Walter Salles

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Walter Salles Toronton elokuvajuhlilla 2012.

Walter Moreira Salles Júnior (s. 12. huhtikuuta 1956 Rio de Janeiro, Brasilia) on kansainvälisesti tunnettu brasilialainen elokuvaohjaaja ja -tuottaja.

Salles on opiskellut audiovisuaalista viestintää Yhdysvalloissa Etelä-Kalifornian yliopiston USC School of Cinema-Televisionissa[1]. Vuonna 2000 hän oli tuomariston jäsenenä Berliinin elokuvajuhlilla ja vuonna 2002 Cannesin elokuvajuhlilla.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sallesin vuonna 1998 valmistunut elokuva Central Station (Central do Brasil) sai useita elokuvapalkintoja, kuten Kultaisen karhun sekä parhaan vieraskielisen elokuvan Golden Globen ja Bafta-palkinnon. Lisäksi se oli Oscar-ehdokkaana kahdessa sarjassa.

Che Guevaran elämään pohjautuva Moottoripyöräpäiväkirja (2004) on Sallesin tunnetuimpia ohjauksia ja toinen Sallesin Baftalla palkituista elokuvista. Linha de Passe (2008)oli Kultainen palmu -ehdokkaana Cannesin elokuvajuhlilla.

Jack Kerouacin romaaniin perustuva elokuva Matkalla sai ensi-iltansa vuonna 2012. Sen ensiesitys oli Cannesin 65. elokuvajuhlilla 23. toukokuuta 2012, ja siitä Salles oli toisen kerran Kultainen palmu -ehdokkaana.

Elokuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.