Wikipedia:Huonot vitsit ja muu höpöhöpö

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Americans arent funny.jpg

Tämä sivu sisältää hauskoja ajatusvirheitä, kielikukkasia, (tahatonta) huumoria ja mielenkiintoisia höpöhöpöartikkeleita, joita Wikipedian historian aikana on joskus ollut. Älä lisää tänne omia sutkauksiasi, jotka eivät ole olleet Wikipediassa. Sen voi tehdä Hikipedian ([1]) tai Uncyclopedian ([2]) kaltaisissa huumoriin pyrkivissä wikeissä.

Mikäli lisättävä sisältö saattaa ylittää teoskynnyksen, tulee sivun muutoshistoria kopioida osion loppuun.

Mitä ei pidä lisätä
  • älä korjaa virheitä (paitsi ilmiselvät koodivirheet, tai lisääjän kommentin virheet) - ne ovat osa alkuperäistä höpöä
  • älä lisää mitään, mikä ei ole ollut Wikipediassa
  • älä lisää omia nokkeluuksiasi
  • älä lisää epähauskaa tusinatörttöilyä - sivun on tarkoitus olla (ainakin huonoa) huumoria

Lisää uusi aihe

Arkisto[muokkaa wikitekstiä]

Vanhat vitsit:


Olematon anime-elokuvan jatko-osa[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli Steamboy väitti sisällytetyssä mallineessa elokuvalle olevan olemassa jatko-osa Steamboy 2. Tieto säilyi artikkelissa kesäkuusta 2007 helmikuuhun 2017!

Gaylord Koivu?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Santana yhtyeen 1970-luvun puolenvälin rumpaliksi väitettiin vuodesta 2013 vuoteen 2017 amerikansuomalaiselta kuulostava Gaylord Koivu. Pienen tutkimustyön jälkeen selvisi, että syyllinen oli Google-kääntäjä, ja oikea henkilö on afroamerikkalainen Gaylord Birch. Onneksi Google-kääntäjä oli jättänyt miehen etunimen ilman suomennosyrityksiä.

Sähkön ja elektroniikan historia[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Sähkön ja elektroniikan historia kerrotaan, että sähköparranajokone keksittiin 1920-luvulla. Se yleistyi hiljalleen ja myöhemmin tuli myös akkukäyttöisiä malleja. Sähköhammasharjoja on ollut 1950-luvulta lähtien. Muita akkukäyttöisiä laitteita ovat hiustenkuivain, hieromakone ja hieromasauva.

15-v kuolleena?[muokkaa wikitekstiä]

Anniella on 9-vuotias Hayley-sisko ja 15-vuotias Caleb veli, joka kuoli sydänsairauteen 13-vuotiaana vuonna 2015.
Annien veli eli haamuna 15-vuotiaaksi, kunnes kieltä huollettiin

Ludvig XII teki mitä?[muokkaa wikitekstiä]

  • Ludvig XII nai Anne Bretagnelaisen serkkunsa ja edeltäjänsä, edellisen aviomiehen Kaarle VIII säätämän lain mukaan.


Tämä teksti löytyi artikkelista 1499 joulukuussa 2017. En kyllä saanut ihan selville kuka teki ja mitä teki, mutta jotain hämärää tuossa nyt kyllä on.

Huuppalakki[muokkaa wikitekstiä]

Huuppalakki on pipon ja tonttulakin yhdistelmä.Niitä saa kaikkialta maailmasta.Ne näyttävät oudoilta.

Hikisukat[muokkaa wikitekstiä]

Hikisukat ovat hikisiä sukkia.Ne ovat haisevia.

Lemmikkihamsteri[muokkaa wikitekstiä]

Lemmikkihamsteri on hamsteri joka on kesyyntyntynyt.

Tää korutont' on kertomaa[muokkaa wikitekstiä]

Eero tuli kuitenkin hulluksi ja alkoi nähdä näkyjä kaksoisveljestään Aaro Vaalanteesta, joka oli narsistinen ja kidutti Eeroa koko elämänsä ajan. Eero hautasi raskaana olevan Paulan verstaansa lattian alle suojaan Aarolta. Paulan entinen mies Lasse Sievinen löysi Paulan ja pelasti hänet ja syntymättömän lapsen. Eero kuoli Kentaurin räjähdyksen jälkeen sairaalassa eikä koskaan ehtinyt nähdä poikaansa. (Artikkelin Severi Sievinen versiosta 28.3.2018)

Vesikulkuneuvo[muokkaa wikitekstiä]

Vesikulkuneuvot tai alukset ovat vesiohenteisia kulkuneuvoja, joihin kuuluu laivat, veneet, ilmatyynyalukset ja sukellusveneet. Vesikulkuneuvoilla on yleensä työntövoima (purje, airo tai moottori) ja siten ovat erillään yksinkertaisista laitteista jotka vain kelluvat, kuten tukki-lautta.

Helsingin Sanomat käsitteiden maahantuojana[muokkaa wikitekstiä]

Kulttuurinen omiminen eli kulttuurinen appropriaatio tai kulttuurinen varastaminen[1]tarvitaan parempi lähde on Helsingin Sanomien käyttämä nimitys kulttuuriselle lainaamiselle. Yhdysvaltalaislähtöisen termin toi Suomessa keskusteluun Helsingin Sanomat kevään 2016 aikana.

(Määritelmä artikkelissa Kulttuurinen lainaaminen 21.6.2016 - 5.5.2018)

  1. Rasistit omivat siniristilipun, länsimaiset joogaajat mantrat – milloin vuorovaikutus muuttuu muiden kulttuurien omimiseksi? HS.fi. 21. elokuuta 2016. Viitattu 4. elokuuta 2016.

MV Joyita[muokkaa wikitekstiä]

MV Joyita on vuonna 1931 rakennettu moottorialus. Se löydettiin ajelehtimasta Tyynellämerellä vuonna 1955.

Käyttöhistoria

Laiva rakennettiin ja laskettiin vesille vuonna 1931. Se oli Meksikon-Amerikan välisenä kuljetusreitillä, kunnes se sai paikansa Los Angelesista ja sitä kautta purjehti valtameren yli. Lopulta siitä alkoi tulla matkustaja-alus, mutta pysyi yhä moottorialuksena.

Haaksirikko

Alus oli lähtemässä satamasta kohti Tyyntämerta. Laiva lähti jo satamasta ja sen jälkeen katosi sumuuteen.

Artikkelin versio 26. elokuuta 2013 klo 19.14. Runollista konekäännöstä. --RicHard-59 (keskustelu) 9. toukokuuta 2018 kello 13.00 (EEST)

Raija O’Neal?[muokkaa wikitekstiä]

Hänelle myönnettiin vuonna 1971 parhaan naisnäyttelijän Golden Globe -palkinto roolista Arthur Hillerin elokuvassa Love Story (1970); hän oli lisäksi ehdolla parhaan naispääosan Oscar-palkinnon saajaksi, kuin myös hänen vastanäyttelijänsä Ryan O'Neal.

Hämmentäviä Oscar-tietoja artikkelissa Ali MacGraw keväästä 2011 kevääseen 2018. Lisäksi artikkelissa kerrottiin MacGraw’n tehneen ”Broadway-debyyttinsä vasta New Yorkissa”.

Muuan merkittävyyskeskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Ei käsitelty laajasti riippumattomissa lähteissä. --Prospero One
Ei käsitelty riippumattomissa lähteissä. --LCHawk
Ei käsitelty lähteissä. --Kotivalo
Ei käsitelty. --Jmk
Ei. --MiPe

Keskustelu jatkui Ylläpitäjien ilmoitustaululla: Voisiko ylläpito käydä tarkastamassa tämän keskustelun. Minusta tuossa on aina poistettu yksi sana edellisestä mielipiteestä, eikä kirjoitettu omaa mielipidettä.--MAQuire

Homerseksuaalit[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Luettelo televisiosarjan Simpsonit hahmoista luki kuuden vuoden ajan (2012-2018), että Apu Nahasapeemapetilon "on mahdollisesti Homerseksuaali", Seymour Skinner "on myös mahdollisesti Homerseksuaali", Joe Quimby "on todistetusti Homerseksuaali", ja Kang ja Kodos kuolaavat, "koska he pitävät Homerseksuaaleista".