Viola (jalkapalloilija)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo jalkapalloilijasta. Muista merkityksistä katso: Viola.

Paulo Sérgio Rosa, pelaajanimeltään Viola (s. 1. tammikuuta 1969 São Paulo, Brasilia) on brasilialainen jalkapalloilija. Hän voitti maailmanmestaruuden vuoden 1994 MM-kisoissa. Hyökkääjänä pelaava Viola edustaa nykyisin brasilialaista Uberlândia Esporte Clubea.

Viola aloitti uransa vuonna 1988 Sport Club Corinthians Paulistan joukkueessa. Hän on pelannut urallaan monissa seuroissa pääasiassa Brasiliassa. Euroopassa Viola on pelannut Primera Divisiónin Valenciassa ja Turkissa Gaziantepsporin joukkueessa. Viola voitti Brasilian liigan maalikuninkuuden vuonna 1998. Samana vuonna hän sai myös kyseenalaista kuuluisuutta menettämällä hermonsa täysin kahdessa eri ottelussa muutaman kuukauden sisällä. Brasilian cupin ottelussa kasvattajaseuraansa Corinthiansia vastaan Viola ei suostunut lähtemään kentältä ulosajon jälkeen. Hän seurasi tuomaria ympäri kenttää kunnes hänen joukkuetoverinsa taltuttivat hänet. Sen jälkeen kolme mellakkapoliisia vei Violan pois kentältä. Brasilian sarjan neljännesvälieräottelussa Sport Club do Recifeä vastaan Viola hyökkäsi radiotoimittajan kimppuun ja peli keskeytettiin 20 minuutiksi.

Brasilian jalkapallomaajoukkueessa Viola pelasi vuosina 1993–1995 10 ottelua ja teki niissä kolme maalia. Viola pääsi vaihtopelaajana kentälle vuoden 1994 MM-kisojen loppuottelussa, kun Brasilia voitti maailmanmestaruuden.

Seurat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Campeonato Paulistan paras maalintekijä 1993
  • Brasilian liigan paras maalintekijä 1998
  • Copa CONMEBOL:n paras maalintekijä 1998

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.