Vantaan kaupunginmuseo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vantaan kaupunginmuseo
Vantaan kaupunginmuseo toimii vuodelta 1862 peräisin olevassa, arkkitehti Carl Albert Edelfeltin suunnittelemassa Tikkurilan vanhassa asemarakennuksessa.
Vantaan kaupunginmuseo toimii vuodelta 1862 peräisin olevassa, arkkitehti Carl Albert Edelfeltin suunnittelemassa Tikkurilan vanhassa asemarakennuksessa.
Tyyppi Kulttuurihistoriallinen museo[1]
Sijainti Hertaksentie 1, 01300 Vantaa (Tikkurila)[2][3]
Ylläpitäjä Vantaan kaupunki
Johtaja Marjo Poutanen
Kotisivut kaupunginmuseo.vantaa.fi/fi
Koordinaatit 60.2909°N, 25.0430°E
Kartta
Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaupunginmuseo on Vantaan kaupungin ylläpitämä museo, jonka päätoimipiste on vuonna 1862 rakennetussa Tikkurilan vanhassa asemarakennuksessa Tikkurilan kaupunginosassa. Sillä on näyttely- ja tapahtumatoimintaa myös Håkansbölen kartanossa, ja sen kokoelmapalvelut ovat Hiekkaharjussa.[5]

Vantaan kaupunginmuseo kesällä 2016

Museoon on vapaa pääsy. Kaupunginmuseo esittelee vaihtuvissa näyttelyissään Vantaan, entisen Helsingin maalaiskunnan ja Helsingin pitäjän historiaa ja nykyilmiöitä. Museo tutkii alueen historiaa sekä kerää kokoelmiinsa siihen liittyvää esineistöä, kuvamateriaalia, asiakirjoja, muistitietoa sekä kirjallisuutta. Museo osallistuu myös kulttuuriympäristön suojeluun, toimii alansa asiantuntijana ja julkaisee tutkimusaiheisiinsa liittyvää kirjallisuutta. Kaupunginmuseo kuuluu Vantaan kaupungin vapaa-ajan lautakunnan tehtäväalueeseen.

Kulkuyhteydet nykyisen Tikkurilan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä, entisessä asemarakennuksessa sijaitsevaan museoon ovat hyvät.

Tutkimustyötä ja julkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vantaan kaupunginmuseo tekee monipuolista tutkimus- ja kartoitustyötä yhteystyössä muiden tahojen kanssa esimerkiksi kaupunkialueen arkeologiaan, kulttuurihistoriaan ja perinteeseen liittyen. Museo myös julkaisee sekä omia tutkimuksiaan ja selvityksiään että muita Vantaan kaupungin historiaan liittyviä teoksia.[6]


Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Museotilasto - Tilastohaku - 2015 (Valitse tilastotieto* -kohdasta valittu museoksi Vantaan taidemuseo, Vantaan kaupunginmuseo ja Suomen ilmailumuseo, näytettäväksi taustatiedoksi Museotyyppi ja näytettäviksi muuttujiksi Kaikki käynnit yhteensä, Ilmaiskäynnit yhteensä ja Maksetut käynnit yhteensä) Museoviraston museotilasto, museotilasto.fi. Viitattu 19.7.2016.
  2. Arkistoitu kopioHelsingin ja Uudenmaan museot (pdf) helmikuu 2016. Strömma Finland Oy Ab. Arkistoitu 20.8.2016. Viitattu 19.7.2016.
  3. kartta.vantaa.fi (Valinnat: Aluejaot: Suuralueet ja Kaupunginosat) Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 19.7.2016.
  4. http://www.museot.fi/museohaku/index.php?museo_id=21920. Tieto on haettu Wikidatasta.
  5. Esittely Vantaa.fi. Vantaan kaupunki. Viitattu 15.3.2023.
  6. Kaupunginmuseon tutkimus Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 19.7.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]