Vastaus (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vastaus
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen (I) Spectacular Spider-Man #92 (II) Captain America #42.
Henkilötiedot
Oikea nimi (I) Aaron Nicholson (II) David Ferrari
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Kingpin, Hydra, YPKVV
Voimat (I) Kyky kehittää mikä tahansa tilanteen vaatima supervoima (II) tehostetut fyysiset voimat

Vastaus on nimi kahdelle eri Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvälle hahmolle, Aaron Nicholsonille ja David Ferrarille. Nicholsonin ensiesiintyminen tapahtui Spectacular Spider-Man -lehden numerossa 92. Tämän Vastauksen kuoleman jälkeen YPKVV:n agentti David Ferrari otti nimen käyttöönsä Captain America -lehden numerossa 42.

Vastaus esiintyi Suomessa ensimmäistä kertaa Hämähäkkimies-lehden numerossa 2 (1987).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaron Nicholson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaron Nicholson toimi uransa alussa Kingpinin kätyrinä. Tätä ennen hän oli toiminut Hydran Las Vegasin haaraosaston tappajana. Hydra kuitenkin halusi lisätä Nicholsonin voimia ja niin Harlan Stillwellin, nerokkaan tiedemiehen keksintöjen avulla Nicholson muutettiin Vastaukseksi.

Siirryttyään pois HYDRAn palveluksesta, Vastaus toimi Kingpinin alaisena taistellen useita kertoja Hämähäkkimiestä ja Mustaa Kissa vastaan. Lopulta Vastaus uhrasi henkensä elvyyttääkseen Tikarin omalla elämänenergiallaan ja pelastaakseen näni Kingpinin kuolemaisillaan olevan vaimon.

Myöhemmin Vastaus kuitenkin huomasi tajuntansa säilyneen ja liittoutui Tohtori Mustekalan kanssa. Lyhytaikainen liitto päättyi kuitenkin roistojen taisteluun ja Mustekala tuhosi Vastauksen. Näinä aikoina Vastaus on nähty Lautta-nimisessä, superrikollisille tarkoitetussa vankilassa.

David Ferrari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David Ferrari oli entinen YPKVV:n agentti ja kokenut sotilas USA:n armeijassa. Salaisesti hän kuitenkin oli Purppuradynamon liittolainen. Myöhemmin YPKVV:n tehdessä isku AIM:in salaiseen päämajaan Ferrarin oletettiin kuolleen.

Ferrari kuitenkin päätti käyttää tapahtunutta omien tarkoitusperiensä ajamiseen ja huumasi YPKVV:n johtajan Nick Furyn tahtonsa alaiseksi. Liittotuessaan uudelleen Purppuradynamon kanssa Ferrari kaavaili varastavansa Khamistanista ydinaseita maailman valloitustaan varten. Ferrarin suunnitelmat kuitenkin romuttuivat Kapteeni Amerikan puututtua tapahtumiin.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä Vastauksella, Aaron Nicholsonilla oli salaperäinen kyky kehittää minkä tahansa tilanteen vaatima supervoima, eli "vastaus" kulloiseenkin ongelmaan/tilanteeseen. Kyvyn tarkka toimintaperiaate ja laajuus eivät ole tiedossa.

Toisella Vastauksella ei ollut edeltäjänsä supervoimia. Hän oli kuitenkin onnistunut moninkertaistamaan fyysiset voimansa.