Ville Puupponen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ville Puupponen on yksi Leena Lehtolaisen Maria Kallio -kirjojen poliiseista. Maria Kallio tutustuu Puupposeen ensimmäisen kerran kirjassa Harmin paikka. Kuopiolaissyntyinen, pisamakasvoinen ja punahiuksinen Puupponen on tunnettu vitseistään ja herjoistaan.

Puupponen ei yleisesti ottaen ole kirjasarjassa tullut toimeen kollegansa Pertti Strömin kanssa, mutta osoittaa kuitenkin järkytystä tämän tehtyä itsemurhan kirjassa Tuulen puolella.

Puupponen on myös kirjoittanut dekkarikäsikirjoituksen, jonka tämä on lähettänyt kustantamoon. Kirja on sekoitus ammatintuntemusta, savolaishuumoria ja toimintaa. Puupposen dekkarin jaospomo on punatukkainen ja pahansisuinen Karita Mallio ja päähenkilö on porkkanapäinen, kuopiolaispoika Kalle Suukkonen. Tähän mennessä Kallio on ainut, jolle Puupponen on kertonut kirjastaan.

Kirjoissa Puupponen on muihin hahmoihin verrattuna vaitelias yksityiselämästään, mutta siinä vaiheessa, kun Kallio ja Puupponen ovat työskennelleet pitkään yhdessä, Kalliolle selviää, että Puupponen seurustelee miehen kanssa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.