Waldemar Hoven

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Waldemar Hoven

Waldemar Hoven (10. helmikuuta 19032. kesäkuuta 1948) oli päälääkärinä Buchenwaldin keskitysleirillä, jossa hän oli vastuussa vankien murhaamisesta injektiopistoksilla, jotka sisälsivät fenolia tai bensiiniä.

Hoven syntyi Freiburgissa, Saksassa. Opiskeltuaan lääketiedettä Yhdysvalloissa Hoven liittyi SS:ään 1934. Hänet ylennettiin SS-Hauptsturmführeriksi Waffen-SS:ään.

Hän oli myös vastuussa vangittujen entisten SS-upseerien tappamisesta myrkkypistoksilla. He olisivat voineet käynnistää tutkimukset Ilse Kochia vastaan, jonka kanssa Hovenilla huhuttiin olevan suhde.

SS toimitti Hovenin oikeuteen, jossa SS-tuomari Konrad Morgen todisti Hovenin syylliseksi murhiin syöttämällä samaa myrkkyä venäläisille sotavangeille, jotka kuolivat samoihin oireisiin kuin SS-upseerit. Hoven todettiin syylliseksi ja tuomittiin kuolemaan. Tosin hän vietti vain 18 kuukautta vangittuna Buchenwaldissa, ennen kuin natsit armahtivat hänet, lääkärien tarve alkoi olla suuri natsi-Saksassa. Sodan jälkeen liittoutuneet vangitsivat Hovenin. Hän joutui lääkärioikeudenkäyntiin, jossa hänet todettiin syylliseksi sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan sekä kuulumisesta rikollisjärjestöön. Hoven tuomittiin kuolemaan ja hirtettiin 2. kesäkuuta 1948 Landsbergin vankilassa.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Waldemar Hoven