Viitekorko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viitekorko on rahalaitoksen otto- ja antolainauksen, joukkovelkakirjalainojen ja muiden velkainstrumenttien hinnoittelussa käytetty julkisesti noteerattu korko, jonka perusteella lainasopimuksen hinta eli korko määritellään.

Esimerkiksi ottolainauksessa talletustilille maksettava korko saatetaan sitoa markkinakorkoon, kuten Euriboriin siten, että tilille maksettava korko on Euribor-korko vähennettynä tietyllä marginaalilla. Vastaavasti antolainauksessa esimerkiksi asuntolainan korko voidaan määritellä siten, että se on viitekorko lisättynä tietyllä marginaalilla.

Suomessa yleisesti käytettyjä viitekorkoja ovat suurten eurooppalaisten pankkien yhdessä noteeraamat Euribor-korot [1] ja yksittäisten pankkien noteeraamat Prime-korot. Viivästyskorot saatetaan sitoa myös Eonia-korkoon. Kansainvälisillä raha- ja pääomamarkkinoilla käytetään ensisijaisesti Euribor- ja LIBOR-korkoja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. www.euribor.org: About Euribor [1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.