Voitto Koskela

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Täällä Pohjantähden alla -romaanisarjan henkilöä. Kauppaneuvos Voitto Koskelasta on eri artikkeli.
Voitto Koskela
Luoja(t) Väinö Linna
Ensi-
esiintyminen
Täällä Pohjantähden alla -romaanit
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Pentinkulma
Suhteet
Vanhemmat Akseli Koskela
Elina Koskela
Sisarukset
Isovanhemmat Jussi Koskela
Alma Koskela
Otto Kivivuori
Anna Kivivuori
Tädit ja sedät

Voitto Koskela (19181940) on Akseli ja Elina Koskelan kolmas poika Väinö Linnan romaanitrilogiassa Täällä Pohjantähden alla.

Voitto syntyy juuri kansalaissodan melskeiden alussa. Elina joutuu kasvattamaan hänet pitkään yksinään koska Akseli on vankilassa. Pojasta tuleekin hyvin isänsä kaltainen eli hyvin omapäinen ja jukuripää. Vanha Jussi jupisikin ainakin kerran Almalle Voitosta:

»Tulee niin isäänsä, niin isäänsä! Minä kun sanon että annas olla sen pelukopan siinä niin vie jumputtaa vaan eikä ole kuulevinaan!»

Voitto osoittautuu veljeksistä poliittisesti aktiivisimmaksi aikuiseksi vartuttuaan, mutta varsinaiseen toimintaan hän ei ehdi, koska sota syttyy.

Vanhempien veljiensä tavoin Voitto osallistuu talvisotaan. Hän kaatuu sodan loppuvaiheessa ViipurinSäkkijärven-maantien varteen venäläisen Rata-hävittäjän konekivääritulessa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.