Veli-Pekka Hänninen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Veli-Pekka "Vepe" Hänninen on suomalainen käsikirjoittaja.

Alkuperäiseltä ammatiltaan Hänninen on pastori. Hänninen on kirjoittanut etupäässä TV:lle sarjoja, kuten Hyvät neuvot kalliit (2000) Kylmäverisesti sinun (2000–2005) ja Rikas mies (2004). Hän käsikirjoitti myös Heikki Kujanpään ohjaaman puolipitkän elokuvan Pieni pyhiinvaellus (2000).

Vuonna 2006 nousi kohu Hännisen kirjoittamasta Herran pelko -käsikirjoituksesta, jonka Aku Louhimiehen oli tarkoitus ohjata elokuvaksi nimellä Riisuttu mies. Käsikirjoitus pohjautui osittain Hännisen omiin kokemuksiin. Se käsitteli seurakunnan työilmapiiriä ja oli tyylilajiltaan mustanhumoristinen. Louhimies lähti kuitenkin viemään ohjausta eri suuntaan ja teki suuria muutoksia käsikirjoitukseen, vaikka se ei ollut sallittua Hännisen tekemän sopimuksen mukaan. Hänninen vei asian oikeuteen ja Riisuttu mies -elokuvalle langetettiin esityskielto tammikuussa 2007. Maaliskuussa 2007 esityskielto kuitenkin peruttiin, koska Hänninen katsoi esityskiellon aiheuttavan elokuvan rahoittajille kohtuuttomia taloudellisia vahinkoja, koska he eivät olleet riidan osapuolia. Nykyään elokuvaa ei saa esittää valkokankaalla, mutta televisioesitykset ja DVD-myynti ovat sallittuja.lähde?

Vepe Hänninen tunnetaan myös laulajana ja lauluntekijänä. Hän on julkaissut albumit Tyhjät tuolit (2015) ja Houkan haaveet (2020).[1][2]

Käsikirjoittanut elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.