Vampyyripäiväkirjat (2. tuotantokausi)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vampyyripäiväkirjat 2. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat CW
Suomi MTV3
Julkaisupäivä 22. elokuuta 2010 (Alue 2)
Ensimmäinen esitys Yhdysvallat 9. syyskuuta 2010
Suomi 4. syyskuuta 2011
Viimeinen esitys Yhdysvallat 12. toukokuuta 2011
Suomi
Esitysten määrä 22

Vampyyripäiväkirjat on amerikkalainen fantasia- ja kauhutelevisiosarja. Vampyyripäiväkirjojen toista tuotantokautta alettiin esittää Yhdysvalloissa 9. syyskuuta 2010. Kausi jatkuu suoraan ensimmäisen tuotantokauden tapahtumista.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

»...I already know your question, and it's answer. The truth is, I've never loved you. It was always Stefan.»
(Katherine Damonille)

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vampyyripäiväkirjat on tarina kahdesta vampyyriveljeksestä, jotka ovat rakastuneet samaan kauniiseen naiseen ja kamppailevat koko kaupungin kohtalosta. Ensimmäisen kauden aikana Stefan ja Damon Salvatore palasivat kotikaupunkiinsa Mystic Fallsiin erittäin erilaisista syistä - Stefan halusi tutustua Elena Gilbertiin, joka on kuin Katherine Piercen, veljesten vuonna 1864 rakastaman naisen, kaksoisolento; kun taas Damonin aie oli vapauttaa Katherine haudasta, jonne hän uskoi tämän joutuneen haudatuksi. Ensimmäisen kauden lopussa Elenan setä oli laittanut asiat järjestykseen, jotta Perustajien päivän juhlinta päättyisi valtavaan kaaokseen, tuhoon ja kuolemaan, ja joutui todistamaan samalla Katherine Piercen paluun.

Toisella kaudella Katherine Piercen paluu Mystic Fallsiin aiheuttaa kolmiodraaman Stefanin, Damonin ja Elenan välillä, muiden Mystic Fallsin asukkaiden valitessa puolensa jouduttuaan uudenlaisen vaaran uhreiksi. Uusia ja odottamattomia ystävyyksiä muodostuu, liittolaisista tulee vihollisia ja sydämiä särkyy. Stefan ja Damon joutuvat kohtaamaan raa'emman ja pirullisemman vihollisen kuin he ovat koskaan kuvitelleetkaan. Ja he riisuvat paitansa... lopulta.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
# # Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Ohjaaja Käsikirjoittaja Esityspäivä (USA) Esityspäivä (Suomi) Katsojia (miljoonissa; USA)
The Katherine Chapter
23 1 The Return[2] Paluu J. Miller Tobin Kevin Williamson & Julie Plec 9. syyskuuta 2010 4. syyskuuta 2011 3.36[3]
Elena löytää John-setänsä ja saa tietää Jeremyn kohtalon. Damon tajuaa Katherinen palanneen. Samaan aikaan Caroline viedään sairaalaan auto-onnettomuuden jälkeen ja Tylerin salaperäinen Mason-setä saapuu kaupunkiin.
24 2 Brave New World Verestä voimaa John Dahl Brian Young 16. syyskuuta 2010 11. syyskuuta 2011 3.01
Kun hämmentynyt ja epätoivoinen Caroline lähtee sairaalasta ja liittyy ystäviensä seuraan juhlimaan Mystic Fallsin karnevaaleja, Damon haluaa toimia välittömästi, mutta Stefan ja Elena puolustavat Carolinea. Matt on ihmeissään Carolinen käyttäytymisestä, mutta yrittää silti kertoa tälle tunteensa. Damonilla on omat epäilyksensä Tylerin Mason-sedästä ja käyttääkiin Tylerin väkivaltaista luonnetta hyväkseen saadakseen Masonin paljastamaan salaisuutensa. Carolinen verenhimo saa kuolettavat mittasuhteet, Bonnie purkaa vihansa Damoniin.
25 3 Bad Moon Rising Kirotut Patrick Norris Andrew Chambliss 23. syyskuuta 2010 18. syyskuuta 2011 3.57
Elena, Damon ja Alaric matkaavat Duken yliopistoon ja tutkivat Isobelin tutkimuksia paranormaaleista ilmiöistä saadakseen selville Lockwoodin perheen salaisuuden. Isobelin entinen oppilas Vanessa tarjoaa apuaan tutkimuksissa ja saakin lopulta itse melkoisen opetuksen. Stefan joutuu kasvokkain uuden vaaran kanssa ja Tyler saa selville kammottavan salaisuuden Masonista.[4]
26 4 Memory Lane Muistojen tiellä Rob Hardy Caroline Dries 30. syyskuuta 2010 T25. syyskuuta 2011 3.18
Stefan on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen selville miksi Katherine palasi Mystic Fallsiin ja kokee järkytyksen tämän paljastaessa uuden salaisuuden vuoden 1864 tapahtumista. Damon yrittää uutta taktiikkaa ratkaistakseen ongelmansa Masonin kanssa... mutta se koituu kalliiksi. Tyler yrittää saada Masonin kertomaan totuuden Lockwoodeista. Katherine antaa lopulta uhkavaatimuksensa eikä Stefanille ja Elenalle jää paljoa vaihtoehtoja.
27 5 Kill Or Be Killed Verta ja kyyneliä Jeff Woolnough Mike Daniels 7. lokakuuta 2010 2. lokakuuta 2011 3.47
Tyler saa tietää lisää Lockwoodin perheen kirouksesta Stefanin ja Damonin riidellessä mitä tehdä Masonille. Elena yrittää pitää Jeremyn poissa Lockwoodien mysteeristä, tämän roikkuessa Tylerin kannoilla. Mason kertoo sheriffi Forbesille hämmentävää tietoa, joka johtaa väkivaltaan, tunnustuksiin ja särkyneeseen sydämeen.
28 6 Plan B Sanoista teoiksi John Behring Elizabeth Craft & Sarah Fain 21. lokakuuta 2010 9. lokakuuta 2011 3.62
Vaikka Elena yrittää pitää Jeremyn turvassa, tämä tarjoaa apuaan Damonille ja Alaricille. Sheriffi Forbes ja Caroline jakavat harvinaisia hetkiä äiti-tytär -ajan muodossa. Bonnie saa vahingossa uutta tietoa Masonista ja kertoo asiasta Stefanille, jolloin Damon ottaa asian hoidettavakseen.
29 7 Masquerade Naamiaiset Charles Beeson Kevin Williamson & Julie Plec 28. lokakuuta 2010 16. lokakuuta 2011 3.55
Stefan ja Damon keksivät uuden suunnitelman Katherinen päihittämiseksi Lockwoodien naamiaisissa. Katherine soittaa vanhalle ystävälleen (Natashia Williams) mennäkseen juhlaan tämän kanssa. Bonnie, Jeremy ja Alaric tekevät kaikkensa auttaakseen Stefania ja Damonia, mutta Katherine on suunnitellut yllätyksen jota kukaan ei osaa odottaa. Asiat saavat kurjan käänteet Mattin ja Tylerin tehdessä shotteja ystävilleen.
The Werewolf Chapter
30 8 Rose Rose Liz Friedlander Brian Young 4. marraskuuta 2010 23. lokakuuta 2011 3.56
Stefan ja Damon saapuvat auttamaan Elenaa ja saavat yllättävää tietoa ihmisistä, vampyyreistä ja tapahtumista kauan sitten. Jeremy auttaa Bonnieta tämän loitsittua vahvan ja vaikean loitsun. Caroline yrittää helpottaa asioita Tylerille. Lopulta Stefan ja Damon alkavat ymmärtää asioita.
31 9 Katerina Katerina J. Miller Tobin Andrew Chambliss 11. marraskuuta 2010 30. lokakuuta 2011 3.5
Elena panee itsensä vaaraan tutkiessaan totuutta Katherinen menneisyydestä ja mitä tulevaisuus saattaa tuoda tullessaan. Tietäen, ettei Stefan koskaan suostuisi suunnitelmaan, Elena vannottaa Carolinen pitämään salaisuutensa. Damon käyttää uutta apulaistaan saadakseen selville kuukiven oikean tarkoituksen ja voiman. Jeremy ja Bonnie tapaavat Lukan (Bryton James), jolla on outo perhehistoria.
32 10 The Sacrifice Uhraus Ralph Hemecker Caroline Dries 2. joulukuuta 2010 6. marraskuuta 2011 3.46
Elena päättää ottaa asiat omiin käsiinsä ja esittää Roselle houkuttelevan pyynnön. Kun tapahtumat ottavat odottamattoman käänteen, Rose kutsuu Damonin estämään Elenan aikeet. Jeremyn piittaamaton yritys auttaa Bonnieta noutamaan kuukiven on koitua kalliiksi niin Jeremylle kuin Stefanillekin. Bonnie ja Luka muodostavat lähemmän yhteyden. Tyler näyttää Carolinelle Lockwoodien kellarin, jossa Caroline tekee löydön joka jättää molemmat sanattomiksi.
33 11 By the Light of the Moon Armoton kuu Elizabeth Allen Mike Daniels 9. joulukuuta 2010 13. marraskuuta 2011 3.16
Täysikuun lähestyessä, Caroline auttaa Tyleria valmistautumaan muodonmuutokseen, jota ei voi estää. Stefanin ja Katherinen pelatessa toistensa mielillä, Damonin ja Alaricin epäluulot heräävät Jules-nimisen naisen saapuessa Mystic Fallsiin etsimään ystäväänsä Masonia. Elena on turhaantunut Jeremyn ja muiden ystäviensä teoista pitääkseen tämän turvassa. Bonnie ja Luka työskentelevät yhdessä loitsun parissa, mutta pitävät silti salaisuuksia toisiltaan. Lopulta Elijah tekee odottamattoman tarjouksen, joka voi muuttaa kaiken.
34 12 The Descent Kohti tuntematonta Marcos Siega Sarah Fain & Elizabeth Craft 27. tammikuuta 2011 20. marraskuuta 2011 3.55
Stefanilla omat omat ideansa Elenan tulevaisuuden suunnitelmiin. Damonin yrittäessä saada totuuden selville Julesista, hän pyytää Elenaa pitämään Rosea silmällä, ja tilanne muuttuukin odottamattoman vaaralliseksi. Caroline ja Matt yrittävät olla rehellisiä tunteistaan toisiaan kohtaan ja Tylerin kiitollisuuden osoitus lyö Carolinen ällikältä. Damon kamppailee piilottaakseen todelliset tunteensa elämän ja kuoleman kriisin lyödessä kovemmin kuin kukaan ikinä odotti.
35 13 Daddy Issues[5] Veriviholliset Joshua Butler Kevin Williamson & Julie Plec 3. helmikuuta 2011 27. marraskuuta 2011 3.22
Johnathan Gilbert palaa Mystic Fallsiin Elenan, Jennan ja Damonin epäonneksi. Caroline kertoo Stefanille keskustelustaan Tylerin kanssa ja Stefan tekee parhaansa auttaakseen hämmentynyttä ja riitaisaa Tyleria. Jeremy lähestyy Bonnieta käytyään häiritsevän keskustelun Jonaksen kanssa... Kun Jules ottaa panttivangin tilanne muuttuu nopeasti väkivaltaiseksi yhteenotoksi.
36 14 Crying Wolf [5] Suden hetki David Von Ancken Brian Young 10. helmikuuta 2011 4. joulukuuta 2011 2.79
Stefan ja Elena lähtevät romanttiselle viikonloppumatkalle Gilbertin perheen huvilalle, huomaamatta joutuneensa seuratuiksi. Jenna alkaa huolestua, ettei Alaric ole aivan rehellinen. Jules selittää auringon ja kuun kirousten tärkeyden Tylerille, mutta jättää mainitsematta tärkeän yksityiskohdan. Damon osallistuu historiallisen yhteiskunnan kokoukseen voidakseen puhua Elijahille, joka ei kuitenkaan jaa yhtään salaisuuksiaan. Carolinen ja Jeremyn avulla, Bonnie käyttää häikäilettömiä keinoja saadakseen tietoja Lukalta. Lopulta Tyler tarjoaa Mattille apuaan tämän suhteessa.
The Curse Chapter
37 15 The Dinner Party Kuoleman kutsut Marcos Siega Andrew Chambliss 17. helmikuuta 2011 11. joulukuuta 2011 3.07
Stefan kertoo Elenalle historiansa synkimmistä ajoistaan ja yllättävästä henkilöstä jonka vaikutus muutti kaiken. Saatuaan selville totuuden Lukasta, Jonas selvittää tämän tunteet Bonnielle ja Jeremylle. Yrittäessään saada Elijahin kiinni, Damon järjestää päivälliskutsut Jennalle, Alaricille,Andielle ja elijahille mutta viime hetken tieto suistaa Damonin suunnitelmat kaaokseen.
38 16 The House Guest Roihuja Michael Katleman Caroline Dries 24. helmikuuta 2011 18. joulukuuta 2011 2.98
Katherinen pelit käyvät kaikkien hermoille, mutta Damon, Stefan ja Elena tajuavat tiedon Mystic Fallsin historiasta auttavan heitä pysymään elossa. Carolineen turhautunut Matt löytää keinon saada tämän huomion. Alaric tekee yllättävän tunnustuksen Jennalle ja Katherine toisenlaisen tunnustuksen Damonille. Stefan ja Bonnie yrittävät vakuuttaa Jonasin ja Lukan työskentelemään kanssaan, mutta Jonaksen luottamuksen puute johtaa väkivaltaiseen yhteenottoon.
39 17 Know Thy Enemy Tunne vihollisesi Wendey Stanzler Mike Daniels 7. huhtikuuta 2011 25. joulukuuta 2011 2.73
Katherine ja Alaric joutuvat molemmat kaapatuiksi Isobelin saapuessa kaupunkiin. Bonnie toimii Damonin ja Jeremyn kanssa löytääkseen loitsun, jolla Bonnie saa käyttöönsä esi-isiensä voimat. Murtunut Caroline ei tiedä miten toimia Mattin kanssa. Stefan ja Damon tajuavat omaavansa salaisen aseen.
40 18 The Last Dance Viimeinen tanssi John Behring Michael Narducci 14. huhtikuuta 2011 1. tammikuuta 2012 2.81
High Schoolin oppilaiden valmistuessa 1960-luku teemaisiin tanssiaisiin, Elena alkaa saada Klausilta häiritseviä viestejä kuolleen äitinsä kautta. Bonnie yrittää vakuuttaa Jeremyn siitä, että hän on tarpeeksi vahva auttamaan Elenaa, mutta huolestunut Jeremy pyytää Stefanilta apua. Kaikkien odottaessa Klausin ilmestyvän tanssiaisiin, Damon ja Alaric osallistuvat juhlaan henkilökuntana, mutta Klaus pelaakin monimutkaista peliä joka pitää kaikki varuillaan. Lopulta Damon toteuttaa uuden suunnitelmansa, jonka seuraukset ovat kaikille kauhistuttavia.
41 19 Klaus Klaus Joshua Butler Kevin Williamson& Julie Plec 21. huhtikuuta 2011 8. tammikuuta 2012 2.7
Stefan ja Damon ovat raivoissaan saadessaan tietää Elenan uhmanneen molempia liittoutuakseen ja ottaakseen vastuun Klausin päihittämissuunnitelmasta. Veljesten välille muodostuu ristiriita, parin ollessa eri mieltä Elenan parhaasta suojelutavasta. Samaan aikaan Stefan yrittää pitää pelästyneen ja hämmentyneen Jennan turvassa. Takaumat vuoteen 1491 paljastavat kuinka Katherine tapasi Elijahin ja Klausin sekä kuukiven kirouksen alkuperän. Elena saa tietää järkyttävän motiivin Klausin tekojen takana.
42 20 The Last Day Viimeinen päivä J. Miller Tobin Andrew Chambliss& Brian Young 28. huhtikuuta 2011 15. tammikuuta 2012 2.68
Damon on valmis tekemään mitä tahansa estääkseen Elenaa joutumasta Klausin uhriksi, tämän yrittäessä rikkoa kuukiven kirous. Damonin teot saavat Stefanin suuttumaan ja parin välinen jännite kasvaa entisestään. Tyler palaa Mystic Fallsiin saatuaan hälyttävän puhelun. Täysikuun ja uhraus rituaalin lähestyessä, Stefan ja Elena viettävät romanttisen päivän yhdessä - peläten sen olevan heidän viimeisensä.
43 21 The Sun Also Rises Veri vettä sakeampaa Paul M. Sommers Caroline Dries & Mike Daniels 5. toukokuuta 2011 22. tammikuuta 2012 2.84
Täysikuun noustessa, Elena yrittää valmistautua mihin ikinä Klausin suunnitelmissa joutuukaan ja Tyler kohtaa toisen muodonmuutoksensa. Kauhistuttavat tapahtumat karkaavat pian käsistä, odottamattomasta rohkean toiminnasta huolimatta. Lopulta Damon myöntää Stefanille totuuden uudesta kauhistuttavasta asiasta, joka heidän täytyy kohdata...
44 22 As I Lay Dying Lopun aika John Behring Turi Meyer & Al Septien & Michael Narducci 12. toukokuuta 2011 29. tammikuuta 2012 2.86
Mystic Falls High Schoolin esittäessä toteutuksensa Tuulen viemää -näytelmästä kaupungin aukiolla, Damonin muistot Katherinesta ja vuodesta 1864 sekoittuvat Elenaan sekä nykyaikaan. Stefan joutuu maksamaan hirvittävän henkilökohtaisen hinnan yrittäessään estää tragedian ja sheriffi Forbes tekee kuolettavan virheen yrittäessään pitää kaikki turvassa. Useampi kuin yksi elämä päättyy uhrausrituaalin seurausten johtaessa kammottaviin tapahtumiin.

Aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Toinen tuotantokausi jatkaa suoraan ensimmäisen kauden tapahtumista.
  • Jaksot "The Return" ja "Brave New World" sijoittuvat 24-48 tunnin sisälle.
  • Jakso "Bad Moon Rising" sijoittuu noin viikon päähän jakson "Brave New World" tapahtumista.
  • Jakso "Memory Lane" sijoittuu luultavasti Carolinen ja Katherinen tapaamista seuraavaan päivään.
  • Jakso "Kill Or Be Killed" sijoittuu suoraan tai vain tuntien päähän jakson "Memory Lane" tapahtumista.
  • Jakso "Plan B" sijoittuu viiden päivän päähän edellisestä jaksosta.
  • Jaksojen "Masquerade" ja "Rose" tapahtumat sijoittuvat seuraavaan kahteen päivään.
  • Jakso "Katerina" sijoittuu noin viikon päähän edellisen jakson tapahtumista.
  • Jakson "The Sacrifice" tapahtumat sijoittuvat parin päivän päähän edellisen jakson tapahtumista.
  • Jakso "By the Light of the Moon" sijoittuu vähintään kahden päivän päähän edellisestä jaksosta.
  • Jakson "The Descent" tapahtumat sijoittuvat noin yhden tai kahden päivän päähän edellisestä jaksosta.
  • Jakso "Daddy Issues" sijoittuu yhden päivän päähän edellisen jakson tapahtumista.
  • Jakson "Crying Wolf" tapahtumat sijoittuvat edellistä jaksoa seuraavaan päivään.
  • Jakso "The Dinner Party" sijoittuu noin 1-3 päivän päähän edellisen jakson tapahtumista.
  • Jakson "The House Guest" tapahtumat sijoittuvat edellistä jaksoa seuraavaan päivään.
 • Ensimmäinen kauden puolikas (ensimmäiset 11 jaksoa) kattavat noin kuukauden helmi-/maaliskuusta 2010.[5]

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kuten ensimmäiselläkin kaudella, sarjaa kirjoitetaan kappaleittain, ensimmäisen kappaleen "The Katherine Chapter" kattaen jaksot 1-7 ja toisen kappaleen "The Curse Chapter" kattaen jaksot 8:sta eteenpäin.
 • Carolinesta tulee päähenkilö muututtuaan vampyyriksi.
 • Kauden aikana useampi hahmo saa selville Salvatoren veljesten vampyyri-salaisuuden:
  • Caroline saa sen selville jaksossa 2, "Brave New World", muuttuessaan itsekin vampyyriksi.
  • Mason tajuaa Damonin ja Stefanin olevan vanpyyreitä jaksossa 4, "Memory Lane" ja Carolinen salaisuuden jaksossa 5, "Kill Or Be Killed".
  • Mason kertoo sheriffi Forbesille Damonin ja Stefanin olevan vampyyreitä ja huomaa itse Carolinen olevan vampyyri jaksossa 5, "Kill Or Be Killed".
 • Elena, Stefan, Damon ovat tähän mennessä ainoat joka jaksossa esiintyneet hahmot.
  • Katherine on esiintynyt jokaisessa jaksossa lukuun ottamatta jaksoja "Brave New World" ja "Rose".
  • Tyler on esiintynyt "Katerinaa" lukuun ottamatta kaikissa jaksoissa.
  • Alaric on esiintynyt ensimmäisistä yhdeksästä jaksosta vain neljässä.
  • John, sheriffi Forbes, Isobel ja Carol ovat ainoa ensimmäisen kauden sivuhenkilöt, jotka ovat esiintyneet myös toisella kaudella.

Näyttelijäkokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Luettelo hahmoista

(Suluissa esiintymismäärä kaudella)

Pääroolit

 Nina Dobrev   … Elena Gilbert (22/22)  
 Paul Wesley   … Stefan Salvatore (22/22)  
 Ian Somerhalder   … Damon Salvatore (22/22)  
 Candice Accola   … Caroline Forbes (20/22)  
 Nina Dobrev   … Katherine Pierce (18/22)  
 Katerina Graham   … Bonnie Bennett (17/22)  
 Steven R. McQueen   … Jeremy Gilbert (17/22)  
 Matthew Davis   … Alaric Saltzman (17/22)  
 Sara Canning   … Jenna Sommers (15/22)  
 Michael Trevino   … Tyler Lockwood (15/22)  
 Zach Roerig   … Matt Donovan (15/22)  
 Joseph Morgan   … Klaus (3/22)  
Näyttelijät Paul Wesley, Nina Dobrev ja Ian Somerhalder vuoden 2010 Comic-Con -tapahtumassa.

Vierailevat

 Susan Walters   … Carol Lockwood (13/22)  
 Daniel Gillies   … Elijah (12/22)  
 Marguerite MacIntyre   … sheriffi Forbes (8/22)  
 Taylor Kinney   … Mason Lockwood (7/22)  
 Bryton James   … Luka Martin (7/22)  
 David Anders   … Jonathan Gilbert (7/22)  
 Randy J. Goodwin   … Jonas Martin (6/22)  
 Michaela McManus   … Jules (6/22)  
 Lauren Cohan   … Rose (5/22)  
 Gino Anthony Pesi   … Maddox (4/22)  
 Dawn Olivieri   … Andie Star (4/22)  
 Joseph Morgan   … Klaus (4/22)  
 Lisa Tucker   … Greta Martin (3/22)  
 Tiya Sircar   … Aimee Bradley (3/22)  
 Trent Ford   … Trevor (3/22)  
 Maiara Walsh   … Sarah (2/22)  
 Stephen Amell   … Tom Brady (2/22)  
 Anna Enger   … Dana (2/22)  
 Mia Krishner   … Isobel Saltzman (2/22)  
 BJ Britt   … Carter (1/22)  
 Courtney Ford   … Vanessa Monroe (1/22)  
 Simon Miller   … George Lockwood (1/22)  
 Natashia Williams   … Lucy Bennett (1/22)  
 Trevor Peterson   … Slater (1/22)  
 Bree Condon   … Alice (1/22)  
 James Harvey Ward   … Cody Webber (1/22)  
 Jason Ferguson   … Eddie (1/22)  
 Joel Rogers   … Pastori (1/22)  
 Ahna O'Reilly   … Jessica (1/22)  
 Erik Stocklin   … Stevie (1/22)  
 Arielle Kebbel   … Lexi (1/22)  
 Michael Roark   … Frank (1/22)  
 Bianca Lawson   … Emily Bennett (1/22)  
 Kayla Ewell   … Vicki Donovan (1/22)  
 Malese Jow   … Anna (1/22)  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan julkistettiin jatkuvan ainakin toisen 22 jaksoa sisältävän tuotantokauden verran 16. helmikuuta 2010.[6] TV Guide kertoi Ian Somerhalderin olevan sarjan parhaiten palkattu näyttelijä, tähden ansaitessa 40,000 dollaria per jakso.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vampire-diaries-logo 261 130.png Edeltäjä:
1. tuotantokausi
Vampyyripäiväkirjat
2. tuotantokausi
Seuraaja:
3. tuotantokausi