Vivikka Richt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vivikka Richt on suomalainen virkamies, viestintäasiantuntija ja toimittaja. Richt valittiin[1] vuonna 2020 sosiaali- ja terveysministeriön viestintäjohtajaksi.

Richtin työtä sosiaali- ja terveysministeriössä on määrittänyt koronaviruspandemia. Koronaviruksen torjuntaa ja siihen liittyvää viestintää johdettiin STM:stä. Suomalaisia puhuttivat erityisesti maskit[2], ohjeistukset[3] ja erilaiset toimintaperiaatteet[4]. Richtin vetovastuulla ministeriö on myös viestinyt koronarokotuksista[5] ja rajojen terveysturvallisuudesta[6] sekä ottanut käyttöön maan sisäiset kaikkiin matkapuhelimiin lähetettävät varoitustekstiviestit[7].

Ennen siirtymistään sosiaali- ja terveysministeriöön Richt työskenteli viestintäjohtajana mm. Vantaan, Riihimäen ja Keravan[8] kaupungeilla sekä Kansalligalleriassa. Juuri ennen valintaansa STM:n viestinnän johtoon Richt työskenteli Helsingin ja Uudenmaan sote-selvityshenkilön Kari Nenosen neuvonantajatiimissä viestinnän asiantuntijan roolissa.

Toimittajana Richt työskenteli Yleisradiossa, tehden ohjelmia Ylen eri kanaville pääasiassa radioon vuodesta 1997 vuoteen 2010. Richtin toimittamista ohjelmasarjoista tunnetuimpiin kuuluvat nuorten poliitikkojen keskusteluohjelma Pikkuparlamentti sekä erilaisia mediailmiöitä ympäri Eurooppaa esiin nostanut Julkinen sana[9].

Vivikka Richt on syntynyt Tampereella ja opiskellut[10] tiedotusoppia Tampereen yliopistossa.

Hän on myös suorittanut Master of Science -tutkinnon Amsterdamin yliopistossa Alankomaissa. Pääaineenaan Richt opiskeli eurooppalaista viestintää (European Communication).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]