Valkoparta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Edward "Valkoparta" Newgate
Ensiesiintyminen Mangaluku #234
Animejakso #151
Nimi japaniksi エドワード・二ューゲート
Nimi englanniksi Edward "Whitebeard" Newgate
Muita nimiä Valkoparta
Ääninäyttelijä (Seiyu) Kinryu Arimoto
Ääninäyttelijä (4Kids) -
Ääninäyttelijä (FUNi) R. Bruce Elliott
Henkilötiedot
Laji Ihminen
Palkkio 5 046 000 000 berryä [1]

Valkoparta (jap. エドワード・二ューゲート) (oikealta nimeltään Edward Newgate) on legendaarinen ja voimakas merirosvokapteeni One Piece manga- ja animesarjassa.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valkoparta on todella suuri mies, joka johtaa Valkoparta-merirosvoja ja on yksi Yonkou. Valkoparralla on hallinnassaan 16 divisioonaa joissa jokaisessa 100 miestä, ja hän on liitossa monen New Worldiin päässeen merirosvokapteenin kanssa. Valkoparran nimi tulee hänen suurista valkoisista viiksistään. Hän on melko iäkäs ja hänellä on omat naishoitajat laivallaan, mutta hän on todella voimakas, samoin kuin hänen miehistönsä. Huhut kertovat hänen olevan "lähimpänä One Piecea" ja "maailman vahvin mies"lähde?. Hänelle hänen koko miehistönsä on kuin perhe ja jäsenet hänen lapsiaan. Jaksossa 485, hän kuolee veren vuotoon. Hänen viimeisiksi sanoikseen jäi "Yksi pala! Yksi pala on totta".

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valkoparta on todella voimakas, ja Hän taisteli Gol D. Rogeria vastaan useasti menneisyydessä. Hän on syönyt pirunmarjan nimeltä Tremor Tremor-frut, joka mahdollistaa maanjäristysten synnyttämisen. Voimansa ansiosta hän voi synnyttää myös tsunameja.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Menneisyydessään Valkoparta taisteli kovasti merirosvokuninkuudesta ja valloitti monia saaria esim. Nereidisaaren. Nykyään hän on Yonkou ja aikoo aloittaa sodan Kaapparilordeja ja merijalkaväkeä vastaan Acen pidätyksen takia. Ja jos tämä tapahtuu niin maailman tasapaino horjuu. Taistelun alkaessa meno on hurjaa. Taistelu loppuu kuitenkin siihen, kun Ace ja hän itse saivat surmansa. Taistelussa esiintyvät myös Mustaparta-piraatit, jotka ovat paenneet vankilasta.

  1. https://pbs.twimg.com/media/EFhwIuDVUAEpzSP?format=png&name=900x900 Luettu 11.9.2021.