Venäjän patriootit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Venäjän patriootit
Патриоты России
Perustettu 20. huhtikuuta 2005
Lopetti 22. helmikuuta 2021
Puheenjohtaja Gennadi Semigin
Ideologia
Poliittinen kirjo vasemmisto
Toimisto Venäjä Moskova, Venäjä
Värit          
keltainen, punainen
Kansallinen liitto Yleisvenäläinen kansanrintama
Kotisivu www.patriot-rus.ru

Venäjän patriootit (ven. Патрио́ты Росси́и) oli venäläinen vasemmistolainen puolue. Puolue sai nykyisen nimensä vuonna 2005. Perustaminen ja rekisteröinti tapahtui 2002 Venäjän työn puolueen pohjalta, johon yhdistyivät Kansallis-valtakunnallinen puolue ja Euraasialainen puolue – patrioottien liitto.

Syyskuussa 2008 lakkautetun Venäjän uudelleensyntymän puolueen (Партия возрождения России) tukijat ja jäsenet liittyivät puolueeseen ja marraskuussa 2008 Rauhan ja yhtenäisyyden puolue (Партия мира и единства) päätti liittyä Venäjän patriootteihin.

Puolueen johtaja on Gennadi Semigin, akateemikko ja III ja IV duuman jäsen kommunistisen puolueen listalta. Semigin valittiin vuonna 2000 Venäjän kansallis-patrioottisen liiton (NPSR) johtoon, joka oli kommunistien ja eräiden pienpuolueiden yhteistyöelin. Vuonna 2003 NPSR ja KPRF:n välille syntyi konflikti ja kommunistit vetäytyivät yhteistyöstä.

Venäjän patrioottien edustajat liittyivät 2006 Rodinan ryhmään duumassa. Rodinan yhdistyttyä eräiden puolueiden kanssa Oikeudenmukaiseksi Venäjäksi puolue lähti yksin vuoden 2007 duuman vaaleihin joissa se sai 0,89 % äänistä ja jäi ilman paikkoja. Myöhemmin puolue on saanut edustajia eräiden alueiden duumiin.

Puolue yhdistyi tammikuussa 2021 Oikeudenmukaisen Venäjän ja Totuuden puolesta (За правду) -puolueen kanssa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]