Warm Bodies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Warm Bodies
Warm-Bodies.jpg
Ohjaaja Jonathan Levine
Käsikirjoittaja Jonathan Levine
Perustuu Isaac Marionin romaaniin Warm Bodies
Tuottaja David Hoberman, Todd Lieberman, Bruna Papandrea
Säveltäjä Marco Beltrami, Buck Sanders
Kuvaaja Javier Aguirresarobe
Leikkaaja Nancy Richardson
Pääosat Nicholas Hoult, Teresa Palmer
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Summit Entertainment
Ensi-ilta Yhdysvallat 1. helmikuuta 2013
Kesto 98 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 35 000 000 dollaria
Tuotto 116 980 662 dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Warm Bodies on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut Jonathan Levinen ohjaama ja käsikirjoittama zombielokuva, joka perustuu Isaac Marion samannimiseen romaaniin. Sen pääosissa ovat Nicholas Hoult, Teresa Palmer ja Analeigh Tipton.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Maailma on luisunut sekasortoon ja osa sen ihmisistä on muuttunut ihmisten aivoja janoaviksi zombeiksi. Colonel Grigio on omistanut elämänsä zombien lahtaamiselle ja hänen jalanjäljissään kulkee miehen tytär Julie, joka isänsä tavoin yrittää päästää päiviltä niin monta epäkuollutta kuin mahdollista. Erään epäonnistuneen metsästysreissun seurauksena Julie joutuu zombien piirittämäksi ystäviensä kanssa. Paikalle saapuu myös nuori zombi nimeltään R, joka hyökkää Julien poikaystävän kimppuun ja syö tämän aivot. Sen seurauksena R saa pojan muistot ja ihastuu korviaan myöten Julieen. Hän johdattaa kauhusta kankean tytön kotiinsa, vanhaan lentokoneeseen ja sanoo suojelevansa tätä muilta zombeilta. Tahtomattaan Julie alkaa viihtyä zombipojan seurassa ja heistä tulee ystäviä. Julie päättää kuitenkin palata kotiin, mutta R seuraa häntä. Julie alkaa pian huomata, että poika alkaa muuttua inhimillisemmäksi ja yrittää vakuuttaa isänsäkin asiasta, huonoin tuloksin. Kun verta himoavat luurangot hyökkäävät, Julien ja R:n on yhdistettävä voimansa suojellakseen toisiaan ja orastavaa rakkautta. Julien isä kuitenkin päättää ampua pojan, jonka seurauksena tämä alkaa vuotaa verta. Kaikki huomaavat silloin, että R onkin muuttunut takaisin ihmiseksi. Zombit päätetään päästä ihmiskunnan sisälle, jotta he voisivat löytää uudelleen ihmisyytensä ja elää elämänsä onnellisena loppuun asti.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Nicholas Hoult  … R  
 Teresa Palmer  … Julie Grigio  
 Rob Corddry  … M  
 Dave Franco  … Perry Kelvin  
 Analeigh Tipton  … Nora  
 Cory Hardrict  … Kevin  
 John Malkovich  … Colonel Grigio  
 Vincent Leclerc  … Perryn isä  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvaa kuvattiin Montréalissa, Québecissä. Syyskuussa 2011 elokuvaa kuvattiin Kanadassa, jossa elokuvan lentokenttä sijaitsee. Lentokenttä-kuvaukset kuvattiin paikassa Montreal-Mirabel International Airport.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]