Valkeuden Lapset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Valkeuden Lapset on Robert Jordanin Ajan pyörä -kirjasarjassa esiintyvä hengellinen sotilasjärjestö. Se on uskomuksiltaan tiukan askeettinen ja valtioihin sitoutumaton; sen päätehtävä on Pimeän valtiaan voittaminen ja kaikkien pimeänkulkijoiden tuhoaminen. Järjestön perusti Lothar Mantelar satavuotisen sodan aikana aluksi saarnaamaan vahvistuneita pimeänkulkijoiden joukkoja vastaan; sodan aikana siitä kehittyi rakenteeltaan täysin sotilaallinen.

Valkeuden Lapset eivät ikinä jousta uskomuksissaan ja ovat järkkymättömän varmoja siitä että vain he yksin tietävät mikä on totta ja oikein. Järjestö on siis luonteeltaan hyvin inkvisition kaltainen. Järjestöä johtaa Voideltujen Neuvosto ja ylimpänä komentajana toimii kenraalikapteeni. He uskovat että kaikki Aes Sedait ja näiden tukijat ovat pimeänkulkijoita.

Valkeuden Lapsista käytetään halveksivaa nimikettä "Valkoviitta", jota he itse inhoavat.

Valkeuden Lasten pääesikunta sijaitsi ennen Amadorissa mutta se jouduttiin siirtämään kun seanchanit valtasivat kaupungin.

Valkeuden Lasten tunnus on kultainen auringonkehrä valkoisella pohjalla.

Järjestön pelätyin osa on Valkeuden Käsi, jota kutsutaan heidän itsensä inhoamalla nimellä Kuulustelijat. Heidän virallinen olemassaolonsa oikeutus on ottaa selvää totuudesta kiistatilanteissa ja löytää pimeänkulkijat. Tätä tehdessään he käyttävät liiankin innokkaasti keinonaan kidutusta; yleensä he uskovat, että tietävät vakaasti totuuden ja heidän täytyy vain saada uhrinsa tunnustamaan se - vähät siitä, onko tämä syyllinen vai ei. Silloin tällöin Kuulustelijat käyttäytyvät kuin he eivät kuuluisi ensinkään Valkeuden Lapsiin ja näitä johtavan Voideltujen neuvoston käskyvaltaan. Kuulustelijoita johtaa neuvostoon kuuluva suurinkvisiittori. Kuulustelijoiden tunnus on verenpunainen paimensauvan koukku.