WWE ’12

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
WWE ’12
WWE12ps3.jpg
Kehittäjä Yuke’s
Julkaisija THQ
Jakelija Nintendo eShop
Pelisarja WWE
Julkaistu 22. marraskuuta 2011
Lajityyppi Urheilupeli, taistelupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: C (15 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 16
Alusta PlayStation 3, Wii, Xbox 360
Jakelumuoto Blu-ray ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

WWE ’12 on vuonna 2011 julkaistu showpainiaiheinen videopeli. Pelin kehitti Yuke’s ja julkaisi THQ. Se julkaistiin kolmelle pelialustalle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja Wiille. Pelin kansikuvaksi valittiin Randy Orton. Peli on jatkoa WWE SmackDown vs. Raw 2011:lle.

Pelitilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytöstila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näytöstilassa voi pelata yksittäisiä otteluita ja määrittää omat säännöt, kuten missä kehässä otella ja kuinka ottelun voittaja määritellään. Edellisen pelin vahva/heikko-painisysteemi on poistettu. WWE ’12:ssa hahmot tekevät liikkeet perustuen vastustajan fyysiseen tilaan. Pelaajalla on mahdollisuus tehdä vastahyökkäys rajoitetun ajan, kun vastustaja on tekemässä omia painiliikkeitä. Selätyksessä esimerkiksi on mittari, jota on tehty hieman hankalammaksi edelliseen peliin nähden, kun painija on ottanut enemmän osumaa. Tekoälyä on myös muutettu niin, ettei pelaaja voi käyttää samaa liikettä kovin monta kertaa peräkkäin onnistuneesti. Peliin lisättiin myös uusi ”Dynamic Comeback” -ominaisuus, joka antaa tappiolla olevalle pelaajalle mahdollisuuden tehdä sarjan liikkeitä ja saada kaksi lopetusliikettä. Pelaajalla on myös mahdollista kohdistaa kiinniotteen jälkeen hyökkäyksensä, joko pään- käsien- tai jalkojen alueelle. Jotta pelaaja voittaa luovuttamalla, saatuaan vastustajansa esimerkiksi kuristukseen tulee ruudulle ”Breaking Point” -minipeli, jossa pelaajan täytyy painaa vähintään kahta nappia nopeasti niin kauan kunnes mittari tulee täyteen. Liikkeen voi halutessaan myös keskeyttää.

WWE Universe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WWE Universetilassa voi pelata eri tapahtumia ja juonenkuvioita, jotka on laitettu peliin automaattisesti. Kaikkia otteluita on mahdollista muuttaa ja halutessaan luoda esimerkiksi mestaruusotteluita tavallisten otteluiden sijaan, tai vaihtaa painijoita eri otteluihin ja tapahtumiin. Myös hahmojen liittoja ja feudeja voi vaihdella kesken tarinan ja heitä voi vaihtaa eri brändeihin, kuten SmackDownista Raw’hin tai esimerkiksi WCW:hen. Kaikilla painijoilla on myös oma momentum, joka kasvaa menestyksen myötä ja samalla painijan taidot kehittyvät parempaan suuntaan. Sitä vastoin jos painija häviää usein, hänen momentum laskee ja samoin taitotaso.

Road to WrestleMania[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Road to WrestleMania on tarinatila, jossa on kolme vaihetta. Pelaaja pelaa vain kolmella hahmolla tarinan aikana. Ensimmäinen osio keskittyy Sheamusiin, joka yhdessä muiden eurooppalaisten painijoiden kanssa esittää pahisroolia. Toisessa vaiheessa keskitytään sankarinroolia kantavaan Triple H:iin ja lopulta viimeisessä kuvitteelliseen Jacob Cass -supertähteen, jonka ulkomuotoa saa itse muokata.

Painijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mukana on yli 70 showpainijaa, joista osa on menneiden vuosien painijoita. Myös selostajat Jerry Lawler ja Jim Ross ovat pelattavina lisäosan kautta.


  • DLC ladattava lisäosa.

Arvostelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GameRankings ja Metacritic laskivat eri pelinarvostelijoilta keskimääräisiksi arvosanoiksi päälle 70 prosenttia sadasta. IGN-sivusto arvosteli pelin parhain arvosanoin antaen 9/10 pistettä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. WWE '12 Review ign.com Viitattu 5.9.2016 (englanniksi)
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.