Vickers Vimy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuvan kone on museoitu RAF Hendonissa.

Vickers Vimy (F.B.27) oli brittiläinen kaksitasoinen raskas pommikone. Konetyypin tuotanto alkoi vasta ensimmäisen maailmansodan loppupuolella, ja se oli eräs raskaimpia (tyhjäpaino 3 222 kg ja suurin lentoonlähtöpaino 4 937 kg) luokassaan. Vickers Vimyllä tehtiin ensimmäinen Atlantin valtameren ylityslento vuonna 1919. Sen tekivät John Alcock ja Arthur Brown. Vimy-koneilla tehtiin myös muitakin ennätyslentoja ja vastaavia saavutuksia.

Kone saattoi kuljettaa 1 124 kg pommeja.[1] Puolustusaseistuksena siinä olivat niin kutsutulle Scarffin kehälle asennetut 7,7 mm Lewis-konekiväärit, joita oli kaksi. Toinen sijaitsi keulan etuampumossa ja toinen keskellä rungon päällä. Rolls-Royce Eagle VIII -moottorit olivat 360 hv (268 kW) tehoiset kukin, niitä oli 2 kpl. Koneen kantama oli noin 1 450 km ja huippunopeus 160 km/h.

Sodan päätyttyä useita tämän tyypin pommikoneita muunnettiin matkustajakäyttöön siviili-ilmailuun.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vickers Vimy 3-view.svg
  • Munson, Kenneth: Ensimmäisen maailmansodan pommittajat, sekä partio- ja tiedustelukoneet. Otava, Helsinki, 1969. Alkuteos englanniksi: The Pocket Ensyklopedia of World Aircraft in Colour - Bombers, Patrol and Reconnaisance. Suom. Eero Mänttäri. Ei Isbn-tunnusta.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.