Varparanta (Savonlinna)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varparanta on kylä Savonlinnassa. Kylä sijaitsee Haukiveden rannalla Kangaslammelle johtavan seututien n:o 468 varressa. Matkaa keskustaan on noin 24 kilometriä. Varparannan naapurikyliä ovat Niittylahti (Savonlinna), Karvila (Enonkoski), Muhola (Enonkoski) ja Haukiniemi (Savonlinna).

Varparannalla on muun muassa Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston luonnonvara-alan oppilaitos Varpala (entinen metsäkoulu), Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry:n pyörittämä hostel ja leirikeskus Willanuttu (entinen vanhainkoti), Savonlinna-Säämingin seurakunnan leirikeskus Valkealammen rannalla ja hautausmaa, jolle johtavalla tiellä on porttina 1937 valmistunut kellotapuli. Hiesulla on Haukiniemen haka ry:n urheilukenttä ja vanha tanssilava.

Varparannan alueen kyläyhdistys ry toimii Niittylahden, Varparannan ja Haukiniemen kyläläisten yhteisenä toimielimenä alueen harrastustoiminnan ja palvelujen kehittämisessä. Kyläyhdistys on rakentanut EU-hankkeena ja ylläpitää yhdessä Varpalan kanssa 7,7 km pitkää valaistua ulkoilureittiä.