While My Guitar Gently Weeps

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”While My Guitar Gently Weeps”
The Beatles
Kappaleen tiedot
 Albumilta The Beatles
 Julkaistu 22. marraskuuta 1968
 Tuottaja(t) George Martin
 Tyylilaji rock, blues rock
 Kesto 04.46
 Levy-yhtiö Apple
The Beatlesin muut kappaleet
The Continuing Story of Bungalow Bill
6.
”While My Guitar Gently Weeps”
Happiness is a Warm Gun
8.

While My Guitar Gently Weeps on The Beatles -yhtyeen George Harrisonin säveltämä kappale, joka ilmestyi yhtyeen vuoden 1968 albumilla The Beatles (The White Album).

Muut Beatlesin jäsenet eivät olleet järin kiinnostuneita kappaleesta kunnes Harrison kutsui ystävänsä Eric Claptonin mukaan levytyssessioihin. Clapton oli aluksi vastahakoinen ollen sitä mieltä ”ettei kukaan muu kuin Beatles itse soita Beatlesin levyillä”, mutta Harrison sai lopulta hänet suostuteltua soittamaan. Harrison on sanonut kappaleen kitarasoolosta, että ”Eric soitti sen, ja mielestäni se oli todella hyvä. Me kuuntelimme sen, ja hän sanoi, ’Siinä on pieni ongelma kylläkin; se ei ole tarpeeksi beatlesmäinen,’ joten me laitoimme sen ADT:n (automaattinen tuplaus-raita) kautta saadaksemme sen värisemään.”

George Harrison esitti myöhemmin kappaletta satunnaisesti Eric Claptonin kanssa eri esiintymisissä. Kappaleen akustinen demoversio, jolla kitaraa soittaa Harrison, on julkaistu The Beatlesin kokoelmalevyllä Anthology 3.

Rolling Stone -lehti listasi kappaleen vuonna 2004 kaikkien aikojen 135. parhaimmaksi kappaleeksi.