Vivint Solar

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vivint Solar
Perustettu 2011
Toimitusjohtaja David Bywater[1]
Kotipaikka Lehi, Utah
Toiminta-alue Arizona, California, Colorado, Connecticut, Florida, Hawaii, Maryland, Massachusetts, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, Texas, Utah, Vermont, ja Virginia[2]
Toimiala aurikoenergia, aurinkopaneelien asennus
Kotisivu www.vivintsolar.com(englanniksi)

Vivint Solar on yhdysvaltalainen aurinkoenergiaan erikoistunut yritys, joka asentaa aurinkopaneeleita rakennusten katoille. Se toimii Yhdysvalloissa 20 osavaltiossa.[2] Vivint Solarin liiketoimintamalli on samankaltainen kuin SolarCityllä, mutta Vivint Solar hyödyntää merkittävästi kotimyyntiä (engl. door-to-door sales). Vivint Solarilla ei ole omaa aurinkokennotuotantoa, vaan se ostaa aurinkokennot markkinoilta. Vivint Solar on listattu pörssiin vuonna 2014. Vivint Solar on eriytetty Vivint-yhtiöstä, jonka pääomasijoittaja Blackstone Group oli aikaisemmin ostanut. Blackstone on Vivint Solarin suurin omistaja. SunEdisonin oli tarkoitus ostaa Vivint Solar vuonna 2015[3], mutta yrityskauppa kariutui maaliskuussa 2016.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. David Bywater, Vivint Solar Inc: Profile & Biography Bloomberg. 2018. Viitattu 14.02.2018 (englanniksi).
  2. a b Solar across the country - Service Areas and Coverage Vivint Solar. Arkistoitu 15.2.2018. Viitattu 14.02.2018.
  3. Pramanick, Anannya & Chakravorty, Shubhankar: SunEdison buys Vivint for $2.2 billion to expand residential business Reuters. 20.7.2015. Viitattu 14.02.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]