Voodoo Vince

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Voodoo Vince
Kehittäjä Beep Industries
Julkaisija Microsoft Game Studios
Säveltäjä Steve Kirk (en)
Julkaistu NA 23. syyskuuta 2003
EU 17. lokakuuta 2003
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Xbox
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Voodoo Vince on tasohyppelypeli, jonka kehitti Beep Industries ja julkaisi Microsoft Game Studios vuonna 2003.

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä pelataan voodoo nukella, Vincellä, joka osaa juosta, hyppiä, lyödä ja tehdä pyörimis iskun. Peli pyörii Vincen voodoo taitojen ympärillä, joita pelaaja voi käyttää, kun on löytänyt voodoo ikoneja kentistä. Kun Vincen voodoo voimamittari on täysi, pelaaja voi tuhota jokaisen lähellä olevan vihollisen. Pelin kentistä voi löytyä: zombien tuhkapussi, mikä nostattaa Vincen terveyttä, jos niitä kerää 100, sydämiä, mitkä antavat Vincelle extra elämän, rukousnauhat, joita saa hävinneiltä vihollisilta ja nostattaa Vincen voodoo voimia, ja pääkallosivuja. Kun kerää kaikki pääkallosivut kentästä, saa pääkallon, jolla voi kasvattaa voodoo voimia. Pelissä voi käydä edellisissä kentissä vaunuaseman kautta. Pelin aikana Vince pääsee lentämään lentokoneella, ajamaan suokiiturilla, ohjamaan sukellusvenettä ja monia muita ajoneuvoja.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa, kun Jeb ja Fingers murtautuvat Madam Charmainen voodoo kauppaan ryöstämään zombien tuhkaa. He vahingossa vapauttavat zombi tuhkien voimat, mistä seuraa kaaos kaupassa. Zombi tuhkien voimat osuu Vinceen, mistä hän herää eloon. Charmaine ilmestyi huoneeseen lopettamaan mekkalan, mutta lentävä esine iski hänet tiedottomaksi. Jeb ja Fingers kidnappasivat Charmainen ja zombi tuhkat ja veivät pomolleen, Kosmolle. Vincen herättyä, hän kommunikoi Charmainen kanssa telepaattisesti ja lähtee pelastamaan hänet. New Orleansissa, jazz muusikko Bones McMurty kertoi, että Vince löytäisi vastaukset museosta ja että kertoisi tien sinne, jos Vince soittaisi hänen kanssaa. Vincen löydetttyä trumpetin, hän soitti McMurtyn kanssa ja sai tietää tien museoon. Museossa hologrammi Kosmo käski luuranko dinosaurusta nimeltään The Bone Goliath hyökkäämään Vincen kimppuun. Vince voittaa Goliathin ja putoaa tunneliin. Vince putoaa Roachfortin kaupunkiin, mikä sijaitsee maan alla. Siellä hän tapaa professori Ethelin. Ethel kokoaa ilmapallon ja lähtee Vincen kanssa, mutta liika painon takia Ethel päättää heittä Vincen kyydistä. Tämän jälkeen, Vince kohtaa kyklooppi alligaattorin, Two-Eyesin. Vincen lyötyä vihollisen, hän löytää helium tankin, minkä avulla hän lähtee lentämään kohti Crypt Cityä, zombien hautausmaata. Päästyään Crypt Citystä, Vince matkustaa Brusque Manoriin. Siellä Dolly niminen nukke kertoo, että Charmaine on viety Carnival DePraveen. Dolly lupaa viedä Vincen sinne, jos hän löisi zombiet kaupungista. Vincen kukistettua zombiet, Kosmo vetää narun Dollyn selästä ja hän paljastuu suureksi, rumaksi ja ilkeäksi hirviöksi. Vincen voitettua heidän välinen taistelun, hän matkustaa Bayouun, missä hän tapaa Crawdad Jimmyn. Jimmy neuvoo tien, jos Vince kerää hänelle sipulin, makkaran ja rapun. Vincen kerättyä ne ja voitettua suolla venekilpailun häntä vastaan, Jimmy paljastaa, että hän oli pidätellyt Vinceä typerillä tehtävillään. Kosmo saapui ja kehitti Hurricane Hannahin (joka on hurrikaani). Vince voitettua Hannah, hän lähti omin neuvoin Carnival DePraveen. Voitettuaan kaikki esteet, Vince kohtaa Kosmon, joka ohjaa "Kosmobottia", suurta robottia. Lopuksi Vince pelastaa Charmainen.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voodoo Vince sai hyvän vastaanoton kriitikoilta ja sitä väitettiin Xbox-konsolin parhaaksi tasohyppely peliksi aikoinaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]