Visa Electron

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Visa Electron.svg
Nordean Visa Electron -kortti Ruotsissa

Visa Electron on lähes kaikkialla maailmassa toimiva maksukortti lukuun ottamatta Kanadaa, Australiaa, Irlantia ja Yhdysvaltojalähde?. Visa on kehittänyt korttia 1980-luvulta alkaen. Visa Electron eroaa tavallisista Visa-luottokorteista siten, että siihen ei liity luotto-ominaisuutta, vaan katevaraus tehdään pankkitililtä. Näin ollen korttiin liittyvällä tilillä on aina oltava katetta käytettävissä maksutapahtuman yhteydessä ja käytettävissä olevia varoja ei voida ylittää. Verkkoon liittämättömät maksupäätteet eivät tue Visa Electronia, koska ne eivät voi varmistaa tilin saldon riittävyyttä maksutapahtuman summaan verraten, maksutapahtuman yhteydessä.

Visa Electronilla maksettaessa saattaa aiheuttaa hämmennystä se, että osa maksupäätteistä tunnistaa kortin luottokortiksi ja osa pankkikortiksi.

Suomessa Visa Electronin voi saada jokainen 18 vuotta täyttänyt, mutta pankit voivat asettaa myös muita ehtoja kortin myöntämiselle. 10–17-vuotiaille kortti myönnetään vanhempien suostumuksella.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nordea Electron, Nordea.fi, viitattu 15.7.2016
  2. OP-Visa Electron, OP.fi, viitattu 15.7.2016