Volkswagen Nutzfahrzeuge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Volkswagen-hyötyajoneuvojen tehdas Hannoverissa.

Volkswagen Nutzfahrzeuge (suom. Volkswagen-hyötyajoneuvot) on saksalaisen Volkswagen Groupin hyötyajoneuvoihin keskittyvä osasto. Se oli ennen osa henkilöautoistaan tunnettua Volkswagenia, mutta on vuodesta 1995 lähtien eriytetty siitä omaksi tytäryhtiökseen. Volkswagen Nutzfahrzeugen pääkonttori sijaitsee Hannoverissa Saksassa ja työntekijöitä sillä oli noin 19 400 vuonna 2006.

Volkswagen Nutzfahrzeugen syntyhistoria juontaa legendaariseen Volkswagen Kuplaan, sillä sen rakennetta käytettiin suoraan Ben Ponin vuonna 1947 suunnittelemassa Volkswagenin ensimmäisessä ajoneuvossa. Se sai tunnuksen Typ 2, alkuperäinen Kupla oli luonnollisesti Typ 1. Tuotannon aloittaminen hyväksyttiin vuonna 1949. Prototyyppi esiteltiin julkisuudessa 12. marraskuuta 1949. Pakettiautomalli tunnetaan nykyään nimellä Volkswagen Transporter. Siihen perustuvat henkilökuljetukseen tarkoitetut mallit ovat Caravelle ja Multivan.

Uusi tehdas Typ 2:n eli Transporterin valmistukseen saatiin vuonna 1956 Hannoveriin, aikaisemmin sitä oli valmistettu Wolfsburgissa.

Nykyiset mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]