Viherkallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viherkallo on Amalgam Comicsin luoma kuvitteellinen superroisto. Viherkallo on supersankari Supersotilaan arkkivihollinen ja yksi natsi-Saksan vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Viherkallo on yhdistelmä Marvelin Punakallosta ja DC:n Lex Luthorista.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lex Luthor (Viherkallon oikea nimi) on 1940-luvulla tunnettu yrittäjä ja hyväntekijä, joka asuu Metropolisissa. Hän oli naimisissa sotakirjeenvaihtajan Lois Lanen (Golden Woman) kanssa, jonka hän tapasi hyväntekeväisyysjuhlissa. Laajalti mallikansalaisena ja yhteiskunnan edistäjänä pidetty Luthor on myös henkilökohtainen ystävä korkea-arvoisten poliittisten henkilöiden, kuten Winston Churchillin ja presidentti Franklin Rooseveltin, kanssa. Vain Supersotilas, Yhdysvaltain hallituksen luoma toisen maailmansodan aikakauden supersankari, näkee tämän julkisivun läpi ja tietää, että Luthor on itse asiassa korruptoitunut sodan voittaja, joka auttaa natsipuoluetta pyrkimyksessä pitkittää sotaa.

Tutkiessaan salaista hallitusprojektia, joka loi Supersotilaan, Luthor saa tietää avaruusaluksesta, joka laskeutui Kansasiin ja kuljetti radioaktiivista malmia, joka tunnetaan nimellä Green K tai "Kansas Lode". Vuonna 1938 hän järjestää natsitutkijat varastamaan aluksen ja sen lastin hänen puolestaan. Huomatessaan, että vihreä meteoriitti heikensi Supersotilasta, Luthor luo siitä seerumin, jonka hän sitten ruiskuttaa sen itseensä; tulos pidentää suuresti hänen omaa elinikää, mutta tekee hänelle vahingossa ruumiinvihreän pääkallon, mikä muuttaa hänet Viherkalloksi.

Pyrkiessään poistamaan Supersotilaan, liittoutuneiden tärkeimmän voimavaran, Luthor suunnittelee Ultra-Metallon, valtavan Green K -robotin, josta tulee akselivaltojen pääase. Sekä robotti että Supersotilas käyvät toisiaan vastaan ​​liittoutuneiden taistelulaivaston yli; huipputaistelun jälkeen he molemmat uppoavat Atlantin valtameren pohjaan. Luthorin toinen keksintö on K-Bomb, vihreästä K:stä koostuva räjähdysaine, jonka hän luovuttaa vapaasti amerikkalaisille. Kuten odotettiin, K-Bomb otetaan nopeasti käyttöön, jolloin Luthor voi vähentää tappioitaan ja saada sodan nopean loppumisen. Pommin räjähdys peittää myös maan säteilyllä, jolle vain Supersotilas on herkkä.

Tähän mennessä Luthorin iho on muuttunut vihreäksi hänen verenkiertoon ruiskutetusta Green K:stä. Tämä seerumi myös pidentää hänen elämäänsä, mahdollisesti kuolemattomuuteen asti. Hänestä tulee erakko, joka kieltäytyy esiintymästä julkisesti säilyttääkseen julkisen persoonallisuutensa. Luthor (nimellä "Green Skull") perustaa sodan jälkimainingeissa terroristijärjestön HYDRAn entisten natsien ja japanilaisten kumouksellisten joukkojen yhteistyöllä. HYDRAn ilmoittamana tavoitteena on saavuttaa maailmanvalta hallitsemalla maailman pankkeja ja yrityksiä. Viherkallo käskee agenttejaan tappamaan hänen vaimonsa Loisin; hänen tyttärensä Selina todistaa murhaa ja tajuaa isänsä olevan syyllinen, mutta pysyy hiljaa. Viherkallo menee naimisiin toisen naisen, Whitney Frostin kanssa, jolla on asema HYDRAssa ja joka jakaa kunnianhimonsa.

Supersotilaan poissa ollessa Viherkallon ensisijaiseksi viholliseksi tulee Bruce Wayne, S.H.I.E.L.D.in agentti. Kuten muu maailma, Viherkallo olettaa Supersotilaan olevan kuollut; Tämä osoittautuu vääräksi, kun sankarin ruumis on löydetty ja sulatettu jäästä, joka on vanginnut hänet vuosia Judgment League Avengersin toimesta. Nuorentunut Supersotilas palaa Metropolisin taistelemaan HYDRAa ja sen johtajuutta vastaan. Viherkallo löytää lopulta Ultra-Metallon, jonka uskottiin tuhoutuneen taistelussa Supersotilaan kanssa vuosia aiemmin ja joka on nyt upotettuna Atlantin valtamereen. Aktivoituaan Ultra-Metallon uudelleen ja käskettyään sen hyökätä Valkoiseen taloon, Supersotilas estää hänet ja paljastaa hänet lopulta terroristiksi ja rikollisten päämieheksi.

Vaikka Viherkallo pakenee vankilasta helposti, hän on yllättynyt huomatessaan, että hänen tyttärensä Selina on kaapannut hänen asemansa HYDRAssa, joka on liittynyt HYDRAan kostona äitinsä kuolemasta. Selinan motiivi oli ottaa haltuunsa organisaatio, jonka luomiseen hänen isänsä oli sijoittanut niin paljon rahaa. Selina käskee kätyrinsä murhaamaan Viherkallon tarinassa Bruce Wayne: S.H.I.E.L.D.:n agentti. #1 (1996), vaikka se saattoikin olla robotti tai samankaltainen, koska Viherkallon paljastettiin olevan elossa ja hyvinvoivana julkaisun lopussa.

Vaihtoehtoisessa tulevaisuudessa, jossa Ankka Lobo asuu, Viherkallo liittoutui Thanoseidin kanssa ja tuhosi monia supersankareita. Uskotaan, että tällä aikajanalla Ankka Lobo tappoi tai teki toimintakyvyttömäksi Thanoseidin ja Viherkallon, joka saattoi saada apua muilta, kuten Bat-Thingiltä.

Vihreän K-seerumin vaikutusten ansiosta Viherkallolla on huomattavasti pidempi elinikä, joka rajautuu kuolemattomuuteen. Hän on myös poliittisen sotilaallisen ja kumouksellisen strategian mestari sekä tieteellinen nero, joka pystyy luomaan erilaisia ​​teknologisia ihmeitä. Viherkallo on myös asiantunteva ampuja ja käsistä taistelija. Hänen suurin omaisuutensa on kuitenkin hänen valtava rikkautensa, kontaktinsa ja poliittinen vaikutusvaltansa, minkä ansiosta hän voi kohdata melkein minkä tahansa vastustajan.

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.