Visit South Coast Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Visit South Coast Finland on Länsi-Uudenmaan matkailuyritysten ja kuntien yhteinen matkailubrändi. Yhteismarkkinointia ja brändiä hallinnoi alueen matkailuyritysten omistama Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy.

Länsi-Uudenmaan matkailualueelle kuuluvat Lohja, Siuntio, Hanko, Inkoo ja Raasepori. Kunnat muodostavat yhdessä Suomen eteläisimmän matkailualueen. Alue on matkailutarjonnaltaan erittäin monipuolinen. Erityisesti rikas kulttuurihistoria tekee alueesta kiinnostavan. Suomen teollisuus on syntynyt alueella ja tästä ovat todisteena esimerkiksi lukuisat ruukit, joista tunnetuimpia ovat Fiskars, Billnäs ja Mustio. Myös Tytyrin kaivos on tästä elävä esimerkki - yhä toiminnassa olevaan kaivokseen pääsee 100 metrin syvyyteen vierailulle. Entisaikojen vauraus näkyy myös lukuisissa kartanoissa ja isoissa maatiloissa.

Myös alueen luonto on poikkeuksellinen. Erityisesti vesistöt muodostavat monimuotoisen kokonaisuuden. Tammisaaren saariston kansallispuisto sekä Etelä-Suomen suurin järvi, Lohjanjärvi, sekä Mustion ja Siuntion joet ovat tästä esimerkkejä. Puhumattakaan Hangon kuuluisista hiekkarannoista.

Hyvinvointipalveluja on alueella runsaasti. Kylpylähotelli Päiväkumpu ja Siuntion Kylpylä löytyvät Länsi-Uudeltamaalta. Hyvinvointiin liittyvät myös urheilu- ja liikuntakeskukset Kisakallio ja Kisakeskus. Luonto ja hiljaisuus luovat oivalliset puitteet hyvinvoinnin lisäämiseen. Esimerkiksi Karnaisten korpi tai Fiskarsin laajat metsäalueet ovat eteläisen Suomen luontoa parhaimmillaan.

Alueen sijainti Helsingin ja Turun välissä tekee sen erittäin helposti saavutettavaksi. Ajomatka Helsingistä on vain yksi tunti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]