Varparanta (Savonlinna)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varparanta on kylä Savonlinnassa. Kylä sijaitsee Haukiveden rannalla Kangaslammelle johtavan seututien 468 varressa. Matkaa keskustaan on noin 24 kilometriä. Varparannan naapurikyliä ovat Niittylahti (Savonlinna), Karvila (Enonkoski), Muhola (Enonkoski) ja Haukiniemi (Savonlinna).

Varparannalla on muun muassa Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston luonnonvara-alan oppilaitos Varpala (entinen metsäkoulu), Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry:n pyörittämä hostel ja leirikeskus Willanuttu (entinen vanhainkoti), Savonlinna-Säämingin seurakunnan leirikeskus Valkealammen rannalla ja hautausmaa, jolle johtavalla tiellä on porttina 1937 valmistunut kellotapuli. Hiesulla on Haukiniemen Haka ry:n urheilukenttä ja vanha tanssilava.

Varparannan alueen kyläyhdistys ry toimii Niittylahden, Varparannan ja Haukiniemen kyläläisten yhteisenä toimielimenä alueen harrastustoiminnan ja palvelujen kehittämisessä. Kyläyhdistys on rakentanut EU-hankkeena ja ylläpitää yhdessä Varpalan kanssa 7,7 km pitkää valaistua ulkoilureittiä.