Visa Electron

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nordean Visa Electron -kortti Ruotsissa

Visa Electron on maksukortti. Visa on kehittänyt korttia 1980-luvulta alkaen. Visa Electron eroaa tavallisista Visa-luottokorteista siten, että siihen ei liity luotto-ominaisuutta, vaan katevaraus tehdään pankkitililtä. Näin ollen korttiin liittyvällä tilillä on aina oltava katetta käytettävissä maksutapahtuman yhteydessä ja käytettävissä olevia varoja ei voida ylittää. Verkkoon liittämättömät maksupäätteet eivät tue Visa Electronia, koska ne eivät voi varmistaa tilin saldon riittävyyttä maksutapahtuman summaan verraten, maksutapahtuman yhteydessä.

Visa Electronilla maksettaessa saattaa aiheuttaa hämmennystä se, että osa maksupäätteistä tunnistaa kortin luottokortiksi ja osa pankkikortiksi.

Suomessa Visa Electronin voi saada jokainen 18 vuotta täyttänyt, mutta pankit voivat asettaa myös muita ehtoja kortin myöntämiselle. 10–17-vuotiaille kortti myönnetään vanhempien suostumuksella.[1][2]

Visa lopettaa Electron korttien tuen 2024 ja se korvataan Visa Basic -kortilla[3]. Osa pankeista ei enää myönnä Electron -kortteja, vaikka korttien tuki on tällä hetkellä vielä voimassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nordea Electron, Nordea.fi, viitattu 15.7.2016
  2. OP-Visa Electron, OP.fi, viitattu 15.7.2016
  3. OP-Visa Electron -korttien käyttö päättyy www.op.fi. Viitattu 19.2.2021.