Wikipedia:Huonot vitsit ja muu höpöhöpö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Americans arent funny.jpg

Tämä sivu sisältää hauskoja ajatusvirheitä, kielikukkasia, (tahatonta) huumoria ja mielenkiintoisia höpöhöpöartikkeleita, joita Wikipedian historian aikana on joskus ollut. Älä lisää tänne omia sutkauksiasi, jotka eivät ole olleet Wikipediassa. Sen voi tehdä Hikipedian ([1]) tai Uncyclopedian ([2]) kaltaisissa huumoriin pyrkivissä wikeissä.

Mikäli lisättävä sisältö saattaa ylittää teoskynnyksen, tulee sivun muutoshistoria kopioida osion loppuun.

Mitä ei pidä lisätä
 • älä korjaa virheitä (paitsi ilmiselvät koodivirheet tai lisääjän kommentin virheet) - ne ovat osa alkuperäistä höpöä
 • älä lisää mitään, mikä ei ole ollut Wikipediassa
 • älä lisää omia nokkeluuksiasi
 • älä lisää epähauskaa tusinatörttöilyä - sivun on tarkoitus olla (ainakin huonoa) huumoria

Lisää uusi aihe

Arkisto[muokkaa wikitekstiä]

Vanhat vitsit:


Olematon anime-elokuvan jatko-osa[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli Steamboy väitti sisällytetyssä mallineessa elokuvalle olevan olemassa jatko-osa Steamboy 2. Tieto säilyi artikkelissa kesäkuusta 2007 helmikuuhun 2017!

Gaylord Koivu?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Santana yhtyeen 1970-luvun puolenvälin rumpaliksi väitettiin vuodesta 2013 vuoteen 2017 amerikansuomalaiselta kuulostava Gaylord Koivu. Pienen tutkimustyön jälkeen selvisi, että syyllinen oli Google-kääntäjä, ja oikea henkilö on afroamerikkalainen Gaylord Birch. Onneksi Google-kääntäjä oli jättänyt miehen etunimen ilman suomennosyrityksiä.

Sähkön ja elektroniikan historia[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Sähkön ja elektroniikan historia kerrotaan, että sähköparranajokone keksittiin 1920-luvulla. Se yleistyi hiljalleen ja myöhemmin tuli myös akkukäyttöisiä malleja. Sähköhammasharjoja on ollut 1950-luvulta lähtien. Muita akkukäyttöisiä laitteita ovat hiustenkuivain, hieromakone ja hieromasauva.

Ludvig XII teki mitä?[muokkaa wikitekstiä]

 • Ludvig XII nai Anne Bretagnelaisen serkkunsa ja edeltäjänsä, edellisen aviomiehen Kaarle VIII säätämän lain mukaan.


Tämä teksti löytyi artikkelista 1499 joulukuussa 2017. En kyllä saanut ihan selville kuka teki ja mitä teki, mutta jotain hämärää tuossa nyt kyllä on.

Huuppalakki[muokkaa wikitekstiä]

Huuppalakki on pipon ja tonttulakin yhdistelmä.Niitä saa kaikkialta maailmasta.Ne näyttävät oudoilta.

Hikisukat[muokkaa wikitekstiä]

Hikisukat ovat hikisiä sukkia.Ne ovat haisevia.

Lemmikkihamsteri[muokkaa wikitekstiä]

Lemmikkihamsteri on hamsteri joka on kesyyntyntynyt.

Tää korutont' on kertomaa[muokkaa wikitekstiä]

Eero tuli kuitenkin hulluksi ja alkoi nähdä näkyjä kaksoisveljestään Aaro Vaalanteesta, joka oli narsistinen ja kidutti Eeroa koko elämänsä ajan. Eero hautasi raskaana olevan Paulan verstaansa lattian alle suojaan Aarolta. Paulan entinen mies Lasse Sievinen löysi Paulan ja pelasti hänet ja syntymättömän lapsen. Eero kuoli Kentaurin räjähdyksen jälkeen sairaalassa eikä koskaan ehtinyt nähdä poikaansa. (Artikkelin Severi Sievinen versiosta 28.3.2018)

Vesikulkuneuvo[muokkaa wikitekstiä]

Vesikulkuneuvot tai alukset ovat vesiohenteisia kulkuneuvoja, joihin kuuluu laivat, veneet, ilmatyynyalukset ja sukellusveneet. Vesikulkuneuvoilla on yleensä työntövoima (purje, airo tai moottori) ja siten ovat erillään yksinkertaisista laitteista jotka vain kelluvat, kuten tukki-lautta.

Helsingin Sanomat käsitteiden maahantuojana[muokkaa wikitekstiä]

Kulttuurinen omiminen eli kulttuurinen appropriaatio tai kulttuurinen varastaminen[1]tarvitaan parempi lähde on Helsingin Sanomien käyttämä nimitys kulttuuriselle lainaamiselle. Yhdysvaltalaislähtöisen termin toi Suomessa keskusteluun Helsingin Sanomat kevään 2016 aikana.

(Määritelmä artikkelissa Kulttuurinen lainaaminen 21.6.2016 - 5.5.2018)

 1. Rasistit omivat siniristilipun, länsimaiset joogaajat mantrat – milloin vuorovaikutus muuttuu muiden kulttuurien omimiseksi? HS.fi. 21. elokuuta 2016. Viitattu 4. elokuuta 2016.

MV Joyita[muokkaa wikitekstiä]

MV Joyita on vuonna 1931 rakennettu moottorialus. Se löydettiin ajelehtimasta Tyynellämerellä vuonna 1955.

Käyttöhistoria

Laiva rakennettiin ja laskettiin vesille vuonna 1931. Se oli Meksikon-Amerikan välisenä kuljetusreitillä, kunnes se sai paikansa Los Angelesista ja sitä kautta purjehti valtameren yli. Lopulta siitä alkoi tulla matkustaja-alus, mutta pysyi yhä moottorialuksena.

Haaksirikko

Alus oli lähtemässä satamasta kohti Tyyntämerta. Laiva lähti jo satamasta ja sen jälkeen katosi sumuuteen.

Artikkelin versio 26. elokuuta 2013 klo 19.14. Runollista konekäännöstä. --RicHard-59 (keskustelu) 9. toukokuuta 2018 kello 13.00 (EEST)

Raija O’Neal?[muokkaa wikitekstiä]

Hänelle myönnettiin vuonna 1971 parhaan naisnäyttelijän Golden Globe -palkinto roolista Arthur Hillerin elokuvassa Love Story (1970); hän oli lisäksi ehdolla parhaan naispääosan Oscar-palkinnon saajaksi, kuin myös hänen vastanäyttelijänsä Ryan O'Neal.

Hämmentäviä Oscar-tietoja artikkelissa Ali MacGraw keväästä 2011 kevääseen 2018. Lisäksi artikkelissa kerrottiin MacGraw’n tehneen ”Broadway-debyyttinsä vasta New Yorkissa”.

Muuan merkittävyyskeskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Ei käsitelty laajasti riippumattomissa lähteissä. --Prospero One
Ei käsitelty riippumattomissa lähteissä. --LCHawk
Ei käsitelty lähteissä. --Kotivalo
Ei käsitelty. --Jmk
Ei. --MiPe

Keskustelu jatkui Ylläpitäjien ilmoitustaululla: Voisiko ylläpito käydä tarkastamassa tämän keskustelun. Minusta tuossa on aina poistettu yksi sana edellisestä mielipiteestä, eikä kirjoitettu omaa mielipidettä.--MAQuire

Homerseksuaalit[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Luettelo televisiosarjan Simpsonit hahmoista luki kuuden vuoden ajan (2012-2018), että Apu Nahasapeemapetilon "on mahdollisesti Homerseksuaali", Seymour Skinner "on myös mahdollisesti Homerseksuaali", Joe Quimby "on todistetusti Homerseksuaali", ja Kang ja Kodos kuolaavat, "koska he pitävät Homerseksuaaleista".

Kansainvälisesti tärkeä liikennealue[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli luotiin vuonna 2013 alun perin nimelle ITA, mutta se siirrettiin pian otsikon mukaiselle nimelle. Heinäkuussa 2018 artikkelin merkittävyys (ja paikkansapitävyys) kyseenalaistettiin ja se poistettiin 25. heinäkuuta 2018. Teksti on mahdollisesti parodiaa artikkelin Kansainvälisesti tärkeä lintualue sisällöstä. Väliotsikot on muokattu formatoinnin vuoksi kukin astetta alkuperäistä alemmaksi.

Kansainvälisesti tärkeä liikennealue (ITA) (engl. Important Traffic Area) on kansainvälinen hanke, jossa kehitetään, tunnistetaan ja rakennetaan uusia tärkeitä liikennekohteita. ITA-alueita on määritelty maailmanlaajuisesti paljon ja Suomessakin lukemattomia kohteita. Merkittävimmät niistä ovat lentokentät Englannissa, Saksassa ja Venäjällä. Kotimaan merkittävimmistä kohteista mainittakoon Kehä III, Helsinki-Vantaan lentoasema ja Kangas-Annala tieyhteys.

Yleistä ITA:sta[muokkaa wikitekstiä]

ITA-alueen valintakriteerit[muokkaa wikitekstiä]

ITA-alueet määritellään kansainvälisesti hyväksyttyjen kriteerien mukaan. ITA-alueen tulee täyttää yksi kolmesta seuraavista vaatimuksista.

 • Alueen tulee antaa asuinpaikka ihmisille.
 • Alueella pitää olla työmatkapendelöintiä.
 • Alueella asuu ihmisiä ja on kulkuneuvoja ja tarve liikkumiseen.

ITA-alueiden jatkuvat tavoitteet[muokkaa wikitekstiä]

 • alueiden ihmisten elinolosuhteiden turvaaminen
 • alueiden turvaaminen uhkatekijöitä vastaan, esim. linnusto ja sammakot
 • alueiden saaminen osaksi virallista tieverkostoa
 • alueiden työpaikkojen ja asukasmäärien kehittymisen seuraaminen

Käytännön tehtävät[muokkaa wikitekstiä]

 • Yhteistyö asiantuntijoiden ja viranomaisten kanssa
 • Tiehoitosuunnitelmien teko ja toteutus
 • Alueiden uusien teiden jatkuva rakentaminen
 • Kansallisen ITA tietokannan ylläpito
 • Alueisiin liittyvän tiedon julkaiseminen tarvittaessa
 • Linnustonsuojelun ja luonnonsuojelun edistäminen hankkeen avulla siten, että aktiiviset luontoharrastajat pääsevät mahdollisimman helposti, vaivattomasti ja hikoilematta autoilla lähelle luontoa ja eläimiä.

Suomen tärkeät liikennealueet (FINITA)[muokkaa wikitekstiä]

Suomen tärkeät liikennealueet eli Finnish Important Traffic Areas (FINITA) ovat kansallisesti tärkeitä liikennealueita Suomessa. Niitä on yhteensä runsaasti ja kaikki Suomen lukemattomat ITA-alueet kuuluu niihin. Suomessa hanketta tekee ITA-viraston Suomen ohella yhteistyönä Suomen ITA-keskus. Yksittäisten laskijoiden lisäksi aineistoa on saatu muun muassa Annala-Kangas siltatoimikunnalta. Kankaalla Ylikankaantie on yksi merkittävä ITA kohde Suomessa. Tämä liittyy uuteen kansainvälisestikin merkittävään tie- ja siltayhteyteen.

[[Luokka:Liikennehallinto]]

Lentävän hollantilaisen yllättämät - tai sitten ei?[muokkaa wikitekstiä]

Seuraava teksti luki artikkelissa Lentävä hollantilainen tammikuusta 2007 marraskuuhun 2016. HMAS Beresford -nimistä alusta ei ole olemassa.

Viimeisin tunnettu tapaus sattui Intian valtamerellä 1943, kun Australian laivaston Beresford-alus lähetti radioviestin ”Lentävä hollantilainen”. Aluksesta ja sen 43-henkisestä miehistöstä ei enää kuultu sen jälkeen.

Kissa muokkasi Wikipediaa[muokkaa wikitekstiä]

kmlpöäåolikujyhjbg v

Uuto[muokkaa wikitekstiä]

Auto toimii moottorilla ja sillä voi matkustaa töihin,harrastuksiin ja kotiin.

Takashi Shimura[muokkaa wikitekstiä]

Takashi Shimura
Takashi Shimura puunhakkaajana Akira Kurosawan Venetsian elokuvajuhlilla kultaisella leijonalla palkitussa läpimurtoelokuvassa Rashomon – paholaisen portti vuodelta 1950.
Takashi Shimura puunhakkaajana Akira Kurosawan Venetsian elokuvajuhlilla kultaisella leijonalla palkitussa läpimurtoelokuvassa Rashomon – paholaisen portti vuodelta 1950.
Henkilötiedot
Koko nimi Shoji Shimazaki
Syntynyt12. maaliskuuta 1905
Asago, Hyōgo, Japani
Kuollut11. helmikuuta 1982 (76 vuotta)
Tokio, Japani
Näyttelijä
Merkittävät roolit Seitsemän samuraita
Ikiru – tuomittu
Kulkukoira
Juopunut enkeli

Kuva poistettu Commonsista 17. tammikuuta 2014. Kuvateksti muuttamatta 1. marraskuuta 2018 asti.--RicHard-59 (keskustelu) 6. marraskuuta 2018 kello 08.54 (EET)


Tarjat sekaisin[muokkaa wikitekstiä]

Eräs käyttäjä tallensi 7. marraskuuta 2018 tämän singlelevyn kannen Wikipediaan. Tiedoston alkuperäinen nimi ennen kuin kyseinen käyttäjä korjasi asian oli Tiedosto:Tarja Halonen - I Walk Alone.jpg.

Anusbis[muokkaa wikitekstiä]

Luotu ja poistettu 31. joulukuuta 2018.

Anusbis on babylonialaisessa, akkadialaisessa ja egyptiläisessä kulttuurissa esiintyvä mytologinen, merkittävä Jumala.

Anusbis sekoitetaan usein Anubis jumalaan, vaikka kyseessä on erityyppinen mytologinen tausta. Anusta palvottiin erityisesti Isiksen, Osiriksen ja Amon-ran ohella. Anusbiksen palvonta oli tärkeää erityisesti faaraoille, sillä heidän ruoansulatuksensa terveyden ylläpito ja tasapaino oli koko kulttuurin näkökulmasta merkityksellistä. Faaraonkin yläpuolella oli siis jumala, joka saattoi hänen ruoansulatusta ja peräaukkoa kontrolloimalla vaikuttaa faaraon päätöksentekoon ja kykyyn hallita[1].

Anusbista palvelemalla siis hyväksyttiin, että vain yksi ainoa ruumiintoiminto on niin voimallinen, ettei sitä kykene edes faarao hillitsemään. Anusbiksen palvelua varten faaraon hovissa oli neru pehut eli anuksen palvelija [2].

Suomessa Wettenhovi-Aspa etymologiaa selittäneen teoksensa, Kalevala ja Egypti, [3], esitöissä esittää muun muassa Anusbiksen palvontaan liittyen fraasin "Nuska-silmä parpiloi ja paska-silmä nurpiloi" viitaten mesopotamialaisiin kirjoituksiin, joissa toinen lähettiläsjumala Nuska rinnastetaan egyptiläisen mytologian Anusbikseen.

 1. Gabriel, Richard A.: Warrior Pharaoh: A Chronicle Of The Life And Deeds Of Thutmose III, Great Lion Of Egypt, Told In His Own Words To Thaneni The Scribe. Authors Choice Press, 2001. ISBN 0595173403
 2. Rance, Caroline: The History of Medicine in 100 Facts, Amberley Publishing, 2015. ISBN 9781445650036
 3. Wettenhovi-Aspa, Sigurd: Kalevala ja Egypti. Suomen kultainen kirja II. Riemujuhlajulkaisu Kalevalan satavuotispäiväksi, 1935.

Tapahtui 1994[muokkaa wikitekstiä]

 • Elo-kesä – Maailman suurin Keravalla sijaitseva sisähuvipuisto Planet Fun Fun meni konkurssipesään ja sulki huvipuiston.

IP-päivitys tammikuussa 2019, kumottu epämerkittävänä.

Zilla[muokkaa wikitekstiä]

Zilla nähdään ensi kertaa elokuvassa Godzilla (vuoden 1998 elokuva), jossa Zilla oli pelkkä merileguannin munassa mutta ydinräjähdyksen jälkeen kuoriutuessaan munasta se kasvoi suuremmaksi ja hirviömäisemmäksi. Zilla tuhosi japanilaisten laivan joka rantauitui Jamaicalle. Zilla saapui Panamaan jossa Sen jälkeen Zilla jatkoi matkaansa Manhattanille ja rantautui New Yorkiin maan alle. Zillaa yritetään tuhota, mutta ei vain onnistu. Madison Square Gardennissa Zilla on onnistunut epäluonnollisena uroksena tkemään 200 munaa ja ne kuoriutuvat.

Juoniselostusta yli kymmenen muokkaajan seitsemän vuoden mittaan työstämässä Zilla-hahmoartikkelissa.

Pitkitetty kuolema[muokkaa wikitekstiä]

Suositelluksi vertaisarvioidusta elokuva-artikkelista Varastettu kuolema oli huhtikuussa 2019 kahlattava 180 sanaa seitsemine lähdeviitteineen, ennen kuin kolmannen kappaleen lopulla selvisi mistä elokuva kertoo.

Luettelo Suomen hallituksista[muokkaa wikitekstiä]

(Näistä Lukuhallitus, Rekisterihallitus ja Terveyshallitus ovat täysin kuvitteellisia, sillä niiden nimet on muodostettu virheellisesti pitempien nimien loppuosista tai yhdistämällä lakitekstin peräkkäisiä sanoja)

Ison Omenan Burger King[muokkaa wikitekstiä]

Espoossa sijaitsevassa kauppakeskus Isossa Omenassa oli koko yläkerran kokoinen Burger King huhtikuusta lokakuuhun 2019.

Vihreä karvainen kilpikonna[muokkaa wikitekstiä]

Vihreä Karvainen kilpikonna on Antiikkilainen uskonto 1800 ea. Uskonnossa olevat palvoivat jumalaa eri tavalla, eli antamalla uhrilahjoja. Kilpikonnat ovat uskonnossa pyhyä, ja yhden vahingoittaminen oli laitonta ja Ihminen teloitettiin.

Papin siasta oli Koto joka toimi niinkuin pappi, mutta enemmän valtaa kuin normaaleilla papeilla. Joka vuosi vietettiin kilpikonna päivää jolloin pukeuduttiin vihreeseen ja ruskeaan. Karvainen Vihreä Kilpikonna ei ole enään uskonto, Ja on laitonta palvoa häntä koska uhrilahjoja ei hyväksytä.

Tahto[muokkaa wikitekstiä]

Tahto on jonkin asian tahtomista.

Yöpuu[muokkaa wikitekstiä]

Sanat yö, puu ja mennä ovat vahoja perussanoja suomen kielessä, jotka ovat todennäköisesti jo metsästäjä-keräilijä kulttuurin ajoilta. Tuohon aikaan tehtiin useiden päivien kalastus- ja metsästysretkiä kesäisin patikoiden ja haapiolla sekä talvella suksin.

Kodan alkumuoto on ollut suuren puun, usein kuusen, alle tehty rakennelma. Puusalkoja asetettiin nojaamaan ympyrän muotoon puun runkoa vasten. Talvella näiden päälle laitettiin vuotia. Sanasta kota on kehittynyt myöhemmin sana koti. Nämä alkukodat toimivat kalasta-metsästäjien leiripaikkoina heidän retkillään.

Kun retkellä ilta alkoi hämärtää, joku ryhmän jäsen sanoi: "Mennään yöpuulle". Toisin sanoen, etsitään seuraava leiripaikka. Suuret puut toimivat usein maaston muotojen ohella myös suunnistuspuina.

Kana on tullut suomalaiseen kulttuuriin maanvijelyksen myötä vasta keskiaikana. Sanat yö, puu ja mennä ovat tuhansia vuosia vanhempia. Sanonta mennä yöpuulle on todennäköisesti syntynyt metsästäja-keräilykulttuurin aikana.

Japa Mattila[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli Japa Mattila oli 15. – 17. tammikuuta 2020 luokiteltuna luokkaan Elävät fossiilit. Kyseessä on kieltämättä jo hieman iäkkäämpi henkilö, ensimmäinen levynkansikin Mattilalta näyttäisi olevan Discogsin perusteella vuodelta 1973, mutta oikea luokka on silti tässäkin tapauksessa Elävät henkilöt.

Laurentidit[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Laurentidit kerrottiin: Vuoriston korkein huippu on 1 190 metriä merenpinnan yläpuolella Mount Raoul-Blanchard. Toisen lähteen mukaan vuoristo on korkeimmillaan 1 190 metriä merenpinnan yläpuolella.

Elävän tappaminen[muokkaa wikitekstiä]

Päätäin torjumiseen on apteekista saatavissa täisampoita, mutta ne yleensä tappavat vain eläviä täitä.

Tämä on virallinen tutkimustyö; onko hevosen halailu aikaavievämpää kuin objektin vieminen naapurikuntaan[muokkaa wikitekstiä]

Tämä tutkimustyö tehtiin perusteellisesti. Lopputulema on että hevosen halailu vie enemmän aikaa kuin objektin, esim kirjan, vieminen paikasta A paikkaan B (A:n ollessa Porvoo ja B:n ollessa Helsinki). Itse asiassa näiden kahden välillä huomattiin positiivista vaikutusta toisiinsa.

Tutkimustyö löydetty etsittäessä tietoa Kuopion lääkeinformaatiokeskuksesta poistettujen artikkelien joukosta.

Perunapoleon[muokkaa wikitekstiä]

Perunapoleon on Ranskanperunoiden kuningas. Myöhemmin se on vallannut myös Hampurilaiset.
Artikkeli ehti olla 6. huhtikuuta 2020 Wikipediassa peräti runsaan kahden tunnin ajan (10.22-12.29), ja kaiken huipuksi sitä vielä ehdotettiin hyväksi artikkeliksi!

Kunnalliskala[muokkaa wikitekstiä]

Nastolan kunnalliskalaksi pyydystettiin Pasuri [sic] vuonna 2018. Tieto oli artikkelissa peräti johdannossa yli puolitoista vuotta. Vaikka artikkelia muokattiin valtavasti myöhemmin, kala jäi katiskaan.

Bivektori[muokkaa wikitekstiä]

Bivektori on kahden Bi seksuaalisen ihmisen luoman gravitaatiovoiman suuntavektori.

Suomalaiset puhesanat[muokkaa wikitekstiä]

Suomalaiset puhesanat (engl. Finnish speeches) tarkoittavat puhekielessä olevia slangi-tokaisuja.

Monet puhesanat ovat Helsingistä[1], mutta yllättävän moni myös Savosta ja Oulusta.

Murteen oma artikkeli: Suomen murteet.

Aku ankassa käytetään paljon suomalaisia slangi-tokaisuja.

Tunnettuja puhesanoja eri tilanteissa:

Tyytyväisyys Hehkuttelu


Tunnetilat

Silleetti tää järvi on ihan kiva. Hesa on isompi stadi! Silleetti parempi olla vaiti!
Nää tykkäät, ku mää tykkää. Äläppä sie, asun stadissa! Mutsi loukkaantuu!
Tää mesta on kaunis! Mun mutsi on parempi! Mestassa on frendejä kivasti!

Aku ankan slangia:[muokkaa wikitekstiä]

Aku ankka on tunnettu myös murteesta, esimerkiksi: Pöperö, safka.

Lääh, puuh! Sanaakin käytetään siinä, jota voi sanoa tekemisen kuvastamiseksi.

(lähteenä käytetty myös aku ankkaa)

Ihmisten slangin kehittyminen[muokkaa wikitekstiä]

Ihmiset puhumassa

Ihmisten puhekieli kehittyy, kun kansalaiset alkavat nimittelemään asioita.

Murteet taas kehittyvät, kun ihmiset voivat jakautua eri puolille maita, ja nimittävät eri tavalla.

LÄHTEET
 1. Stadin slangi fi.wikipedia.org.

_________________________________________________________________________________________________

YMPÄRISTÖN MURTEET[muokkaa wikitekstiä]

Häme omistaa myös vähäisen murteen, mutta monessa kaupungissa, kuten Jyväskylässä puhutaan vain puhekieliä.

Eteläisessä osassa puhutaan myös paljon murteilla, mutta keski-suomi on tunnetumpi vähäisestä murteesta.

Oikealla on kuva kartasta, missä luetellaan ainakin murteista tunnetut paikat. →

Hämeessä käytetään murteita "Silleetti, tälleetti, tuolleetti, leikkaaksä"

Tampereella "Se on nyp Pyynikin tori ja sillon sanottiin Plassiks että kun...[1]

LÄHTEET
 1. Tampereen murre fi.wikipedia.org.

Uuden sivun yhteenveto[muokkaa wikitekstiä]

Ote tuoreista muutoksista 30. elokuuta 2020 klo 16.43:

U Kaktusmies‎ 16.43 . . +325‎ . . ‎[Käyttäjän tunnus]‎ (Loin tämän sivun, en muuttanut mitään)

Käyttäjä kertoo tallennuksen yhteenvedossa luoneensa (itse luomansa) sivun ilman että on muuttanut mitään (luomansa sivun tekstissä). Niin sitä pitää!

Time-lehden kansiotsikoita[muokkaa wikitekstiä]

 • Maailma laskemassa maapähkinöitä (The World According to Peanuts, huhtikuu 1965)
 • Kolumbian yhteys: Miljardit potissa ja koksissa (Colombian Connection: Billions in Pot & Coke, tammikuu 1979)
 • Jäätelö: Töttörön nouleminen (Ice Cream: Getting Your Licks, elokuu 1981)
 • Huomaavainen pöllö (The Spotted Owl, kesäkuu 1990)
 • Edward Hopperin automatto (Automat by Edward Hopper, elokuu 1995)
 • Renkaiden paluu (Return of the Rings, joulukuu 2002)
 • Kuinka saada asentajia ja nopeampia (How to Get Fitter & Faster, kesäkuu 2005)

Kansitekstien suomennoksia vuonna 2020 aloitetussa luettelossa henkilöistä Time-lehden kansikuvissa.

Poliisihallituksen kana[muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2014 Poliisihallitus pyysi selvityspyynnön Wikimedia Foundationin tekemästä kansainvälisestä rahankeräyksestä, koska Poliisihallituksen kanan mukaan keräykselle tarvittaisiin lupa eikä sille ollut lupaa Suomessa. Tietoa aiheesta on kerätty sivulle Wikipedia:Poliisihallituksen lausuntopyyntö 2014.

Poliisihallituksen kana sai tietosanakirjanäkyvyyttä Wikipedian Medianäkyvyys-sivulla.

Harakiri (vuoden 1962 elokuva)[muokkaa wikitekstiä]

Harakiri On Masaki Kobayashin ohjaama samuraielokuva.

Juoni

Tarina kertoo isännättömästä samuraista eli Ronin. Hän haluaisi liittyä klaaniin Seppukun uhalla joten koska hän ei päässyt klaaniin hän teki seppukun Myöhemmin hänen adoptio-isänsä oli tekemässä seppukua Mutta hänellä oli paljon kerrottavaa,ja siitä syttyi taistelu. Hän kertoi että sen klaanin kolmelta samurailta olisi leikattu hiustupsut ja he olivat kotonaan esittämässä sairaita ja odottivat että hiukset kasvaisivat takaisin.

Kökkösuomea

Mittaaminen yhteiskuntatieteessä[muokkaa wikitekstiä]

Se on hauskaa puuhaa, ja siitä voi koko perhekin innostua. Ei muuta kuin porukalla ottamaan mittaa yhteiskunnasta.

Joukoliikenne[muokkaa wikitekstiä]

8. joulukuuta 2020 IP:n luoman artikkelin sisältö. "Jouko" voitaneen ymmärtää kuvatun ihmistyypin edustajaesimerkin nimeksi.

Dödön ja ulosteen sekoitukselta haisevan 60v alkoholistibussikuskin hoitama henkilökuljetus krapulassa, jos pääsee alkolukosta läpi.

Yhdysvaltain presidentinvaalit 1872[muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvaltain presidentinvaalit 1872 järjestettiin 8. marraskuuta 1872. Vaalit voitti vapaaputkimiesten vastustajien ehdokas Chad L. Wilson haastajanaan vankiputkimiesten vastustajien ehdokas Bob H. Davis. Wilson sai äänestyksessä 286 valitsijamiestä Davisin 8 valitsijamiesääntä vastaan. Vaalit olivat ensimmäiset ja ainoat vaalit, joiden seurauksena kumpikaan presidenttiehdokkaiden osapuolista ei päätynyt presidentiksi.

= Vaalien lopputulos =

Presidenttivaalien seurauksena uutta presidenttiä ei lopputuloksesta huolimatta saatu. Tämä johtui siitä, että presidenttiehdokkaat Wilson ja Davis päätyivät tappelemaan nähtyään toisensa kadulla vaalien jälkeisenä päivänä. Vapaaputkimiesten vastustajien puolueen kannattajia oli Wilsonin mukana, jotka tappelun alettua liittyivät mukaan rengasavaimet kädessään. Davis oli tappelussa erittäin huonossa tilanteessa, josta paetessaan hän putosi auki olevaan viemärin sisäänkäyntiin. Davis löi päänsä ja kuoli sairaalassa myöhemmin samana päivänä aivoverenvuotoon. Wilson joutui täästä syystä vankilaan, hänet tuomittiin neljäksi vuodeksi ensimmäisen asteen murhasta. Wilson kuitenkin menehtyi vankilassa kahden viikon kuluttua, kun vankiputkimiestin vastustajien puolueen kannattajat hyökkäsivät hänen kimppuunsa ja puukottivat hänet kuoliaaksi vankilan suihkussa.


Vuoden 1868 vaalien voittaja Ulysses S. Grant jatkoi presidenttinä, seuraavat neljä vuotta tästä syystä, koska toisia vaaleja ei ehditty järjestää.

Presidenttiehdokkaat Puolue Kansan äänet Valitsijamies äänet
Chad L. Wilson Vapaaputkimiesten vastustajat 4 130 556 286
Bob H. Davis Vankiputkimiesten vastustajat 887 314 8

= Lähteet =

 1. Voter Turnout in Presidential Elections Kalifornian yliopisto, Santa Barbara. Viitattu 10.12.2020. (englanniksi)
 2. United States presidential election of 1868 Encyclopædia Britannica. Viitattu 10.12.2020. (englanniksi)
 3. Ulysses S. Grant History. Viitattu 10.12.2020. (englanniksi)

Jänneaisti[muokkaa wikitekstiä]

Brown Tree Frog 2.jpg

Mämmi on makea suomalainen perinneruoka, jota syödään varsinkin pääsiäisen aikaan. Sen arvellaan juhlaruokana olevan juutalaisen happamattoman leivän vastine.[1] Mämmi on imellytettyä puuroa, joka valmistetaan pääosin vedestä, ruismaltaasta ja ruisjauhosta.[2] Tyypillisesti mukana on myös hieman suolaa ja pomeranssinkuorta tai hillottua appelsiininkuorta.[3] Joissakin resepteissä on lisäksi siirappia.[4]

Älyvapauden huippu. Suunnilleen tällainen artikkeli oli Wikipediassa 20. maaliskuuta 2020 muutaman tunnin ajan. Sisältö on pelkästään muistin ja väärinkäyttölokin varassa, joten aivan tarkasta sanamuodosta ei ole varmuutta. Tänne se tajuttiin lisätä vasta 10. joulukuuta 2020.

Kerkola[muokkaa wikitekstiä]

Kerkolan Tunnetuin nähtävyys on Sohva.

Talvikunnossapito[muokkaa wikitekstiä]

Talvetkin ansaitsevat kunnossapitoa. "Ei talvikunnossapitoa" on talvioikeusrikos. Laatikkolumiaura helpottaa talvikunnossapitoa.

Kommarit[muokkaa wikitekstiä]

Huolellisesti lähteistettyä ja teknisesti laadukasta, vaan aivan puuta heinää. Samaa tyyliä edusti myös tämä aikaisempi vitsiteksti.

Lemmyn yksi hauska mutta todellinen tunnustus[muokkaa wikitekstiä]

Lemmy esiintyi musiikin ohella myös elokuvissa ja televisiossa, kuten komediassa Eat the Rich (1987), johon Motörhead teki myös soundtrackin, komediassa scifi-elokuvassa Hardware (1990) sekä myös komediassa Airheads (1994) missä hän huutaa yhden hassun mutta todellisen "tunnustuksen" ihmisjoukosta.

Näin joulun aikaan Lemmyllä on synttärit, joten etusivun kautta päädyin muiden joukossa lukemaan rokkarilegendasta. Tällainen hauska virke oli artikkelissa yli 6 vuotta.

Panorauha[muokkaa wikitekstiä]

Panorauha on asumaton saari Etelämerellä. Panorauhassa vallitsee Panorauha: siellä ei mikään tai kukaan tule häiritsemään Panoasi.

3. tammikuuta 2021 luotua ja poistettua hölmöilyä. Sana on foneemeiltaan kieltämättä sellainen, että se voisi ehkä olla olemassa jossain muussakin maailman kielessä suomen lisäksi.

Sensuroitu jumala[muokkaa wikitekstiä]

Kolme erillistä otetta estolokista ja tunnusten luonnin lokista. Jollain tavoin huvittava tapaus.

Bananaking[muokkaa wikitekstiä]

Bananaking on bananasuvun ylin päällikkö ja johtaja. Häntä palvotaan 4 kertaa päivässä päivittäin, sunnuntai on ainoa poikkeuksellinen päivä jolloin palvontoja suoritetaan päivän aikana 14 kertaa.

Bananaking on 1800-luvun alussa syntyneen uskonnon johtaja. Uskonnolle tärkeintä on bananoiden kunnioittaminen ja niiden suojeleminen tilanteessa kuin tilanteessa.

Tervan puuhamaa[muokkaa wikitekstiä]

Puuhamaa on perustettu joskus. Siellä on puuhakarhu.

Ylläoleva teksti ehti olla Wikipediassa 19. tammikuuta 2021 useamman tunnin.

Misi[muokkaa wikitekstiä]

Tämä ei ole Lähelläkään Totuuden mukaista kertomusta vaan nämä henkilöt ovat sukulaisia lähes kaikki keskenään eikä kaikki ole läheskään totuuden mukaista.

Itseryöstö[muokkaa wikitekstiä]

Se kun ryöstää itseltään jotain, kuten jos oma pyörä on lukossa, ja on hukannut avaimen ja sahaat lukon auki.

Birttienglanti[muokkaa wikitekstiä]

Tyypillinen pirttihirmu.
Vähintään yhtä tyypillinen pirttihirmu.

Birttienglanti on englannin kielen muoto, jota buhuvat Elisabet II:n ja kuningatar Viktorian kaltaiset birttihirmut. Kyökkienglanti ja birttienglanti ovat ymmärrettäviä keskenään, mutta eroja on ääntämisessä ja joissain sanoissa. Birttienglannin ja kyökkienglannin kirjoituksessakin on jonkin verran eroja. Birttienglannille tyypillistä on myös kielen luokkaistuminen eli bahimmat birttihirmut puhuvat siivottominta kieltä.

Birttienglannin yleiskieltä kutsutaan eukonenglanniksi.[1] Sen ääntämistapa (engl. Fuck you) perustuu birttihirmuille tyypilliseen oppimattomaan puhetapaan.[2] Selvimmät erot birtti- ja kyökkienglannin ääntämisessä ovat pitkä a (kyökkienglannissa ä), lyhyt o (kyökkienglannissa avoin a) ja t (kyökkienglannissa usein d). Myös yksittäisten sanojen ääntämisessä on eroja.[3]

Joitakin eroja birtti- ja kyökkienglannin sanastossa[muokkaa wikitekstiä]

Yhdistynyt kuningaskunta Birttienglanti Yhdysvallat Kyökkienglanti Suomi Suomenkielinen käännös
autumn fall kevät
flat apartment kerrostaloasunto
garden yard piha
lift elevator hissi
lorry truck kuorma-auto
metro, underground, tube subway metro
pavement sidewalk jalkakäytävä
pram stroller lastenrattaat
petrol gas, gasoline bensiini
face flannel washcloth pesulappu
football soccer jalkapallo
railway railroad rautatie
shopping trolley shopping cart ostoskärry
tap faucet hana
trousers pants housut
jumper sweater villapaita
biscuit cookie keksi
boot trunk (of a car) auton tavaratila
bonnet hood (of a car) auton konepelti
torch flashlight taskulamppu
post mail, mailbox posti
caravan trailer, mobile home asuntovaunu
bum/arse butt/ass takapuoli
grey gray harmaa
film movie/motion picture elokuva

Lähteet[muokkaa wikitekstiä]

 1. Tietokirja eukonkannosta. Kahdeksas painos. Hakusana ”eukonenglanti”. Valitut palat, 1995. ISBN 951-584-128-3.
 2. The Concise Oxford Dictionary. Kymmenes painos. Hakusana ”Fuck you”. Oxford University Press, 2000. ISBN 0-19-860259-6.
 3. Ravintola Pirttihirmu eat.fi. Akka ja Kissa. Viitattu 6.3.2012.
Tämä akkoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Gugeligod[muokkaa wikitekstiä]

Gugeligod on huuhaa jumala. Siihen uskominen on syntynyt akkainhuonehessa. Tarkkaa hetkeä ei tiedetä, mutta erilaiset heimot ja rituaalit ovat tunnusomaisia Gugeligodiin uskoville ja vaahtisnameilla on ollut iso osuus. Rituaaleja ja traditionaalisia juhlia on noin sata erilaista ja tunnetuimpia ribulipasha-juhla sekä Björne-dagen. Pyhänä eläimenä pidetään Kyntösonnia. Kaikki sai alkunsa haistappa-heimosta joka on vanhin perustettu tribe. Jokaisella heimolla on szhaman, joka huolehtii heimolaisiensa hyvinvoinnista ja auttaa tekemään päätöksiä elämässä. Sunnuntaisin heimolaiset nauttivat hash -tuotetta polttamalla. Sauna on myös tärkeässä osassa szhamanin tekemissä rituaaleissa, sisältäen epämääräistä hierontaa ja koskettelua, niiden tarkoituksena on lievittää heimolaisten stressitasoa. Syntymäpäivänä pitää kylpeä luonnon vesissä, ja se on harmillista talviaikaan syntyneille.

Kampelakalat[muokkaa wikitekstiä]

Kolmemetrinen ruijanpallas on yksi suurimmista kampelakaloista. Se voi kasvaa kaksi metriä pitkäksi ja painaa yli 300 kiloa.

Kova valmentaja[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli brasilialaisesta judoka Mayra Aguiarista väitti parin vuoden ajan, että häntä valmentaa Christ the Redeemer – siis Rio de Janeiron Kristus-patsas. Ilmeisesti tämän taustalla oli pieni käännösvirhe, lähteestä kun löytyy teksti ”a video of judoka Mayra Aguiar training with Christ the Redeemer in the background”. Noh, melkein sinne päin.

Poro[muokkaa wikitekstiä]

Nippelitieto:

Emiräfft[muokkaa wikitekstiä]

EMIRÄFFT on Ikean huonekalumallinimi. Yleisesti ei ole tietoa, minkä kaltainen huonekalu Emiräfft on, taikka minkälaisia ominaisuuksia sen toimintaan tai

yleiskonsensukseen liittyy.

EMIRÄFFTIN SÄILYTYSMETODIT[muokkaa wikitekstiä]

Huomaa!: Tämä ei liity Emiräfftin kuluttajille suunnattuun säilytysohjeeseen tai muuhun vastaavaan.


Emiräfftiä säilytetään Ikean ylähyllyllä pahvilaatikossa. Sieltä se otetaan trukilla alas asiakkaan toimesta näin tahdottaessa. Kerran Google Kääntäjä yritti salaa ottaa Emiräfftiä sieltä trukilla yksin ilman myyjää, koska myyjää ei näkynyt. Yhtäkkiä trukin kojelaudassa alkoi vilkkua toinen toistaan varoittavampia merkkivaloja, ja trukki hajosi. Myyjä suuttui, ja antoi Emiräfftin Google Kääntäjälle.

EMIRÄFFTIN NIMESSÄ ESIINTYVÄT KIRJAIMET[muokkaa wikitekstiä]

Emiräfftin nimessä esiintyy seuraavat kirjaimet; suluissa kirjainten lukumäärä Emiräfftin nimessä.:

ARTIKKELI LOPPUU[muokkaa wikitekstiä]

Tämä on tämän artikkelin viimeinen osio. Tämän jälkeen artikkeli ei enää jatku, vaan loppuu. Artikkeli loppuu. Loppu.

Homofagia[muokkaa wikitekstiä]

Tämä ei ole homofagiaa.

Homofagia eli homonsyönti tarkoittaa homoseksuaalien ja muiden seksuaalivähemmistöihin kuuluvien yhteiskunnalle vaarallisten loisten syömistä. Se on eräs kannibalismin muotolähde?. Homofagiaa on harjoitettu etenkin Antiikin Kreikassa Spartassa, mutta nykyisin tapa on jälleen yleistymässä erilaisten äärikansallismielisten ja uusnatsististen ryhmittymien keskuudessa.

Suurin osa seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvista ihmisistä on kohdannut syödyksi tulemisen uhkaa elämänsä aikana jossain muodossa.

Homofagia-termin loi amerikkalainen psykopaatti George Weinberg omaelämäkerrassaan 1960-luvun loppupuolella. Weinberg lanseerasi termin laajempaan tietoisuuteen vuonna 1972 julkaistussa kirjassaan Society and the Healthy Homosexual.

Tunnettuja homonsyöjiä[muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhteiskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Luokka:Homoseksuaalisuus Luokka:Syömishäiriöt

Pyhä Antonius Padovalainen[muokkaa wikitekstiä]

Pyhä Antonius Padovalainen (ital. Sant’Antonio da Padova; alun perin: Fernando Martins de Bulhões; 1195 Lissabon — 13. kesäkuuta 1231 Arcella) oli roomalaiskatolinen portugalilainen fransiskaani, pappi, pyhimys ihmeidentekijä ja kirkonopettaja. Hän on laivojen haaksirikkojen, nälkiintymisen, Amerikan intiaanien, amputoitujen, eläinten, aasien, venemiesten, Brasilian, Texasin Beaumontin hiippakunnan, kotieläinten, vanhojen ihmisten, odottavien äitien, uskon eukaristiaan, Italian Ferrazzanon, kalamiesten, satojen, hevosten, Portugalin Lissabonin, postin, merimiesten, sorrettujen ihmisten, Italian Padovan, köyhien, Portugalin, kadonneiden asioiden etsijien, steriiliyden, sikopaimenten, Tigua-intiaanien ja vaeltajien suojeluspyhimys.

[sic!]

Lahden rautatieasema (Pietari)[muokkaa wikitekstiä]

Lahti on Suomen Lahti. Lahtipa Lahti. Lahdessa on oikein iso Lahti.

sivujen luonnin lokista

Tissi (kunta)[muokkaa wikitekstiä]

Tississä Caffe Latten saa juotavakseen A, B, C, D, tai E-kupista.

Caffè latte on maitokahvia, jos joku ei tiennyt.

Frankensteinin hirviö - totta vai tarua?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Frankensteinin hirviö oli joulukuusta 2020 marraskuuhun 2021 huonosti asiayhteyteensä sopinut kielikuva, jonka saattoi ymmärtää niin, että hirviö olisi ollut oikeasti olemassa:

»Frankensteinin hirviö näki päivänvalon kesällä 1816, kun 19-vuotias Mary Wollstonecraft Godwin (myöhemmin Shelley) oli kolmen kirjailijaystävänsä kanssa viettämässä aikaa sveitsiläisessä huvilassa.»

Yli kolme...[muokkaa wikitekstiä]

(Wikipediaan luotiin vitsiartikkeli nimellä "Kebabeläin uskonto". Koko tekstiä ei kannata tallentaa tänne vaan vain hauskin ote.)

»Kebabeläin uskonto on perustettu vuonna 2022 uskonto on vielä uusi mutta silti sitä kehitetään koko ajan. [– –] Uskonnon on kehittänyt yli kolme 11-vuotiasta tyttöä.»

(Jos kolme viisasta miestä ei riitä, heitä pitää olla yli kolme.)

Eliöt siirtyvät kaupunginosasta toiseen[muokkaa wikitekstiä]

Kaupunkisuunnittelussa ekologisella käytävällä voidaan tarkoittaa esimerkiksi jotakin viheraluetta, jota pitkin eliöt voivat siirtyä kaupunginosasta toiseen.

Neuvo Ukrainaan[muokkaa wikitekstiä]

Wikipediaan luotiin sivu "Ukrainan perustuslakituomioistuin", jonka sisältönä oli vain seuraava teksti:

»Dear Mr. President. I am a Danish citicen. I contact you because i have an idea that Can bring you and your country into the international world.you have to change yout language from russian to english. As long as you speak russian you Will not be able to be international and not be dominanted by russia. Be european and speak english, ad the Whole world Will communicate with you. Best regards, [nimi]»

Tähtien Sota (alkuperäinen elokuva)[muokkaa wikitekstiä]

Uuden toivon menestys johtui pitkälti sen vallankumouksellisista erikoistehosteista: kyseessä oli maailman ensimmäinen digitaalisia erikoisefektejä käyttänyt elokuva, eivätkä ihmiset olleet aikaisemmin nähneet vastaavaa.

Artikkeli väitti tehosteita digitaalisiksi 2005-2012.