Valtio (mikrovaltio)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Valtio
Mikrovaltio
Flag of Valtio.svg
Lippu
Motto: Onhan meillä!
Hymni: ”Valtiomme”
Sijainti Posio, Suomi
Pinta-ala 50
Jäseniä 2
Perustettu 26. elokuuta 2006
Johtaja Ari Peltonen
Hallitusmuoto yksinvaltius
Kielet suomi
Rahayksikkö Euro
Valuuttakoodi EUR
Pääkaupunki Turku
Kansallisurheilu seksi

Valtio on 13. lokakuuta 2006 lähtien Nyt-liitteessä ja Radio Helsingissä seurattu Ari ”Paska” Peltosen kehittämä mikrovaltio. Se sijaitsee Posiolla Muikkulamminpuron varrella Kännäkällä, kahdeksan kilometriä pohjoiseen Posion keskustasta. Valtiolla ei ole tunnustettua juridista asemaa.[1] Valtioksi esitetty alue on pinta-alaltaan noin 50 neliömetriä.

19. kesäkuuta 2007 puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki valloitti Valtion takaisin Suomelle.[1] Peltonen ei kuitenkaan tunnustanut valloitusta.

22. elokuuta 2008 Peltonen järjesti Valtiolle itsenäisyysjuhlat Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa Taiteiden yössä. Valtion itsenäisyyspäivän vastaanotolla vieraat saivat myös jättää turvapaikkahakemuksia. Valtionvapautusrintama jakoi samassa tilaisuudessa salaa Valtion diktatoorista hallintoa kritisoivia monisteita.

Valtion pyrkimys Euroviisuihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helmikuussa 2007 Peltonen yritti saada Valtion Euroviisuihin. Euroviisujen tapahtumajärjestäjä Kjell Ekholm lupasi toimittaa hakemuksen Tukholmassa sijaitsevaan EBU:n päämajaan ja lupasi, että hakemus käsitellään niin pikaisesti, että Valtio ehtisi osallistua Helsingissä järjestettäviin kilpailuihin. Valtio ei kuitenkaan päässyt mukaan kilpailuihin. Siitä huolimatta edustuskappaleeksi valittiin Radio Helsingin Paskalista-ohjelmassa yleisöäänestyksellä Suomen paskin bändi -kilpailun voittaneen Dream Teamer -yhtyeen kappale ”Hei hei Eurooppa”.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Helsingin sanomien NYT-liite (13. lokakuuta 2006 -23. marraskuuta 2007)
  • Helsingin Sanomat 23.8.2008 [1]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]