Valtimonteatteri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valtimonteatterin sisäänkäynti.

Valtimonteatteri on vuonna 2000 perustettu ammattiteatteri,[1] jonka esitykset ovat koskettavia tarinoita, uusia muotoja ja rohkeita kokeiluja.lähde?

Produktioihin kootaan näyttelijät aina kulloistenkin tarpeiden mukaan. Teatteri sijaitsee Helsingin Kalliossa[1] osoitteessa Aleksis Kiven katu 22, sisäpihalla.

Valtimonteatterilla on myös vierailunäyttämö ammattilaisille ja siellä on tavattu useita eri ammattinäyttelijöiden toteuttamia vierailuesityksiä.lähde?

Teatterin omia viime vuosien produktioita ovat olleet muun muassa Valtimonteatterin 15-vuotisjuhlanäytelmä Naisten Juhla, jonka ohjasivat elokuvaohjaajat Jenni Toivoniemi ja Ulla Heikkilä. Näyttämöllä nähtiin näyttelijät: Outi Ikonen, Mona Kortelampi (teatterin puheenjohtaja[2]), Aksa Korttila, Iida-Maria Heinonen ja Ida-Maaria Lindstedt.

Teatteri joutui perumaan joulukuussa 2017 tanskalaisen Peter Asmussenin (1957–2016) absurdin näytelmän Ei kukaan kohtaa ketään (ohjaus Minna Nurmelin) esityksen, jonka roolitukseen oli valittu miehen tilalle nainen. Oikeuksia omistaja, kirjailijan leski, ei hyväksy muutosta.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.