Voittamaton (romaani)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Voittamaton
Kirjailija Stanislaw Lem
Kansitaiteilija Pjotr Tomaszewski
Kieli suomi
Genre tieteiskirjallisuus
Kustantaja Kirjayhtymä
Julkaistu 1979
ISBN ISBN 951-26-1709-9
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Voittamaton (alkuteos puolaksi Niezwyciężony, 1964 suom. Päivi Paloposki, Kirsti Siraste) on Stanislaw Lemin kirjoittama tieteisromaani matkasta tuntemattomalle planeetalle ja siellä kohdatusta vihamielisestä elämänmuodosta. Kirjassa on kovan scifin, jännityksen ja kauhun aineksia[1]. Lem kuvaa teokessaan erästä kone-evoluution lopputulosta, pienistä roboteista koostuvaa parvea.

Kirja on Lemin teoksista "rahvaanomaisimpia" ja sen juoni on kohtalainen.kenen mukaan? Teos on viimeistellympi ja helppotajuisempi kuin Solaris.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Regis III on autio, aavikoiden ja merten peittämä planeetta. Avaruusalus Kondor katosi pian sen jälkeen, kun se laskeutui planeetalle. Niinpä Kondorin sisaralus Voittamaton laskeutuu karulle planeetalle ottamaan selvää, miten Kondorille kävi ja tutkimaan planeettaa. Suojatoimet ovat äärimmäiset. Elämää planeetalla on vain merissä. Mikä on tuhonnut elämän maalta? Kondor löytyykin, mutta sen miehistö kuolleena. Vaaraksi paljastuu pienistä metallieliöistä koostuva pilvi. Miten Voittamattomalle käy?

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]