Varparanta (Savonlinna)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varparanta on kylä Savonlinnassa. Kylä sijaitsee Haukiveden rannalla Kangaslammelle johtavan seututien 468 varressa. Matkaa keskustaan on noin 24 kilometriä. Varparannan naapurikyliä ovat Niittylahti (Savonlinna), Karvila (Enonkoski), Muhola (Enonkoski) ja Haukiniemi (Savonlinna).

Varparannan hautausmaalle johtavalla tiellä on porttina 1937 valmistunut kellotapuli. Valkealammen rannalla on Savonlinna-Säämingin seurakunnan leirimaja.

Hiesulla on Haukiniemen Haka ry:n urheilukenttä ja vanha tanssilava.

Entisen vanhainkodin tiloissa on vuodesta 2018 toiminut Kartanohostel Anna Catharina. Vuosina 1998 - 2017 siellä oli Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry:n pyörittämä hostel ja leirikeskus Willanuttu.

Varparannalla on toiminut Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston luonnonvara-alan oppilaitos Varpala (entinen metsäkoulu) vuoteen 2013.

Varparannan alueen kyläyhdistys ry toimii Niittylahden, Varparannan ja Haukiniemen kyläläisten yhteisenä toimielimenä alueen harrastustoiminnan ja palvelujen kehittämisessä. Kyläyhdistys on rakentanut EU-hankkeena ja yhdessä Varpalan kanssa 7,7 km pitkää valaistua ulkoilureittiä.