Villit juhlat

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Villit juhlat
The Wild Party
Ohjaaja James Ivory
Tuottaja Ismail Merchant
Pääosat James Coco
Raquel Welch
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 1975
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Villit juhlat (The Wild Party) on James Ivoryn ohjaama ja Ismail Merchantin tuottama yhdysvaltalainen komediaelokuva vuodelta 1975. Sen pääosissa ovat James Coco ja Raquel Welch.[1][2]

Ikääntynyt 1920-luvun elokuvatähti Jolly Grimm päättää yrittää comebackia järjestämällä juhlat uuden elokuvansa näyttämistä varten. Juhlat kuitenkin muuttuvat joksikin aivan muuksi kuin Jolly on ajatellut. Elokuva loppuu siihen, että Jolly tappaa rakastajattarensa Queenien ja näyttelijän, joka oli kiinnostunut naisesta.

Elokuva perustuu väljästi Joseph Moncure Marchin kirjoittamaan runoon, ja se kuvattiin Riversidessa Kaliforniassa. Runosta tehtiin myös kaksi musikaalia. Tanssikohtauksen koreografian suunnitteli Patricia Birch.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 James Coco  … Jolly Grimm  
 Raquel Welch  … Queenie  
 Perry King  … Dale Sword  
 David Dukes  … James Morrison  
 Tiffany Bolling  … Kate  
 Royal Dano  … Tex  

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Video-oppaassa vuodelta 1994 Sam Inkinen kutsuu Villejä juhlia 1920-luvun mykkäelokuvan tähtiä satirisoivaksi hullutteluksi ja antaa sille kaksi tähteä viidestä, mikä vastaa sanallista arviota ”keskinkertainen”.[2] VideoHound’s Golden Movie Retriever sanoo elokuvaa hyvistä roolisuorituksista huolimatta jotenkin ontoksi ja antaa sille kaksi ja puoli tähteä neljästä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Wild Party, VideoHound’s Golden Movie Retriever. Gale, 2008. Haettu 15.11.2016 palvelusta HighBeam Research (vaatii tilauksen).
  2. a b Romano, Bello (toim.): Video-opas 95, Yli 8500 elokuvaa, 2000 uutuutta. WSOY, 1994. ISBN 951-0-19839-0.