VillageLife

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
VillageLifen sivu afrikkalaisesta kylästä

VillageLife oli internetissä toimiva erityisesti nuorille suunnattu palvelu, jossa käyttäjä pystyi tekemään kehitysmaihin rahalahjoituksia ja seurata ruudun kylänäkymästä avun vaikutusta. Toiminnan käynnisti Suomen lähetysseura keväällä 2005.

Palvelussa oli tammikuussa 2009 neljä nettikylää: nepalilainen, länsiafrikkalainen, eteläafrikkalainen ja kaakkoisaasialainen. Kaksi muuta kylää oli suunnitteilla pitkään, mutta kyliä ei julkistettu koskaan. Kyläläisiltä puuttui vielä monia tärkeitä asioita, esimerkiksi kouluja ja koulutarvikkeita. Kun halusi rakentaa sairaalaa tai koulua, lahjoituksen perillemeno näkyi niin, että sairaalaan tai kouluun nousi seinää. Villagelife lopetettiin vuonna tammikuussa 2011.

Virtuaalikylän avustuskohteet olivat kuvitteellisia, mutta ne vastasivat todellisia avustustarpeita. Lahjoitus käytettiin todellisuudessa vastaavanlaiseen työhön: terveydenhuoltoon, opetukseen ja seurakuntatyöhön.

Jokaisesta kylästä sai tietoa niiden nettisivuilta. Kylissä voitiin vierailla myös tekemättä lahjoituksia.

Lahjoitukset voitiin tehdä kännykällä, luottokortilla tai verkkopankkimaksulla. Palvelun teknisestä suunnittelusta on vastannut digitaalisten sovellusten toteutukseen erikoistunut Valve.

Palvelussa näkyi lista top 20 -lahjoittajista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[1]