War of the Monsters

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
War of the Monsters
War of the monsters.jpg
Kehittäjä Incognito Entertainment
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Jakelija Sony Interactive Entertainment
Pelimoottori Kinetica
Julkaistu PlayStation 2
Yhdysvallat 14. tammikuuta 2003
Euroopan unionin lippu 17. huhtikuuta 2003
Japani 25. maaliskuuta 2004
PlayStation Network
Yhdysvallat 31. heinäkuuta 2012
Lajityyppi Toiminta, tappelu
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ELSPA: 11+
ESRB: T
Alusta PlayStation 2, PlayStation Network
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

War of the Monsters on vuonna 2003 julkaistu taistelupeli PlayStation 2:lle. Pelin teki Incognito ja Sony. Pelissä maapallolle rantautuu useita hirviöitä avaruudesta, jotka alkavat taistella keskenään. Peli muistuttaa 1950-luvun kauhuelokuvaa ja parodioikin näiden leffojen otuksia. Pelin ikäsuositus on 11+.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1950-luvulla joukko avaruusaluksia hyökkää Maahan. Sillä aikaa huipputiedemiehet keksivät superaseen, joka lähettää avaruusoliot takaisin avaruuteen. Valitettavasti avaruusaluksen polttoainetta valuu joka paikkaan ja se mutatoi tavallisista eläimistä jättimäisiä hirviöitä. Jopa avaruusotuksia vastaan rakennetut robotit rupeavat kapinoimaan ihmisiä vastaan. Siinä samassa hirviöt alkavat taistella Maan herruudesta, mutta ihmisillä ei ole enää toivoakaan...

Hirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Togera on liskohirviö, joka pystyy ampumaan piikkejä. Se heräsi, kun avaruusalus syöksyi merenpohjaan, jossa se asui ja samalla antoi tälle kyvyn syöstä vihreää tulta. Togera matkii Godzillaa.

Preytor on rukoilijasirkka, joka osui avaruusaluksen polttoaineeseen ja muuttui jättimäiseksi. Se on pelin nopein hirviö ja yksi harvoista, joka osaa lentää. Se osaa myös sylkeä tappavaa happoa. Preytor muistuttaa Deadly Mantis-elokuvan päähirviötä. Se voi ampua lentävän hirviön joka tarttuu viholliseen.

Congar on jättimäinen apina, joka pystyy karjumaan vihollisensa kanveesiin. Se oli ennen avaruussimpanssi jota käytettiin kokeena avaruuslentotesteissä,mutta kun avaruus alus tippui maahan syntyi tämä raivoava olento, se muuttui Congariksi. Congar on gorillamainen hirviö. Se matkii King Kongia.

Robo-47 on Yhdysvaltain armeijan entinen robotti, joka ampuu raskailla konekivääreillään. Se oli sammutettu ja piilotettu erääseen luolaan, mutta kun avaruusalus törmäsi siihen, se käynnistyi jälleen. Robo-47 muistuttaa 1950 -ja 60-luvun elokuvien jättirobotteja. Robo-47 voi laukaista jättiohjuksen joka räjäyttää melkein mitä vain.

Agamo on massiivinen atsteekkien rakentama kivipatsas. Se pystyy hallita kivikehonsa molekyylejä ja näin vaikkapa ampua kiviä vihollisiinsa. Agamo on pelin hitain, mutta vahvin olento. Agamo oli ennen aavikolle haudattu patsas, mutta kun avaruusalus törmäsi siihen, se syttyi tuleen ja alkoi elämään. Agamo matkii Daimajinia.

Ultra V oli japanilaisten superrobotti, mutta kun siihen osui avaruusaluksen polttoainetta, se sekosi ja lensi pois japanilaisten tukikohdasta. Se käyttää hyökätessään lasersilmiään, metallipanssariaan, rakettikäsiä ja sähkömiekkaansa. Se matkii Ultra Q:ta.

Magmo on nelikätinen golem-tyyppinen hirviö. Se pystyy ampumaan tulikuumaa laavaa. Kun avaruusalus törmäsi tulivuoreen, se herätti Magmon elämään. Se pystyy ampumaan joukon laavakiviä erikoisiskullaan.

Kinecticlops on kyklooppi-tyyppinen hirviö, joka koostuu sähköstä ja yhdestä silmästä. Kun avaruusalus törmäsi sähkölaitokseen, Kinecticlops heräsi henkiin, tappoi kaikki laitoksen ihmiset ja lähti riehumaan kaupungille.

Ostettavat hirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raptoros on lohikäärme, joka osaa tehdä tulipanoksia ja syöksemään valtavasti tulta. Raptoros on ainut hirviö Preytorin lisäksi, joka osaa lentää. Raptoroksen lento kuluttaa todella vähän energiaa ja se on nopein lentämään.

Zorgulon on avaruus mutantti, jolla on metalliset nyrkit. Zorgulon voi ampua vastustajan päälle pallon, joka kutsuu lentävät lautaset, jotka alkavat ampua vihollista.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut pääosin hyviä arvosanoja. Sen keskiarvosana on Game Rankingsin laskema 79 sadasta.