Warr-kitara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Warr-kitara

Warr-kitara on Mark Warrin suunnittelema ja Warr Guitarsin valmistama kielisoitin.

Kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warr-kitara muistuttaa tavallista sähkökitaraa, mutta on suunniteltu soitettavaksi kahden käden tapping-tekniikalla hieman Chapman Stickin tapaan. Sitä voidaan kuitenkin soittaa myös perinteisemmillä kitara- ja bassotekniikoilla, kuten pizzicatona tai plektraa käyttäen. Warr-kitaraa voidaan soittaa sen hihnakiinnikkeiden sijoittelun ansiosta joko pystysuorassa asennossa, tai sähkökitaran tapaan vaakasuorassa.

Soitin voidaan virittää monin eri tavoin. Sen kielimäärä ei ole vakiintunut, ja voi käsittää 7–15 kieltä. Otelauta voi olla nauhallinen, nauhaton tai näiden kahden yhdistelmä. Instrumentissä käytetään erikoissuunniteltuja Bartolinin magneettimikrofoneja ja piezomikrofoneja, tai näiden kahden yhdistelmiä. Mikäli käytetään piezo-mikrofoneja, soittimeen voidaan myös rakentaa MIDI-ulostulo, joka muuntaa kitaran signaalin esimerkiksi syntetisaattoreiden ymmärtämään muotoon. Soittimen kaula on rakennettu poikkisahatusta laminaatista, jonka paksuus vaihtelee. Yli kymmenellä kielellä varustettujen kitaroiden kaulassa on kaksi kaularautaa tavanomaisen yhden sijaan, sekä kaksi 1/4-tuuman ulostuloa.

Warr-kitaran käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warr-kitara on suhteellisen harvinainen soitin, mutta se soveltuu käytännössä mihin musiikkilajiin tahansa. Esimerkiksi Trey Gunn soittaa warr-kitaraa monilla King Crimsonin levyillä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.