Venäjän kommunistinen työväenpuolue – Vallankumouksellinen kommunistien puolue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Venäjän Kommunistinen Työväenpuolue - Vallankumouksellinen kommunistien puolue (ven. Российская Коммунистическая Рабочая Партия – Революционная Партия Коммунистов, РКРП-РПК) on venäläinen marxilais-leniniläinen puolue, joka perustettiin lokakuussa 2001. RKRP-RKP:n perustivat Venäjän kommunistinen työväenpuolue ja Venäjän kommunistien puolue.

RKRP-RKP:n puheenjohtaja on pietarilainen duuman jäsen Viktor Tjulkin. RKRP-RKP pitää Venäjän federaation kommunistista puoluetta (KPRF) pahasti revisionistisena, mutta toisaalta puolue oli edellisissä vaaleissamilloin? KPRF:n kanssa vaaliliitossa, millä varmistettiin Tjulkinin läpimeno ainoana puolueestaan. RKRP-RKP pitää Neuvostoliiton lakkauttamista suurena virheenä ja vaatii sen uudelleenperustamista. RKRP-RKP ei kuulu KPRF:n muodostamaan kommunististen puolueiden yhteistyöelimeen, vaan Oleg Šeninin johtamaan pienempään Neuvostoliiton kommunistiseen puolueeseen.

RKRP-RKP:n pää-äänenkannattaja on Trudovaja Rossija.

Suomalainen Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta pitää RKRP-RKP:tä venäläisenä veljespuolueenaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]