Warhawk (vuoden 2007 videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Warhawk
Ps3warhawkbox.jpg
Kehittäjä Incognito Entertainment
Julkaisija Incognito Entertainment, SCEA
Säveltäjä Christopher Lennertz
Julkaistu

PlayStation Store
NA 28. elokuuta 2007
EU 30. elokuuta 2007
JP 4. lokakuuta 2007

Blu-ray
NA 28. elokuuta 2007
EU 21. syyskuuta 2007
Lajityyppi toimintapeli, sotapeli
Pelimuoto Moninpeli (32 pelaajaa)
Split-screen (4 pelaajaa)
Ikäluokitus PEGI 15+
ESRB Teen (13+)
Alusta PlayStation 3
Jakelumuoto Blu-ray, PlayStation Store
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Warhawk on PlayStation 3:n yksinoikeuspeli. Siitä on niin levy, kuin Storesta ladattavakin versiokin. Kaupan versio sisältää Jabra Bluetooth headsetin sekä videoita ja muuta ekstraa, jotka ladattavasta versiosta puuttuvat. Vastapainoksi Store-versio on puolet halvempi (30€).

Warhawk käyttää samaa nimeä, kuin PlayStationille julkaistu kaimansa. Peli on kolmannen persoonan nettitoimintapeli. Pelissä on useita ajoneuvoja lentokoneista tankkeihin ja jeeppeihin. Pääpaino on kuitenkin juuri ilmataistelussa, joissa hävittäjiä voi ohjata ohjainta kallistelemalla. Tämä lentotapa on saanut paljon kiitosta... Warhawk- peli on myös saatavilla nyt suomenkielisenä versiona.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka peli ei sisälläkään yksinpelikampanjaa, siinä on silti neljän pelaajan co-op moninpelitila. Sitä voi pelata joko samalla konsolilla, verkossa tai LANin kautta jolloin tarvitaan vain yksi levy. Verkossa maksimi pelaajamäärä on 32.

Kehittäjät ovat vahvistaneet, että palkintoja ja mitaleja saa kun suorittaa tiettyjä tavoitteita. Kehitystiimi uskoo myös vahvasti siihen, että pelistä saadut mitalit ja palkinnot tulevat näkymään Sonyn PlayStation Home-palvelussa, joka ilmestyy ensi vuonna. Pelaajilla on myös mahdollisuus muokata heidän hahmojaan esimerkiksi uusilla suojilla, Warhawk-logoilla (Taistelukotka) ja muilla tavaroilla, minkä vuoksi jokainen voi tehdä hahmostaan oman mielensä mukaisen.

Pelissä voi muokata muun muassa oman lentokoneensa väritystä, maalipintaa ja kuviontia. Myös omia hahmojansa voi muokata. Esimerkiksi niiden asuja, merkkejä ja varustuksia voi muokata. Asetuksista voi valita myös joukkueen johon automaattisesti kuuluu (Tappomatsin oletus). Samalla kun pelissä etenee, myös uusia maalipintoja, kuvionteja ja värityksiä tulee saataville.

Warhawk sisältää viisi kenttää, joista voi valita mitkä ovat avoinna peleissä. Archipelago koostuu monista saarista, jotka kelluvat ilmassa. Niiden keskellä on valtava linna. Badlands on aavikko-alue, jossa on vähän sivilisaatiota ja valtavia linnoituksia. Destroyed Capitol-kenttä on pilvenpiirtäjien yläpuolella, Eucadian-kaupungin vuoristossa. Island Outpost on puolestaan sotilasasema, jossa on monta tukikohtaa ja sitä koittavat valloittaa kummatkin joukot. Ja viidentenä kenttänä on Eucadia, joka on vuoristoinen maaperä, jossa on hajanaisia kyliä. Karttoja tulee lisää kun ostaa lisä-osan Operation Omega Down, Operation Broken Mirror tai Operation Falling Star.

Peli pyörii normaalilla 480p resoluutiolla, mutta peliä voi katsoa myös HD-kuvana 720p-resoluutiossa. Kuva on mahdollista skaalata ylöspäin myös 1080i-resoluutioon.

Moninpelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Warhawkista löytyy neljä (4) moninpelimoodia; Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag ja Zones.

  • Tappomatsi pelaaja voi valita joukkonsa ja eniten tappoja tehnyt pelaaja voittaa erän.
  • Joukkuetappomatsi on kuin Tappomatsi, mutta tässä pelimoodissa on kaksi joukkuetta vastakkain. Eniten tappoja tehnyt joukkue voittaa erän.
  • Lipunryöstö pelataan myös kahdella joukkueella. Joukkueet yrittävät hakea vastustajan lipun heidän alueeltaan ja palauttaa sen oman lippunsa luokse.
  • Alueissa(Zones) kartalle tulee erilaisia vyöhykkeitä/alueita, jotka pelaajan pitää saada. Voittaja on se joukkue, joka saa eniten pisteitä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska pelissä ei ole yksinpelikampanjaa, niin ei juontakaan kovin paljon pelissä ole. Lähtökohta on kuitenkin se, että Chernovan-joukot ovat vallanneet Eucadian-kansan alueet, ja nyt Eucadianit yrittävät ottaa alueensa takaisin. Chernovanien sotilaat taistelevat tiukoissa mustissa asuissa, kun taas Eucadianien joukot ovat sinisissä puvuissa. Pelin ikäraja on +12 vuotta uudemman pegi.infon mukaan