Venetpalo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Venetpalo on noin 500 asukkaan kylä Kärsämäen kunnan eteläosassa Oulun läänissä. Kylässä on muun muassa oma kyläkoulu (1.–6. lk.), vesivoimalaitos ja maastohiihtokeskus. Kylän läpi virtaa Pyhäjoki. Lähin postikonttori sijaitsee Kärsämäellä (86710 KÄRSÄMÄKI).

Kylän yleisilmettä leimaa kumpareinen maasto sekä kylää halkovat Nelostie ja Pyhäjoki, johon on kylän kohdalle rakennettu vesivoimalaitos. Maatalous on eräs pääasiallisista elinkeinoista. Venetpalossa on myös oma hiihtomaja ja sen ympäristössä kulkeva hiihtolatu, jossa voi talvella käydä hiihtämässä. ( 1,3 km 1,6 km 3 km, 5 km, reitit ) Sekä kesällä kiertää kävellen luontopolkua. Kylältä löytyy myös oma uimaranta joka on noin 1,8 km päästä nelostien risteyksestä.

Kylälle on tehty oma kyläkirja, Veneet palo, airot jäi.

Hautajoen kylä on Venetpalon naapurikylä ja kuuluu Venetpalon koulupiiriin. Kylä sijaitsee Hautajoen varrella.

Alueen postinumero ja -toimipaikka ovat 86710 Kärsämäki.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • http://www.venetpalo.net Venetpalon kylän kotisivut jossa laajempi esittely kylästä, sen ihmisistä, asukkaista ja tapahtumista.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rentola, Liisa (toim.): Veneet palo, airot jäi : Kärsämäen kunnan Venetpalon kyläkirja. Haapaveden kansalaisopiston Kärsämäen osaston piiri, Venetpalon kylätoimikunta, Hautajoen kylätoimikunta, Venetpalon nuorisoseura 1994. ISBN 952-90-5881-0.


Tämä suomalaiseen kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.