Warren Landing

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Warren Landing (myös Warren's Landing) on pieni asutuskeskus Winnipegjärven pohjoisosassa Nelsonjoen luusuassa Manitobassa Kanadassa. Asutuskeskus sijaitsee Mossy Pointin itäisimmässä kärjessä. Asutuskeskus on lähes kokonaan vesiliikenteen sekä vesitasoin hoidettavan lentoliikenteen varassa, sillä siellä ei ole lentokenttää eikä sinne ei ole kiinteää tieyhteyttä, ainoastaan talvitie Grand Rapidsin kylän suunnalta. Lähin toinen asutuskeskus on Norway House Nelsonjoen itärannalla noin 30 kilometrin päässä pohjoiseen.

Warren Landing sai nimensä vuonna 1815 Hudson's Bay Companyn työntekijän John Warrenin mukaan. Warren menehtyi Redjoen taisteluissa saamiinsa vammoihin ja haudattiin sotilaallisin kunnianosoituksin. Kylä tunnettiin myös sijaintinsa mukaan nimellä Mossy Point, siellä sijaitsi Winnipegjärven suurin kalastusasema, ja se oli useiden järvellä liikennöineiden höyryveneiden reitin pohjoisin päätepiste.[1]

Warren Landingissä sijainnut Dominion Fish Companyn kalasatama tuhoutui lähes täydellisesti tulipalossa 9. elokuuta 1908. Palo oli saanut alkunsa laituriin kiinnitetyltä SS Premieriltä, ja se tuhosi kalasataman kaikki rakennukset yhtä lukuun ottamatta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. John Boulette: Lake Winnipeg Place Names Manitoba Pageant. syyskuu 1957. Manitoba Historical Society. Viitattu 17.8.2007. (englanniksi)
  2. Frances Russell: ”The SS Premier: A fearful omen”, Mistehay Sakahegan: The Great Lake, s. 105–107. Winnipeg, Manitoba, Canada: Heartland Associates Inc., 2000. ISBN 1-896150-10-1. (englanniksi)
Tämä Pohjois-Amerikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.