Wikipedia:Kahvihuone (uutiset)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Technical Wishes: FileExporter and FileImporter become default features on all Wikis[muokkaa wikitekstiä]

Max Klemm (WMDE) 6. elokuuta 2020 kello 12.13 (EEST)

Important: maintenance operation on September 1st[muokkaa wikitekstiä]

Trizek (WMF) (talk) 26. elokuuta 2020 kello 16.48 (EEST)

Viestin aikataululinkki johti näemmä vuoden 2018 vastaavalle. Korjattu. Majavah (k/m) 26. elokuuta 2020 kello 17.29 (EEST)
Kirjaan tiedoksi, että paria tuntia ennen katkoa tuli järjestelmätason banneri, jossa kerrottiin katkosta isoin kirjaimin. Lisäksi olin Wikipediassa katkon aikana enkä itse huomannut mitään poikkeavaa. Datakeskuksen vaihto sujui kuin huomaamatta eli ilmeisen hyvin. --Pxos (keskustelu) 1. syyskuuta 2020 kello 18.15 (EEST)
Kirjataan tiedoksi vielä se, että Wikipediaa ei pystynyt muokata klo 14:02:04 ja 14:04:53 (UTC) välisenä aikana eli muokkauskatkos kesti 2 minuuttia ja 49 sekuntia. – Majavah (k/m) 1. syyskuuta 2020 kello 20.18 (EEST)

Välityslautakunnan ehdokasasettelu 2020[muokkaa wikitekstiä]

Välityslautakunnan ehdokasasettelu alkaa vajaan viikon päästä torstaina 3. syyskuuta ja kestää 17. syyskuuta asti. Varsinainen vaali on 18. syyskuuta – 1. lokakuuta 2020. --Nitraus (wikinät) 28. elokuuta 2020 kello 18.46 (EEST)

Wiki Loves monuments[muokkaa wikitekstiä]

Banneri kertookin, että syyskuun ajan on menossa kilpailu Wiki Loves monuments mutta merkirään se nyt tänne uutisiinkin, jos joku olisi tottunut seuraamaan uutisia tätäkin kautta.

Kilpailun sivusto, jonka kautta pääsee myös katselemaan kuvattavia kohteita kartalla ja lataamaan kuvia kilpailuun, on tässä: http://wlm.wikimedia.fi/ . Hankkeen sivu Wikipediassa on tässä: Wikiprojekti:Wiki Loves Monuments. Siellä oleva kohdeluettelo on kuitenkin kuulemma vähemmän ajantasainen ja täydellisempänä kuulrmma kohteet löytyvät kilpailun sivujen karttakäytöliittymästä. Karttakäyttöliittymä näyttää ainakin pöytäkoneella toimivan näin ei-teknisellekin muokkaajalle varsin kätevästi.--Urjanhai (keskustelu) 2. syyskuuta 2020 kello 10.40 (EEST)

Kerrotaan vielä myös nyt tänne, että kilpailun teemana on tänä vuonna erityisesti kaupunkien rakennusperintö. Tähän liittyen näkyy luodun luetteloja suojelluista rakennuksista ainakin jo Helsingistä: Luokka:Luettelot suojelluista rakennuksista ja rakennelmista ja lisää näyttäisi olevan mahdollisesti tulossa muualta. Ja koko Suomesta tosiaan kohteet ovat yllä linkitetyn hankkeen sivuston karttakäyttöliittymässä.--Urjanhai (keskustelu) 2. syyskuuta 2020 kello 10.53 (EEST)

Wikimedia Suomen 2021 -avustuksen suunnittelu[muokkaa wikitekstiä]

Wikimedia Suomi -yhdistys on tekemässä vuoden 2021 avustushakemusta Wikimedia Foundation -säätiölle. Avustuksen muoto on Simple APG ja tähän mennessä ollaan tavattu kerran liittyen avustuksen valmisteluun ja mietittiin silloin, että yritetään saada nyt heti alusta lähtien wikipedistit mukaan valmisteluun. Tarkoitus olisi saada hakemus syyskuun loppuun mennessä valmiiksi.

Haettava avustuksen summa on 88 000€, joka on sama kuin edellisenä vuotena. Jos ei tehdä mitään suurempia muutoksia, niin tiedetyistä kuluista ovat suurimmat 51000€ kahden osa-aikaisen palkat (minä ja Susanna), 8000€ Helsinki rephotography -projektin omavastuuosuus, 5000€ talouskulut (=palkanlaskenta,tilintarkastus, procountor), 2300€ Maria01:n vuokra. Tapahtumista Wiki Loves Monumentsin ja naisten päivän tapahtumien (mukaanlukien Punaisten linkkien naiset) järjestäminen on ollut arviolta 4500€. (tarkemmin täällä)

Perinteisesti Wikimedia Suomen toimintaan on liittynyt matkustuksen tukeminen ja erilaisten paikanpäällä osallistuttavien tapahtumien järjestäminen, joissa on kerrottu Wikimedian toiminnasta ja muokkaamiesta. Tällä hetkellä kaikki ryhmätapahtumat ovat jäissä koronaviruksen takia. Tehty toiminta on tapahtuu etäosallistumisen tai itsenäisen toiminnan kautta. Oletamme, että tilanne jatkuu samanlaisena ainakin ensi kevääseen saakka.

Tiedossa olevat projektit vuodelle 2021
 • Helsinki rephotography-projektille on haettu jatkorahoitusta Helsingin kaupungilta kolmannelle vuodelle. (ks. SAPG 2020)
 • Naisten päivän tapahtumat + Punaisten linkkien naiset tehdään myös vuonna 2021 (ks. SAPG 2020)
 • Wiki Loves Monuments tehdään myös vuonna 2021 (ks. SAPG 2020)
 • Julkisen taiteen dokumentointiprojekti Wikipediassa jatkuu (ks. SAPG 2020)
 • GLAM ja avoin data toiminta jatkuu (ks. SAPG 2020)
 • Saamiprojekti jatkuu ja osin suunnitelmat ovat siirtyneet vuodelta 2020 vuodelle 2021 (ks. SAPG 2020)
 • Pohjoismaisten chaptereiden yhteistyö jatkuu (Wikimedia Northern Europe)
Muita
 • Osallistumine kansainvälisiin tapahtumiin etänä(?)
 • Wikidatan ja Structured data on Commonsin edistäminen
 • Education puolella tapahtuu todennäköisesti myös jotain, mutta tällä hetkellä sisältö on auki.

Mielellään otamme vastaan kysymyksiä, kommentteja, ehdotuksia ja ideoita toimintaan liittyen. Niitä voi kirjoittaa vaikka tämän viestin alle, Wikimedia Suomi -wikiprojektin keskustelusivulle tai Wikimedia Suomen wikiin. --Zache (keskustelu) 2. syyskuuta 2020 kello 15.16 (EEST)

15.9.2020 ollaan pitämässä hangout -etäkokous kl 18.00. Kaikki saa osallistua ja pistetään linkki hangouttiin tänne tuntia ennen hangoutin alkua. --Zache (keskustelu) 7. syyskuuta 2020 kello 18.33 (EEST)

15.9.2020 hangout[muokkaa wikitekstiä]

14.9.2020 tapaaminen (oikeasti 15.9.)

Tässä on linkki hangoutsiin https://hangouts.google.com/call/DRy0X8QMsdWTtp6WyRGQACEI?no_rd ja kokous alkaa kl 18. Olen siellä päivystämässä nyt viidestä lähtien ja vähintään kello 20 saakka tai jos kokous jatkuu pidempään niin siihen saakka kunnes kokous päättyy. Viime maanantain hallituksen kokouksessa keskusteltiin mm. seuraavista ideoista tulevan vuoden toiminnaksi:

 • Kielivähemmistöjen tukeminen
  • Taustaa: Tämänpäiväisessä tapaamisessa (kohta 16. ii) Valtioneuvoston kanslian kanssa (Susanna, Kimberli ja Tarmo Toikkanen) pääsimme hyvään yhteisymmärrykseen monikielisten aineistojen, avoimen lisensoinnin ja vapaaehtoistyön merkityksestä. Voisimme jatkaa tältä pohjalta projektin kehittämistä.
 • Suomalaiset historialliset paikat
  • Taustaa: Edellisessä kokouksessa tehdyn pikakyselyn perusteella löytyy paljon kiinnostusta historiallisten paikkojen viemiselle Wikidataan. Tämä voisi vauhdittaa myös GLAM-sektorin vastaavia hankkeita. Se voi myös olla merkittävä tapa wikipedistien osallistumiselle Wikidatan muokkaamiseen.
 • Materiaalit muokkaustapahtumiin. (käytännössä sähköisiä tai helposti paperille painettavia ohjeita)

--Zache (keskustelu) 14. syyskuuta 2020 kello 17.14 (EEST)

Lisäys. Näemmä poikkeuksellisesti vasta tiistaina tuo kokous eikä tänään (normaalisti pidetään maanantaita kokouspäivänä). Pidän joka tapauksessa hangoutin auki kasiin jos jollakulla on kysyttävää. --Zache (keskustelu) 14. syyskuuta 2020 kello 17.16 (EEST)

Nyt taas online. Eilen sen verran raportoitavaa, että @Htm: kävi kääntymässä hangoutisssa ja kertoi patsasvalokuvauksesta, mutta muuten oli rauhallista hangoutissa. Tosin itse sovittu päiväkin oli tänään joten en varsinaisesti odottanut ketään linjoille. Hangoutin linkki on sama kuin eilenkin (https://hangouts.google.com/call/DRy0X8QMsdWTtp6WyRGQACEI?no_rd ) ja tämän hetkiset valmistelusuunnitelmat on täällä: wmfi:SAPG_2021_-suunnittelu. --Zache (keskustelu) 15. syyskuuta 2020 kello 17.17 (EEST)
Kokouksen pöytäkirja löytyy täältä. Konkreettisina uusina toimintaehdotuksina ensivuodelle oli, että lähettäisiin viemään patsaslistoja Wikidataan siten että joukolla siivottaisiin listojen tietoja ensin ja Zache/Susannaanas/joku muu veisi siivottuja tietoja OpenRefinellä tai jollain vastaavalla Wikidataan. Tapahtumien osalta keskusteltiin siitä, että ensi vuonna pyrittäisiin järjestämään online-toimintaa Wikipedian ulkopuolisten tapahtumien kuten museoiden yö, Tampere-päivä... yms yhteyteen. Tapahtumat olisivat vaikka valokuvaushaasteita, aiheeseen liittyvien artikkeleiden muokkaamista tai kuvien etsimistä arkistoista. Tavoitteena on myös osallistua syksyllä 2021 Wikidatan 9-vuotissyntymäpäiviin jollain tapahtumalla. Lisäksi tavoitteena on jatkaa jo meneillään olevaa toimintaa online-toimintana (ts. naistenpäivän tapahtumat ja työpajat, WLM etc) ja aloittaa jokin isompi yhteisprojekti muiden pohjoismaisten wikimedioiden kanssa. Seurava tapaaminen on 23.9. keskiviikkona kl 18 ja tavoitteena on, että silloin olisi jo hakemuksen pohja kirjoitettuna jota sitten kommentoitaisiin ja muokattaisiin edelleen. Edellisen kokouksen tapaan pistän tänne linkin ennen kokoontumista. --Zache (keskustelu) 15. syyskuuta 2020 kello 20.41 (EEST)

23.9. 2020 Hangout[muokkaa wikitekstiä]

Eli edellisten viikkojen tapaan valmisteluhangout on nyt taas auki. Kokous alkaa virallisesti kl 18 ja olen linjoilla kl 20 saakka. Ennen miittiä vapaata keskustelua jos linjoilla on joku muu kuin minä.

Uusia aloitteita on tullut viimeviikosta, että tehtäisiin yhteistyöt mm. kansalliskirjaston kanssa. Keskustelu tästä on alkuvaiheessa ja tietoa asiasta on itselläni tämän verran: Susanna: Haluaisin Wikimedia Suomen ensi vuoden ohjelmaan painopisteen kielille, myös maahanmuuttotaustaisille vähemmistökielille. Yhdistys pistää vauhdilla kasaan ensi vuoden toimintasuunnitelmaa. Siinä ei ole paljon liikkumavaraa, kun moni kuluerä on jo korvamerkitty, mutta meidän kannattaisi juurruttaa tämä kieliteema sinne. ... Finnan Riitta Koikkalainen: Kuulostaa hyvältä ja tärkeältä. Kotoistuksessa on mietitty ja mietitään edelleen sitä, kuinka Suomessa puhuttujen saamenkielten lokaalit saataisiin kuntoon Unicoden ylläpitämässä avoimessa CLDR-tietokannassa. Sitä käyttävät lähes kaikki tietoteknisiä tuotteita ja palveluita tuottavat yritykset lokalisoidessaan tekemisiään eri alueille.".

Aiheesta on tarkoitus keskustella varmaankin tässä hangoutissa tarkemmin jolloin saadaan tietää tarkemmin asiasta ja ollaan sopimassa Doodlella hangouttia yleisempään keskusteluun. Jos joku haluaa osallistua, niin infotkaa niin pyydän asianomaisia infoamaan esim Doodlesta (en pistä linkkiä, koska en tiedä julkinen se on) --Zache (keskustelu) 23. syyskuuta 2020 kello 17.15 (EEST)

Yleisen menettelyohjeen luonnos arvioitavana[muokkaa wikitekstiä]

Olemme innoissamme voidessamme jakaa arviointia ja palautetta varten yleistä menettelyohjetta koskevan luonnoksen, jota Wikimedia Foundationin johtokunta pyysi aiemmin tänä vuonna. Keskustelu on auki 6. lokakuuta 2020 saakka.

Yleisen menettelyohjeen valmistelukomitea haluaa kuulla, mitkä luonnoksen osat asettavat haasteita sinulle tai työllesi. Mitä luonnoksesta puuttuu? Mistä tykkäät ja mitä voisi parantaa?

Osallistu keskusteluun ja jaa tämä viesti muiden kanssa, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita osallistumaan keskusteluun. Voit lukea lisää yleistä menettelyohjetta koskevasta projektista täältä tai Metan FAQ-sivulta. WMF:n puolesta, Stryn (keskustelu) 10. syyskuuta 2020 kello 10.40 (EEST)

Ainakin pitää kehittää parempi suomennos termille Universal Code of Conduct. Tuo "yleinen menettelyohje" on huono. Code on lähinnä lakikokoelma tai sääntöjen kokoelma eli kokoelma (sitovia) määräyksiä tai sääntöjä. Vähän samaan tapaan kuin yhdysvaltalainen The Uniform Code of Military Justice, joka on suomeksi lähinnä sotaväen rikoslaki. Kyse ei liene mistään ohjeesta. Metan sivuilla on tällainen selitelmä: "The Trust & Safety Team has gathered behavioural policies and guidelines from all Wikimedia projects, all the languages, and all the communities, and aims to combine them into one large framework of globally accepted behavioural policies across Wikimedia movement." Se on siis "käyttäytymiskäytäntöjen yhteinen säännöstö". Tuolle sitten vain suomennos, niin avot. Menettelyohje tuo mieleen mallineohjeen, mikä tarkoittaa sitä, että sellaista ei ainakaan kannata lukea ennen mitään omaperäisiä menettely-yritelmiä ja että se on turha niille, jotka kokevat osaavansa menetellä jo luonnostaan. --Pxos (keskustelu) 10. syyskuuta 2020 kello 10.57 (EEST)
Voisiko olla suomeksi lyhyesti vain "käyttäytymissäännöt"? Vilkapi (keskustelu) 10. syyskuuta 2020 kello 19.34 (EEST)
Oisko "Käytösohje" mitään?--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 10. syyskuuta 2020 kello 22.37 (EEST)
Onhan se jotain. Hirvittävän huono nimi jo olemassa oleville kummallisuuksille. Toki ei minulla ole mitään sen puolesta, että Wikipedian sisäinen kieli yhä vain huononee. --Pxos (keskustelu) 10. syyskuuta 2020 kello 23.57 (EEST)
Ohjesääntö tai ohjenuora? Sjmantyl (keskustelu) 15. syyskuuta 2020 kello 12.20 (EEST)
Code of conduct taitaa olla varsin yleinen säännöstö esimerkiksi yrityksissä, jossa sitä on suomenettu (liike)toimintaperiaatteiksi, eettiseksi periaatteiksi/ohjeistoksi tai käytännesäännöiksi. Ehkä muitakin variaatioita löytyy. --PtG (keskustelu) 11. syyskuuta 2020 kello 07.52 (EEST)

Tämä on mahtavaa, koska tuon perusteella kaikki suomenkielisen Wikipedian ainoastaan IP käyttäjiin kohdistuvat toimintamallit tulevat kielletyiksi Wikipediassa.--131.228.2.21 11. syyskuuta 2020 kello 12.09 (EEST)

Eston kiertoa ei toisaalta sekään hyväksy. Enkä olisi ihan varma tuosta sinunkaan tulkinnastasi. Iivarius (keskustelu) 11. syyskuuta 2020 kello 13.46 (EEST)
Mitä estoa on kierretty ja kuka? "Wikipedian peruskirjan" mukaan Wikipedia on avoin eikä edellytä kirjautumista eli IP ja käyttäjätunnus ovat saman arvoisia. Nyt tehdään säädös, joka edellyttää sivistyneitä tapoja ilman eriarvoisuutta eli missä kohden tulkitsen väärin... jos siltä tuntuu niin se pitänee laittaa selvitykseen.--131.228.2.21 11. syyskuuta 2020 kello 17.32 (EEST)

Aloitetaan täsmennys-pyynnöllä: Ketkä ovat innoissaan? --Paju (keskustelu) 18. syyskuuta 2020 kello 00.37 (EEST)

The Universal Code of Conduct Drafting committee (M:Universal Code of Conduct/Drafting committee) on tehnyt luonnoksen, joten se on innoissaan.--Htm (keskustelu) 18. syyskuuta 2020 kello 06.24 (EEST)

Päivitys Wikimedia-säätiön koronavirusohjeisiin[muokkaa wikitekstiä]

Säätiö päivitti koronavirukseen liittyviä tapahtuman järjestämisseen liittyviä ohjeitaan. Eli nämä vaikuttavat niihin tapahtumiin tai toimintaan joihin on haettu säätiöltä avustuksia.

Tiivistetysti sisältö on

 1. Tapahtumien pitää noudattaa yleisiä kriteerejä (Google Docs -linkki).
  • Kiellettyjä tapahtumia ovat tapahtumat jotka sisältävät paikallisten koronavirusohjeistusten vastaista sisältöä tai sisältävät kansainvälistä matkustusta.
   • Epäselvää on miten suhtaudutaan kansallisiin tapahtumiin joihin liittyy matkustamista (jenkkien state borders). Suomessa tämä olisi vaikka tapahtumat joissa järjestäjät matkustavat Etelä-Suomesta Lappiin.
  • Sallittuja tapahtumia ovat mm. pienet alle 10-henkilön tapahtumat joissa voidaan pitää turvavälejä ja joissa ei ole riskialtista toimintaa kuten jaettua ruokaa.
 2. Mikäli tapahtumaan osallistuu yli 10-henkilöä, niin tee Risk Assessment tool -työkalulla (Google Docs -linkki) raportti riskeistä. Mikäli arvio (google docs -linkki) on vihreä tai keltainen, niin voit edetä seuraavaan vaiheeseen.
 3. Mikäli kyseessä on tulevaan toimintaan liittyvä hakemus, jota ei ole vielä hyväksytty, niin liitä hakemukseen liitteeksi Risk Assessment tool -raporttisi. Mikäli kyseessä on jo hyväksyttyyn avustukseen liittyvä toiminta (esim vuosiavustus) niin ole yhteydessä avustuskoordinaattoriin ja pyydä tapauskohtaisesti hyväksyntä häneltä.
 4. Tapahtumaa tehdässäsi noudata tarkistuslistaa (Google docs -linkki)

--Zache (keskustelu) 16. syyskuuta 2020 kello 10.46 (EEST)

Ensimmäisenä kriittisenä kommenttinani tuohon on, että käytössä on yksityisyyden suojasta luopumista edellyttävän Googlen dokumenttipohja. Kaikki eivät ole myyneet omaa ja esimerkiksi alaikäisten läheistensä yksityisyyttä tälle kaupalliselle vakoilujätille, eikä heillä ole Googlen tiliä. Olisiko tuota kriteeristöä html-sivuna/vuokaaviona tai neutraalilla alustalla? --Paju (keskustelu) 18. syyskuuta 2020 kello 00.04 (EEST)
Noiden linkkien avaaminen ei käsittääkseni vaadi google-tiliä, mutta niillä on esittelyvideo jossa näkee mitä Risk assesments toolissa on. --Zache (keskustelu) 18. syyskuuta 2020 kello 07.58 (EEST)
Dokumentin avautuminen on muuttunut eilisestä. Silloin kysyttiin linkkiä klikatessa aluksi googlen tunnuksia. --Paju (keskustelu) 18. syyskuuta 2020 kello 11.15 (EEST)

Wiki of functions naming contest[muokkaa wikitekstiä]

30. syyskuuta 2020 kello 00.19 (EEST)

Eli projektin ideana on esimerkkien perusteella ainakin alkuvaiheessa tehdä funktioita tai työkaluja jotka vastaavat yksinkertaisiin kysymyksiin kotoistetusti. Eli esimerkiksi jos kysytään missä Mannerheim on syntynyt, niin funktio osaa tulostaa, että Askainen, Suomen suuriruhtinaskunta, Venäjä eikä Askainen, Venäjä tai Karhupuisto sijaitsee Helsingin Kalliossa eikä sijaintina ole Kallio, Keskinen suurpiiri, Helsinki. Jos kiinnostaa enemmän, niin Wikimedia CEE Online Meeting 2020 (2.10 - 4.10.2020):ssa on huomenna perjantaina kello 14.15-15.00 UTC (17.15 suomen aikaa) esitelmä siitä. --Zache (keskustelu) 1. lokakuuta 2020 kello 11.35 (EEST)

Call for feedback about Wikimedia Foundation Bylaws changes and Board candidate rubric[muokkaa wikitekstiä]

Hei. Apologies if you are not reading this message in your native language. Please help translate to your language.

Today the Wikimedia Foundation Board of Trustees starts two calls for feedback. One is about changes to the Bylaws mainly to increase the Board size from 10 to 16 members. The other one is about a trustee candidate rubric to introduce new, more effective ways to evaluate new Board candidates. The Board welcomes your comments through 26 October. For more details, check the full announcement.

Kiitos! Qgil-WMF (talk) 7. lokakuuta 2020 kello 20.17 (EEST)

Inarinsaamenkielinen Wikipedia avattiin[muokkaa wikitekstiä]

Inarinsaamenkielinen Wikipedia siirtyi tänään hautomosta oikeaksi Wikipediaksi noin kello 17:00. Ennen oikeaksi wikimedian wikin kieliversioksi pääsyä pitää olla lokalisoinnit tehtynä sekä käyttöliittymä oleellisilta osin käännettynä. Yksistään tämä torppaa suurimman osan wikeistä perustamisen harvinaisemmilla kielillä. Aktiivit pitivät mm. kirjoittajatapaamisia. Huhtikuun alussa artikkeleita oli hautomossa melkein 200; aiheita oli mm. Suomen kaupunkeja ja kuntia, suomalais-ugrilaisia kieliä, planeettoja, viikonpäiviä, kuukausia, näyttelijöitä ja elokuvia. Syyskuussa kun hyväksyntä oikeaksi wikipediaksi tuli artikkeleita oli 1000. Tällä hetkellä kieliversion wiki on saatu päälle sekä mm. Wikidatassa ja Commonsissa kielet toimivat.

Osassa asioita odotetaan, että päivitykset eri palveluiden välillä tapahtuvat eli tällä hetkellä esimerkiksi kielilinkit smn: ei vielä toimi. Myöskään petscan ei löydä smn.wikipedia.org:ia eikä sitä ole myöskään peilattuna vaikka Toolforgen-tietokannoissa. Eli käyttöönoton prosessi jatkuu vielä. Tiketiltä phab:T264859 voi seurata käyttöönoton etenemistä.--Zache (keskustelu) 19. lokakuuta 2020 kello 23.17 (EEST)

Important: maintenance operation on October 27[muokkaa wikitekstiä]

-- Trizek (WMF) (talk) 21. lokakuuta 2020 kello 20.10 (EEST)

Aasian kuukausi marraskuussa 2020[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia Asian Month Logo.svg

Suomenkielinen Wikipedia osallistuu marraskuussa 2020 kolmannen kerran Wikipedian Aasian kuukauteen. Se on monikielinen muokkauskilpailu, jolla pyritään kehittämään Aasian tuntemusta Wikipedia-yhteisöissä. Tarkoituksena on parantaa Aasian maihin ja alueisiin liittyvien artikkelien määrää ja laatua. Kilpailua alettiin järjestää vuonna 2015, ja sen jälkeen on luotu yli 37 500 artikkelia 63 eri Wikipedian kieliversioon.

Kilpailun säännöt lyhyesti: Luo marraskuussa 2020 uusia Aasiaan liittyviä artikkeleita (ihmiset, paikat, kulttuuri jne.), jotka ovat pituudeltaan vähintään 3 000 tavua (byte) ja 300 sanaa. Artikkeleissa tulee olla lähteet. Luetteloita ei lasketa mukaan kilpailuun.

Aasian Wikimedia-yhteisöjen ystävyyden symbolina kukin osallistuja, joka luo ainakin neljä kilpailun sääntöjen mukaista artikkelia, saa erityisesti tätä tapahtumaa varten suunnitellun Wikipedia-postikortin jostakin Aasian maasta. Eniten artikkeleita Wikipedian kussakin kieliversiossa luoneet wikipedistit saavat myös arvonimen ”Wikipedian Aasian suurlähettiläs”.

Tarkemmat säännöt sekä ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät kilpailusivulta: Wikipedia:Wikipedia Aasian kuukausi/2020. Tervetuloa mukaan!

--Lentokonefani asiaa? | syntilista 23. lokakuuta 2020 kello 00.08 (EEST)