Valehtelevat viettelijät (6. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valehtelevat viettelijät
(6. tuotantokausi)
Alkuperämaa Yhdysvallat
Ikäraja
Esittäminen
Verkko ABC Family (Yhdysvallat)
Sub (Suomi)
Ensimmäinen esitys 2015-06-022. kesäkuuta 2015
Viimeinen esitys 2016-03-1515. maaliskuuta 2016
Esitysten määrä 20
Kaudet
← Edellinen
5. tuotantokausi
Seuraava →
7. tuotantokausi

Yhdysvaltalaisen televisiosarjan Valehtelevat viettelijät kuudes tuotantokausi on sarjan toiseksi viimeinen 20 jaksoa sisältävä kausi, jota alettiin esittää Yhdysvalloissa ABC Family-kanavalla 2. kesäkuuta 2015. Kahden lisäkauden tekemisestä ilmoitettiin 10. kesäkuuta 2014 ja näin Valehtelevista viettelijöistä tuli kanavan tähän mennessä pisimpään kestänyt sarja.

Kauden pilottijakson käsikirjoitti sarjan luoja I. Marlene King ja ohjasi Chad Lowe. Kuudes kausi ei sisällä puolivälissä näytettävää lomateemaista spesiaalijaksoa, mutta myöhemmin New York Comic Con ilmoitti, että kaudelle tullaan tekemään kulissien takana -spesiaali. Kausi sisältää lisäksi 5 Years Forward -jakson, jossa kuvataan tyttöjen mahdollista tulevaisuuden elämää, 5 vuotta A-piinan päättymisestä.

ABC Family loi myös nettikilpailun, jonka kautta sarjan fanit voisivat osallistua mainoskampanjaan lähettämällä omaa taidettaan promotoidakseen kuudetta tuotantokautta. Voittajaksi valittu promojuliste julkaistiin Seventeen -lehdessä kesä/heinäkuun 2015 numerossa. Kanava markkinoi kuudetta kautta kutsumalla sitä "vastausten kesäksi". Kauden toista puoliskoa varten julkaistiin erillinen promojuliste vuoden 2015 joulukuussa.

Suomessa kuudetta kautta alettiin esittää Sub-kanavalla 19. maaliskuuta 2016, heti viidennen kauden päätyttyä. Kuudennen kauden uusintoja on esitetty Sub-kanavalla vuonna 2017.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kuudennen kauden alussa tytöt yrittävät selvitä A:n rakentaman ”nukkekodin” kauheuksista ja lopulta heidän pakosuunnitelmansa onnistuu. Myös Alisonin katoamispäivänä kadonnut naapurikaupungin tyttö Sara Harvey löydetään nukketalosta, jossa häntä on pidetty kaksi vuotta vankina. Sara ei pysty sopeutumaan kotielämäänsä, joten hän karkaa ja muuttaa asumaan Emilyn luo. Tytöt ovat syvästi traumatisoituneita nukkekodin tapahtumista ja heillä on vaikeuksia toipua kokemistaan kauhuista. Pian poliisi pidättää tyttöjen koulukaverin, Andrew Campbellin, epäiltynä sieppauksesta. Todisteiden puuttuessa poliisi lopulta vapauttaa Andrew’n, ja tytötkin tajuavat ettei hän olekaan A, eli Charles.

A:n henkilöllisyys herättää kysymyksiä edelleen, mutta vastaus voi löytyä vain DiLaurentisin perheestä. Ali yrittää saada isänsä kertomaan, kuka Charles on. Tämä kieltää ensin pojan olemassaolon, mutta lopulta totuus paljastuu: Jasonilla ja Alilla todella oli Charles-niminen isoveli, mutta hänet suljettiin Radleyyn lapsena yritettyään tappaa vauvaikäisen Alisonin. Hän teki itsemurhan parantolassa 16-vuotiaana. Vastausten etsiminen jatkuu siis jälleen Radleyssa. Pian tytöt alkavat kuitenkin epäillä, ettei Charles ole oikeasti kuollut.

Myöhemmin Mona palaa Rosewoodiin elossa mutta ei enää omana itsenään, ja joutuu saman tien tiukkaan poliisikuulusteluun. Hänen vanha ystävänsä Lesli joutuu epäilysten kohteeksi, mutta A-hupun alta paljastuukin lopulta joku aivan toinen – kauempaa tuttu henkilö, joka onkin silti aivan toinen kuin kaikki luulivat.

Viiden vuoden päästä viisi tyttöä kohtaavat jälleen toisensa Rosewoodissa. He ovat erossaolon aikana kokeneet iloja ja suruja kukin tahollaan, ja nyt heidän on selvittävä uudesta mysteerikuolemasta. Alin sisko Charlotte DiLaurentis (Charles/CeCe Drake/A) katoaa ja löytyy kuolleena. Ei ole varmaa, onko kyseessä murha vai itsemurha. Alison alkaa epäillä ystäviään, kunnes kuvioihin tulee uusi vainoaja.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup. esityspäivä Suomen esityspäivä Katsojat (milj.)
121 1 Charles tahtoo leikkiä (Game On, Charles) Chad Lowe I. Marlene King 2. kesäkuuta 2015 19. maaliskuuta 2016 2,38
Viettelijät joutuvat kokemaan kauheita ollessaan kolme viikkoa vankeina ”nukkekodissa”. Lopulta käy ilmi, etteivät he ole ainoat vangit. Ali tekee kaikkensa pelastaakseen ystävänsä ja antaa julkisen lausunnon houkutellakseen A:n esiin. Caleb, Toby ja Ezra ovat huolesta suunniltaan.
122 2 Viattomuuden lauluja (Songs of Innocence) Norman Buckley Joseph Dougherty 9. kesäkuuta 2015 19. maaliskuuta 2016 2,13
Onnistuneen paon jälkeen tytöt yrittävät toipua nukkekodin tapahtumista. Siinä otetaan avuksi lääkitys, mutta Spencerin äiti ei ilahdu ajatuksesta. Aria valehtelee poliisille varmistaakseen, että Andrew joutuu vastuuseen. Emily saa yllättävän vieraan.
123 3 Poika, jota ei ollut (Songs of Experience) Norman Buckley Joseph Dougherty 16. kesäkuuta 2015 26. maaliskuuta 2016 1,74
Järkyttävien kokemustensa jälkeen viettelijät sopivat palaavansa kouluun yhdessä, mutta kaikki muut paitsi yksi muuttavat mielensä. Jokainen etsii omaa tapaansa selvitä traumoista. Mutta kuka Charles loppujen lopuksi on, ja selviääkö Andrew’sta uusia asioita?
124 4 Isoveli (Don’t Look Now) Arlene Sanford Jonell Lennon 23. kesäkuuta 2015 26. maaliskuuta 2016 1,84
Alin isä kertoo viimein totuuden Charlesista, tai ainakin osatotuuden. Vähäiset tiedot johtavat paikkaan, joka on viettelijöille jo liiankin tuttu: Radleyn parantolaan. Tytöt oireilevat kukin tahollaan nukkekotikokemustensa jälkeen, eikä kukaan ole päästä kiinni normaaliin elämään.
125 5 Pysyvä jälki (She’s No Angel) Michael Grossman Oliver Goldstick & Maya Goldsmith 30. kesäkuuta 2015 2. huhtikuuta 2016 1,80
Säikky ja pelokas Mona palaa Rosewoodiin. Hanna päättää auttaa Monaa, ja Emily puolestaan keksii keinon auttaa Saraa. Spencer taas saa itse apua vanhalta tutulta. Aria tekee löydön negatiiveista.
126 6 Koe-eläinpuisto (No Stone Unturned) Chad Lowe Oliver Goldstick & Maya Goldsmith 14. heinäkuuta 2015 2. huhtikuuta 2016 1,70
Viettelijät etsivät todisteita siitä, että Lesli on A, ja etsinnät vievät heidät pelottavaan eläinlaboratorioon. Siellä paljastuu, miten A on onnistunut seuraamaan heidän kaikkia liikkeitään. Emily saa houkuttelevan tarjouksen, ja Spencerin on tehtävä tärkeä valinta. Leslistä ja Charlesista paljastuu vain synkempiä juttuja.
127 7 Veljeä etsimässä (O Brother, Where Art Thou) Bethany Rooney Lijah J. Barasz 21. heinäkuuta 2015 9. huhtikuuta 2016 1,77
Charles on ilmoittanut palaavansa kotiin syntymäpäiväkseen, mitä Alin isä säikähtää pahanpäiväisesti. Mike yrittää päästä Monan puheille, ja Hanna saa riemukkaalta vaikuttavan yllätyksen. Myös Toby saa yllättyä, mutta ikävästi.
128 8 Kehyksissä (FrAmed) Larry Reibman Bryan M. Holdman 28. heinäkuuta 2015 9. huhtikuuta 2016 1,58
Alison ei tiedä, mitä ajatella kadonneesta veljestään. Aria ei ehkä pääse katsomaan näyttelyä, jossa hänen valokuvansa ovat esillä. Hanna haluaa palauttaa stipendirahansa ja tutkia samalla, kuka stipendin oikein myönsi. Tulevat koulutanssiaisetkin aiheuttavat päänvaivaa.
129 9 Viimeinen tanssi (Last Dance) Janice Cooke Oliver Goldstick & Francesca Rollins 4. elokuuta 2015 16. huhtikuuta 2016 2,03
Tytöt joutuvat viettämään päättäjäistanssinsa toisin, kuin kuvittelivat. Aria saa sekä iloisia että häkellyttäviä uutisia. Totuuden selviäminen Charles DiLaurentisista on lähempänä kuin koskaan. Viettelijöiden äidit toimivat yhteistuumin selvittääkseen asioita, mutta A ei moista salli.
130 10 Leikin loppu (Game Over, Charles) I. Marlene King I. Marlene King 11. elokuuta 2015 16. huhtikuuta 2016 3,09
Kestettyään A:n juonitteluja ja kiusaamista vuosien ajan viettelijät kohtaavat viimein vainoajansa kasvotusten. Kuka hupparin hupun alta paljastuu? Onko kyseessä Charles DiLaurentis vai joku aivan muu? Rosewood näyttäisi vihdoin jäävän taa, kun tytöt lähtevät tahoilleen opiskelemaan.
131 11 Muistojen Rosewood (Of Late I Think of Rosewood) Ron Lagomarsino Joseph Dougherty 12. tammikuuta 2016 23. huhtikuuta 2016 2,25
Alison kutsuu ystävänsä takaisin Rosewoodiin viiden vuoden erossaolon jälkeen. Paluu on täynnä sekä odotettuja että yllättäviä kohtaamisia, kuulumisten vaihtoja ja kuulemisia eikä hautajaisiltakaan vältytä.
132 12 Kopiomurha (Charlotte’s Web) Joanna Kerns Jonell Lennon & Lijah J. Barasz 19. tammikuuta 2016 23. huhtikuuta 2016 1,66
Ystävykset kokoontuvat Alin luo illalliselle. Vain Aria puuttuu, ja hänen nopea poistumisensa kaupungista herättää kysymyksiä. Spencerin kirjoitelmalla on outoja yhtymäkohtia Charlotten kuolemaan. Etelä-Amerikan tragedia vaikuttaa Ezraan syvästi niin työasioissa kuin yksityiselämässäkin. Emily valehtelee yhä ajastaan Kaliforniassa. Spencer ja Caleb sen sijaan muistelevat Eurooppaa kaiholla.
133 13 Pistoksissa (The Gloves Are On) Kimberly McCullough Oliver Goldstick & Maya Goldsmith 26. tammikuuta 2016 30. huhtikuuta 2016 1,65
Poliisi tutkii Ashleyn hotellia ja käy läpi turvakameroiden nauhoituksia, mikä aiheuttaa huolta Hannalle. Lucas ja Melissa palaavat Rosewoodiin. Spencerin ja Calebin sydämet kohtaavat, ja Emily kertoo viimein totuuden kuluneista vuosistaan.
134 14 Uudet valheet (New Guys, New Lies) Zetna Fuentes Kyle Bown & Kateland Brown 2. helmikuuta 2016 30. huhtikuuta 2016 1,39
Hanna kertoo totuuden valvontakameratallenteesta, mikä pakottaa hänen äitinsä toimimaan. Aria epäilee yhä Ezraa, mutta isän golfmailan puuttuminen saa hänet huolestumaan. Spencer ja Tobyn uusi tyttöystävä joutuvat läheisiin tekemisiin vaalikampanjassa.
135 15 Ei saa häiritä (Do Not Disturb) Melanie Mayron Bryan M. Holdman 9. helmikuuta 2016 7. toukokuuta 2016 1,22
Viettelijät uskovat Sara Harveyn olevan uusien uhkausten takana ja laativat suunnitelman asian selvittämiseksi. Hanna ja Caleb päättävät panna kampoihin uudelle vaanijalle, ja Arian isä tekee tunnustuksen.
136 16 Odota minua (Where Somebody Waits for Me) Joseph Dougherty Joseph Dougherty 16. helmikuuta 2016 7. toukokuuta 2016 1,36
Spencer saa selville äitinsä salaisuuden, Mona paljastaa kenen joukoissa seisoo, ja Hanna ja Emily saavat pelottavia uhkauksia. Parisuhteet aiheuttavat päänvaivaa, ja poliisi epäilee tyttöjä edelleen.
137 17 Matkalaukkumysteeri (We’ve All Got Baggage) Paula Hunziker Oliver Goldstick 23. helmikuuta 2016 14. toukokuuta 2016 1,27
Rikkinäinen matkalaukku osoittaa uuteen, yllättävään epäiltyyn murhajutussa. Arian omat ihmissuhteet ovat sotkussa, mutta hänen vanhempansa ovat valmiita viettämään toiset häänsä. Samalla Hanna joutuu pohtimaan omaa valmiuttaan avioliiton satamaan. Spencerin äidin vaalikampanjassa ilmenee tietovuoto, ja Emily joutuu pakenemaan henkensä edestä.
138 18 Leimahduksia (Burn This) Arthur Anderson Maya Goldsmith 1. maaliskuuta 2016 14. toukokuuta 2016 1,15
Hannan morsiusjuhlissa siirrytään vaivautuneesta tuliseen tunnelmaan. Spencer ja Toby joutuvat kumpikin tahoillaan muistelemaan entisen suhteensa kriisipistettä. Aria ja Ezra aloittavat uudenlaisen yhteistyön, ja Emily selvittelee autoasioita.
139 19 Jälleen yhdessä (Did You Miss Me?) Roger Kumble Joseph Dougherty 8. maaliskuuta 2016 21. toukokuuta 2016 1,26
Alison joutuu onnettomuuteen ja kohtaa yllättävän vieraan. Hanna ja Caleb kehittävät suunnitelman kiusaajansa kiinnisaamiseksi, mikä aiheuttaa Spencerissä mustasukkaisuutta. Emily yrittää selvittää, oliko Monalla sormensa pelissä Charlotten murhassa, ja Arian ja Ezran yhteistyö syvenee.
140 20 Harhanäkyjen maailma (Hush, Hush, Sweet Liars) Ron Lagomarsino I. Marlene King 15. maaliskuuta 2016 21. toukokuuta 2016 1,19
Kiusaaja uhkaa tappaa tytöt, jos he eivät paljasta Charlotten murhaajaa vaaleihin mennessä. Spencer ja Toby tutkivat Radleyn salakäytäviä, ja Hanna ryhtyy rohkeasti syötiksi. Alison joutuu epäilemään mielenterveyttään nähtyään pelottavia harhanäkyjä. Mutta ovatko näyt sittenkin totta, ja onko kaiken takana hämmästyttävän pirullinen salaliitto? Uuden kiusaajan henkilöllisyys selviää nyt.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.