Valeren Torvi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Valeren Torvi on mystinen esine Ajan Pyörä -sarjassa.

Valeren torvi on satumainen torvi, jonka puhaltaja pystyy kutsumaan kuolleet sankarit taistelemaan Varjoa vastaan. Vaikka sanotaan Torven toimivan varjoa vastaan, se toimii myös Varjon puolella, jos Torveen puhaltaja niin tahtoo.

Ihminen, joka ensimmäisenä puhaltaa Torveen, on sidoksissa siihen ja vain tämän henkilön puhalluksesta kuolleet sankarit nousevat taistoon. Muille Torvi on pelkkä tavallinen soitin. Sidosta ei voida purkaa, vaan se purkautuu puhaltajan kuollessa. Silloin ensimmäinen henkilö joka Torveen puhaltaa, saa sidoksen.

Torvi on kultainen ja siinä on hopealla kirjoitusta. Kirjoitus on Vanhaa Kieltä, "Tia mi aven Moridin isainde vadin" joka tarkoittaa "Hauta ei ole mikään este minun kutsulleni.".

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Valeren Torvi oli piilotettuna Maailmansilmässä, josta sen haki Rand al'Thor taisteltuaan kahta Hyljättyä ja Ba'alzamonia vastaan. Myöhemmin Torven varastivat Padan Fain muiden pimeänkulkijoiden kanssa, joiden perään Rand, Mat, Perrin ja Ingtar lähtivät.

Fain johdatti ryhmän Seanchaniin, jossa Mat joutui puhaltamaan Torveen hädän hetkellä, jäätyään Valkeuden Lasten ja Seanchanin armeijoiden väliin. Voitetun taistelun jälkeen, Torvi vietiin Valkoiseen Torniin, jossa se on säilössä. Harva kuitenkaan tietää Torven edes löytyneen, joten etsinnät jatkuivat yhä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.