Vanha Hämeentie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vanhaa Hämeentietä Nummen kaupunginosassa Turussa.

Vanha Hämeentie (ruots. Gamla Tavastlandsvägen) on Turun katuverkkoon kuuluva katu pääosin Turun Nummen ja osaksi myös Turun Kuralan kaupunginosissa.

Vanha Hämeentie on alun perin osa Turusta Hämeenlinnaan johtanutta Hämeen Härkätietä ja kulkee nykyisen Hämeenlinnaan johtavan valtatie 10:n eli Hämeentien suuntaisena sen eteläpuolella. Nykyisen Vanhan Hämeentien länsipäästä Turun keskustaan päin vanha tielinjaus jatkuu jonkin matkaa nykyistä Hämeentietä pitkin sekä edelleen Hämeenkatuna. Myös Kuralan suunnassa Hämeen Härkätie on kulkenut hyvin lähellä nykyistä valtatietä ja erkanee siitä vasta Vanhalinnantiellä eli Vanhalla Härkätiellä Liedossa. Hämeen Härkätien matkailutie on kuitenkin viitoitettu sekä Vanhan Hämeentien että Vanhalinnantien ohi ja noudattaa näin koko tien alkuosalla valtatien 10 uutta reittiä.

Autoliikenne Hämeentieltä vanhalle Hämeentielle kulkee Chorellinkadun kautta. Kuralan suunnassa Vanhan Hämeentien jatkeena on Kuralankatu. Vanhan Hämeentien poikkikaduista tärkeimpiä ovat sitä Hämeentiehen yhdistävät Chorellinkatu, Nummenpuistokatu, Tammitie ja Kuralankaarre.