Whiplash (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Whiplash
Whiplash.jpg
Kehittäjä Crystal Dynamics
Julkaisija Eidos Interactive
Square Enix (digitaalinen)
Ohjaaja Noah Hughes
Tuottaja Alex Jones
Käsikirjoittaja Richard Gaubert
Taiteilija Scott Anderson
Säveltäjä Kurt Harland
Ohjelmoija Paul Taylor
Julkaistu NA 18. marraskuuta 2003
EU 5. maaliskuuta 2004
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 7+
ESRB: T
Alusta PlayStation 2, Xbox
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Whiplash on Crystal Dynamicsin kehittämä ja Eidos Interactiven julkaisema 3D-tasohyppelypeli PlayStation 2:lle ja Xboxille. Peli julkaistiin Euroopassa vuonna 2004. Pelin sankarit ovat pitkähäntäkärppä, Spanx ja kani Redmond, joka toimii pelissä aseena/työkaluna. Koko pelin ajan he joutuvat työskentelemään yhdessä, koska ovat ketjulla kiinni toisissaan.

Tavoitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin päämäärä on paeta laboratoriosta, jossa ihmiset tekevät eläimillä testejä, mutta pelissä on myös kaksi muutakin tavoitetta:

1) Vapauttaa muut eläimet käyttämällä päähahmojen ketjua hyväkseen. Vapautetu eläimet saattavat auttaa Spanxia ja Redmondia hyökkäämällä ihmisten kimppuun.

2) Vahingoittaa ja tuhota laittetia mahdollisimman paljon, jotta yhtiöltä loppuisi rahat ja eläinkokeet lopetettaisiin.

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Redmond ja Spanx ovat ketjutettu toisiinsa kiinni, pelatavuus on samanlaista kuin muissakin tasohyppelypeleissä. Pelaaja ohjaa vain Spanxiä ja Redmond toimii aseena tai työkaluna. Spanxillä on tyypilliset tasohyppelykyvyt, kun taas Redmond on testien seurauksena rikkoutumaton ja hänellä voi piestä vartijoita, tunkea koneeseen, sekä käyttää koukkuna. Redmondin voi sytyttää tuleen, jäädyttää tai hänestä voi tulla radioaktiivinen. Yksi ainutlaatuinen asia pelissä on, että läpi kenttien hyvin monet laitteet ja esineet voivat rikkoa, ja siitä saa rahaa. Rahalla voi avata erikoisuuksia. Pieksemällä ihmisiä läpi kenttien, he pudottavat ruokaa, mikä nostaa Spanxin terveyttä tai Redmondin raivoa.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]