WarioWare: Smooth Moves

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
WarioWare: Smooth Moves
Smooth.jpg
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Tuottaja Yoshio Sakamoto (en)
Pelisarja WarioWare
Julkaistu 2007
Lajityyppi Partypeli
Pelimuoto Yksinpeli,Moninpeli
Alusta Wii
Jakelumuoto Optinen 12cm levy (Wii)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

WarioWare: Smooth Moves (おどるメイド イン ワリオ, Odoru Meido in Wario?, Odoru Made in Wario in Japan) on Nintendon kehittämä videopeli Wiille. Peli on osa WarioWare-pelisarjaa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten edeltäjissään, WarioWare: Smooth Moves sisältää kokoelman "mikropelejä", joita pelataan yksinkertaisia liikkeitä suorittaen. Jokainen mikropeli kestää noin viisi sekuntia, joten pelaajan täytyy olla tarkkaavainen ja nopea pelatessaan. Television ruudulle ilmestyy englanninkielinen verbi, jota täytyy totella, päästäkseen mikropelin läpi. Mikropelejä syötetään pelaajalle nopeaan tahtiin, kunnes tämä häviää neljässä mikropelissä, eli menettää kaikki neljä elämäänsä. Tämän jälkeen pelaajan täytyy aloittaa mikropelien sarja alusta. Mikäli pelaaja suorittaa tarpeeksi monta mikropeliä yhdellä pelikerralla, pääsee hän Pomomikropeliin. Pomomikropeleissä ei ole aikarajaa, vaan ne vaativat enemmän tarkkuutta ja nokkeluutta. Pomomikropelin suoritettuaan palkitaan pelaaja yhdellä lisäelämällä.

Smooth Moves hyödyntää Wiin liikkeentunnistavaa ohjainta. Pelissä Wii Remotea käytetään erilaisissa "muodoissa", eli otteissa. Wii Remotea voi pitää esimerkiksi kynänä, painona, norsun kärsänä tai hyppynaruna, riippuen otteista. Pelaajan täytyy vaihdella nopeasti näiden muotojen välillä useaan otteeseen pelin aikana.

Yksinpelin läpäistyään pelaaja avaa moninpelin. Moninpeliä voi pelata korkeintaan 12 pelaajaa, mutta vuorotellen. Vuorottelun takia WarioWare on saanut kriittistä palautetta. Peliä ei voi pelata usealla Wii-ohjaimella, vaan vuorotteleminen on pakollista.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai ilmestyttyään pääosin hyviä arvosteluita. Esimerkiksi PeliPlaneetta.net antoi pelille arvosanaksi 93/100 pistettä. Myös Pelit-lehti piti pelistä ja antoi arvosanaksi 86/100. TiLT antoi arvosanan 8/10. Myös ulkomaalaiset mediat pitivät pelistä: GameSpot antoi pelille 9.1/10.