. Tänä vuonna pohdimme erityisesti myös strategiaa, johon viestintäkin kuuluu. Kiitos ajatuksista, tervetuloa sekaamme!--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 5. toukokuuta 2017 kello 14.07 (EEST)
Kertokaa toki sitten, paljonko hakemuksia tuli :) Iivarius (keskustelu) 19. toukokuuta 2017 kello 00.16 (EEST)

Prototype for editing Wikidata infoboxes on Wikipedia[muokkaa wikitekstiä]

Hello,

I’m sorry for writing in English. It’d be great if someone could translate this message if necessary.

One of the most requested features for Wikidata is to enable editing of Wikidata’s data directly from Wikipedia, so the editors can continue their workflow without switching websites.

The Wikidata development team has been working on a tool to achieve this goal: fill and edit the Wikipedia infoboxes with information from Wikidata, directly on Wikipedia, via the Visual Editor.

We already asked for feedback in 2015, and collected some interesting ideas which we shared with you in this thesis. Now we would like to present to you our first prototype and collect your feedback, in order to improve and continue the development of this feature.

We present this work to you very early, so we can include your feedback before and all along the development. You are the core users of this feature, so we want to make sure that it fits your needs and editing processes.

You will find the prototype, description of the features, and a demo video, on this page. Feel free to add any comment or feedback on the talk page. The page is currently not translated in every languages, but you can add your contribution by helping to translate it.

Unfortunately, I won’t be able to follow all the discussions on Wikipedia, so if you want to be sure that your feedback is read, please add it on the Wikidata page, in your favorite language. Thanks for your understanding.

Thanks, Lea Lacroix (WMDE)

Tapahtumia Porissa[muokkaa wikitekstiä]

Porissa on taidemuseassa huomenna Wikipedian muokkausta osana heidän teemapäiväänsä ja viikonloppuna patsaiden valokuvaamista liittyen Suomen patsaat ja muistomerkit Wikipediaan -wikiprojektiin.

--Zache (keskustelu) 16. toukokuuta 2017 kello 16.23 (EEST)

RevisionSlider[muokkaa wikitekstiä]

Birgit Müller (WMDE) 16. toukokuuta 2017 kello 17.39 (EEST)

Join the next cycle of Wikimedia movement strategy discussions (underway until June 12)[muokkaa wikitekstiä]

17. toukokuuta 2017 kello 00.08 (EEST)