Valehtelevat viettelijät (5. tuotantokausi)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valehtelevat viettelijät
(5. tuotantokausi)
Alkuperämaa Yhdysvallat
Ikäraja FI-12.svgFI-VÄKIVALTA.svgFI-AHDISTUS.svg
Esittäminen
Verkko ABC Family (Yhdysvallat)
Sub (Suomi)
Ensimmäinen esitys 2014-06-1010. kesäkuuta 2014
Viimeinen esitys 2015-03-2424. maaliskuuta 2015
Esitysten määrä 25
Kaudet
← Edellinen
4. tuotantokausi
Seuraava →
6. tuotantokausi

Yhdysvaltalaisen televisiosarjan Valehtelevat viettelijät viides tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa ABC Family -kanavalla 10. kesäkuuta 2014. Kauden kuvaukset alkoivat 24. maaliskuuta 2014,[1] ja loppuivat 20. marraskuuta 2014.[2] Kautta esitettiin Yhdysvalloissa 10. kesäkuuta 2014 alkaen ja päätösjakso näytettiin 24. maaliskuuta 2015.

Viides kausi sisältää 25 jaksoa ja jouluteemaisen spesiaalijakson perinteisen Halloween-jakson sijaan. Jouluisen jakson on käsikirjoittanut I. Marlene King sekä hänen avustajansa Kyle Bown. I. Marlene King myös ohjasi jakson.[3][4] Tuotantokausi sisältää myös sarjan sadannen jakson, jonka käsikirjoitti I. Marlene King. Tuotantokauden mainosjuliste julkaistiin 28. toukokuuta 2014.[5] Toinen mainosjuliste julkaistiin 9. heinäkuuta 2014, sadannen jakson jälkeen ja kolmas 5. tammikuuta 2015. Tuotantokauden toinen puolisko alkoi tauon jälkeen 6. tammikuuta, päivä kolmannen mainosjulisteen julkaisun jälkeen.[6]

10. kesäkuuta 2014 paljastettiin, että sarja saa kaksi tuotantokautta lisää, joka tekee siitä pisimmän alkuperäisen sarjan ABC Family -kanavalla.[7]

Viides kausi keräsi myönteisiä arvosteluja kriitikoilta ja keskimäärin 2.01 miljoonaa katsojaa per. jakso.[8] Kauden ensimmäistä jaksoa katsoi 2.72 miljoonaa ja päätösjaksoa 2.65 miljoonaa katsojaa.[9][10]


Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Viides kausi keskittyy oikean A:n henkilöllisyyden sekä Mona Vanderwaalin oletetun murhan selvittämiseen.

Spencer, Aria, Hanna ja Emily yrittävät totutella elämään uudessa maailmassa, jossa Alison elää, ja samalla heidän on pidettävä salaisuus tämän olinpaikasta viimeisten kahden vuoden ajalta. Tyttöjen on myös sopeuduttava elämään ilman A:ta, jonka he olettavat nyt poistuneen kuvioista lopullisesti. A kuitenkin palaa pahempana kuin koskaan ja aloittaa henkilökohtaisen sodan tyttöjä vastaan.

Kun Alisonin äidin Jessica DiLaurentisin ruumis löytyy haudattuna Hastingsien pihalta, A:n osuus asiaan käy karmivan selväksi. Alisonin haudasta paljastuu kuolleen tytön salaisuus – Radleyn parantolasta karannut Bethany Young, joka kuoli päähän kohdistuneeseen iskuun, sai surmansa Alisonin katoamisiltana. Ali sai iskun päähänsä omalla pihallaan äitinsä nähden, mutta ei kuollutkaan. Jessica kuitenkin luuli tyttärensä kuolleen ja yritti kiireesti haudata hänet, mutta tapahtuman ennustanut rouva Grunwald saapui pelastamaan Alin. Kauden edetessä paljastuu, että Melissa hautasi elävältä Bethanyn suojellakseen Spenceriä, koska hän luuli Bethanya Alisoniksi ja että Spencer oli tappanut hänet. Myös rouva DiLaurentis suojeli koko ajan A:ta ja vei salaisuuden mukanaan hautaan.

Tytöt joutuvat selviytymään myös henkilökohtaisista koettelemuksistaan: Hanna alkaa kärsiä identiteettikriisistä Alin takia, Aria tuntee syyllisyyttä New Yorkin tapahtumista ja Spencer kokee lisää perhedraamaa. Emily yrittää toipua hänen ja Paigen erosta samalla kun hänen tunteensa Alisonia kohtaan ovat entistä ristiriitaisemmat. Alison yrittää jatkaa elämäänsä ja ottaa takaisin paikkansa porukan valtiattarena, mutta saa huomata, etteivät muut tytöt enää seuraa johtajaansa yhtä sokeasti kuten ennen. Spencer, Emily, Hanna ja Aria alkavat myös epäillä, voivatko he sittenkään luottaa Alisoniin. He ovat pian varmoja että Alison on A, mutta kiitospäivänä tapahtumat kärjistyvät järkyttävään tilanteeseen, jossa Mona on kadonnut ja hänen kotinsa on kuin raa'an henkirikoksen jäljiltä. Kaikki uskovat Monan joutuneen murhan uhriksi, ja hänelle pidetään hautajaiset ilman ruumista. A saattoi päästää Monan päiviltä, koska tämä tiesi liikaa.

Alisonia aletaan epäillä sekä Monan että Bethanyn murhasta. Asia saa vahvistusta, kun tytöt asettavat pitäviä todisteita Alia vastaan. He kuitenkin uskovat, että joku auttaa edelleen Alisonia. Myös Arian pikkuveljellä Mikella on osuutensa Monan tapauksessa. Tytöille selviää pian, että Mona saattoi lavastaa kuolemansa. Totuutta Monan todellisesta kohtalosta ei kuitenkaan vielä tiedetä. Tytöille valkenee lopulta, että A todella lavasti Alisonin ja sitten myös Hannan.

Alison tuomitaan vankilaan Monan murhasta ja muut tytöt pidätetään avunannosta. Matkalla kiven sisään A kuitenkin sieppaa tytöt ja jatkaa sairasta peliään heitä vastaan.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# # Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Ohjaaja Käsikirjoittaja Esityspäivä
(USA)
Esityspäivä
(Suomi)
Katsojia
(miljoonissa; USA)
96 1 EscApe from New York Pako New Yorkista Norman Buckley I. Marlene King 10. kesäkuuta 2014 19. joulukuuta 2015 2.72
Vakavasti haavoittuneen Ezran henki on yhä vaarassa, ja tytöt yrittävät suojella häntä harhautuksen turvin. Pitkin New Yorkia karkulaiset kokevat erilaisia seikkailuja, ja loppunäytös oikeassa teatterissa osoittautuu kohtalokkaaksi. Melissa kamppailee salaisuutensa kanssa. Mona kokoaa joukkonsa Alisonia vastaan, ja yksi epäillyistä pakenee ulkomaille.
97 2 Whirly Girlie Levoton tyttö Joanna Kerns Oliver Goldstick 17. kesäkuuta 2014 26. joulukuuta 2015 2.16
Tytöt palaavat Rosewoodiin salaisuuksineen ja vievät vastahakoisen Alisonin poliisin pakeille. He eivät kuitenkaan osaa arvata, minkälaista tarinaa Alison alkaa poliiseille syöttää ja nyt heidän on valehdeltava taas. Shanan kohtalo ahdistaa Ariaa, ja kaikki yrittävät sopeutua Alin paluuseen. Toby palaa Lontoosta uutisten kera. Hastingsien pihalta tehdään kauhea löytö.
98 3 Surfing the Aftershocks Jälkimainingeissa Chad Lowe Joseph Dougherty 24. kesäkuuta 2014 26. joulukuuta 2015 2.28
Jessica DiLaurentisin lähettämä sähköposti herättää kysymyksiä, ja epäilyt Jasonista äitinsä murhaajana osoittautuvat vääriksi. Alison pysyttelee huoneessaan, mutta joutuu osallistumaan äitinsä hautajaisiin. Muut tytöt palaavat kouluun, ja Aria kuulee Ezran päässeen sairaalasta. Jason varoittaa Spenceriä heidän isästään, ja Paige yrittää päästä takaisin Emilyn suosioon. Emily puolestaan tutustuu koulun uuteen tyttöön Sydneyyn.
99 4 Thrown from the Ride Irti vallan kahvasta Janice Cooke Maya Goldsmith 1. heinäkuuta 2014 2. tammikuuta 2016 2.13
Alison yrittää ottaa takaisin asemansa joukon johtajana, mutta muut tytöt eivät enää seuraakaan häntä yhtä sokeasti kuin ennen. Monan armeija valmistautuu Alisonin kouluun paluuseen. Ali saa vihiä asiasta mutta päättää ottaa riskin. Rouva DiLaurentisin kuolemasta paljastuu uusia yksityiskohtia, samoin Spencerin vanhempien edesottamuksista.
100 5 Miss Me x 100 Sata salamaa Norman Buckley I. Marlene King 8. heinäkuuta 2014 2. tammikuuta 2016 2.25
Sarjan sadannessa jaksossa Alisonin on aika palata kouluun, mutta kukaan muu kuin Monan luuseriarmeija ei tunne olevansa siihen valmis. Ali pyytää anteeksi entisiltä kiusatuiltaan, mutta Mona ei usko vihollisensa vilpittömyyteen. Emily ja Alison lähentyvät uudestaan, samoin Aria ja Ezra. Jenna palaa yllättäen kaupunkiin ja huhu Shanan kohtalosta leviää. Spencerin äiti tahtoo häipyä Rosewoodista, ja Hanna ei tiedä mitä ajatella kun Caleb tulee yllättäen takaisin. Alisonin haudassa makaavan tytön henkilöllisyys paljastuu.
101 6 Run, Ali, Run Juokse, Ali, juokse Norman Buckley Jonell Lennon 15. heinäkuuta 2014 9. tammikuuta 2016 2.13
A on palannut entistä pahempana, ja Rosewoodin kaupunki on pelokkaampana kuin koskaan. Tytöt joutuvat toteamaan, ettei Shana ollutkaan A. Spencerin vanhempien avioliitto tulee tiensä päähän. Ezra panee kaiken tarmonsa Bethany Youngin taustan tutkimiseen auttaakseen tyttöjä. Kaikki tiet vievät jälleen kerran Radleyn parantolaan. Ali joutuu A:n murhayrityksen kohteeksi.
102 7 The Silence of E. Lamb Vaikenemisen vaikeus Joshua Butler Bryan M. Holdman 22. heinäkuuta 2014 9. tammikuuta 2016 2.06
Arian vapaaehtoistyö Radleyssa tuottaa tuloksia uusien johtolankojen muodossa. Emily on huolissaan Paigesta, joka ei ole tullut kouluun rottaepisodin jälkeen. Spencer lainaa Ezran vakoiluvälineitä vahtiakseen Melissaa. Emilyn äiti kutsuu tytöt illalliselle, ja Hanna osoittaa mieltään ruokapöydässä. Hannan lörpöttely lisää kierroksia A:n rattaisiin.
103 8 Scream For Me Kultakurkku Bethany Rooney Oliver Goldstick & Maya Goldsmith 29. heinäkuuta 2014 16. tammikuuta 2016 1.80
Komisario Tanner kyselee Alisonilta Shanasta. Emily ja Spencer menevät tallille selvittämään Bethanyn ja rouva DiLaurentisin mahdollista yhteyttä ja joutuvat pahaan pulaan. Hanna ajautuu yhä synkemmille poluille Alin vuoksi. Hannan on pakko kertoa Arialle ikävä asia, johon Aria reagoi yllättävällä tavalla. Marinien taloon ilmestyy tunkeilija veitsen kanssa kesken illallissuunnitelmien.
104 9 March of Crimes Sotapolulla Chad Lowe Oliver Goldstick & Maya Goldsmith 5. elokuuta 2014 16. tammikuuta 2016 2.05
Zackin todellinen luonne paljastuu Arian äidille, joka peruu kihlajaiset. Spencer yllättyy nähdessään Sydneyn ja Jennan käsi kädessä. Sydney jää kiinni valehtelusta ja suututtaa Emilyn toden teolla. Noelin rooli Alisonin jutussa käy selväksi, kun Spencer löytää hänet hiiviskelemästä mökiltään. Poliisille ilmoittautuu henkilö, joka tunnustaa Alisonin kaappauksen.
105 10 A Dark Ali Synkkä salaisuus Arlene Sanford Lijah J. Barasz 12. elokuuta 2014 23. tammikuuta 2016 2.05
Paineet kovenevat, kun kaikki tahtovat kuulla, miten Alison vastaa Cyrusin tunnustukseen. Tytöt saavat lopulta tarpeekseen Alisonin valehtelusta ja kääntävät hänelle selkänsä. Spencer hermostuu huomatessaan ääninauhan kadonneen hänen kotoaan. Melissa vihjaa tietävänsä totuuden ja kehottaa Spenceriä lähtemään kanssaan kaupungista.
106 11 No One Here Can Love or Understand Me Vastaantuloja Larry Reibman Joseph Dougherty 19. elokuuta 2014 23. tammikuuta 2016 1.80
Bethanyn traaginen kohtalo selviää, kun Melissa häipyy yllättäen ja jättää Spencerille jäähyväiset videoviestin välityksellä. Calebin holtiton alkoholinkäyttö huolestuttaa Hannaa, joka Tobyn ja Spencerin avulla saa tämän lopulta avautumaan. Ezra auttaa saamaan lisätietoja Cyrus Petrillosta, minkä lisäksi Alison punoo uusia juonia poliisin päänmenoksi.
107 12 Taking This One to the Grave Hautaan asti Ron Lagomarsino I. Marlene King 26. elokuuta 2014 30. tammikuuta 2016 2.29
Alison suostuu valheenpaljastustestiin poliisiasemalla. Tytöt ja Mona yrittävät selvittää, minkälaisen tarinan hän aikoo sepittää tällä kertaa. Alisonin takia Spencer joutuu tulilinjalle Bethanyn murhatutkinnassa. Toby valmistuu poliisikoulusta ja joutuu onnettomuuteen. Paige puolestaan vakoilee Alisonia peläten tämän kokoavan omia joukkojaan. Mona paljastaa totuuden Alista, minkä seurauksena koetaan kipeä menetys.
108 13 How the 'A' Stole Christmas Menneisyyden haamut I. Marlene King I. Marlene King & Kyle Bown 9. joulukuuta 2014 30. tammikuuta 2016 2.09
Tytöt parantelevat yhä haavojaan joulun alla, kuukauden kuluttua tragediasta. Hanna saa Monalta postuumin viestin, joka johdattaa hänet ja Spencerin etsimään uhkarohkeasti johtolankoja Alisonin kotoa. Pahaenteiset unet riivaavat Alia, joka punoo lisää juonia järjestämissään joulutansseissa. A ei jätä tyttöjä rauhaan edes joulupäivällisen ajaksi.
109 14 Through a Glass, Darkly Iloton ilotulitus Chad Lowe Joseph Dougherty & Lijah J. Barasz 6. tammikuuta 2015 6. helmikuuta 2016 2.01
Poliisi ei ole aiemmin päässyt puusta pitkälle tutkimuksissaan, mutta nyt alkaa tapahtua ja vauhdilla. Alisonia vastaan kerääntyy todisteita ja hänet pidätetään epäiltynä murhasta. Hanna tukee Monan äitiä surussa ja yrittää itse etsiä Monaa toiselta puolelta rouva Grunwaldin kykyjen avulla. Emily taas tekee kaikkensa estääkseen Paigen muuton San Franciscoon. Aria joutuu ikävään lähikosketukseen rakennusmuovin kanssa.
110 15 Fresh Meat Luovia reseptejä Zetna Fuentes Oliver Goldstick & Maya Goldsmith 13. tammikuuta 2015 6. helmikuuta 2016 2.02
Aria ottaa äärimmäisen riskin hakiessaan epätoivoisesti yliopistoihin, ja Emily haukkaa liian ison palan ottamalla hoitaakseen Ezran kirjakaupan avajaistarjoilut. Tobyn asema Rosewoodin poliisissa voi auttaa A:n vaientamisessa, mutta Toby joutuu hankalaan välikäteen löytäessään mahdollisen murhavälineen Monan talon takaa. Pääsevätkö ystävykset yhteisymmärrykseen aseen kohtalosta?
111 16 Over a Barrel Tynnyrikaupalla Michael Grossman Bryan M. Holdman 20. tammikuuta 2015 13. helmikuuta 2016 1.72
Spencer ja Caleb joutuvat yllättävään paikkaan ja tekevät karmean löydön Monan kadonnutta läppäriä etsiessään. Salaperäinen ”H” juoksuttaa Ariaa pitkin kaupunkia ja hän päätyy hukkareissulle yrittäessään tunnustaa Ezralle valheensa. Pastori Tedillä on suuri yllätys Hannan äidille, ja Emily kuulee töissä vaateneuvoja.
112 17 The Bin of Sin Ruutitynnyri Tripp Reed Jonell Lennon 27. tammikuuta 2015 13. helmikuuta 2016 2.00
Hanna pelkää joutuvansa lavastetuksi murhaan ja ryhtyy toimeen Calebin kanssa hävittääkseen epäilyttävän tynnyrin, mutta varastolla odottaa yllätys. Emily, Aria ja Spencer jäljittävät Monan läppärin vanhalle tehtaalle, jossa tytöt joutuvat kamppailemaan hengestään. Tobylla on vaikeuksia sovittaa yhteen poliisin työ ja ihmissuhteensa, ja Ezra punnitsee suhdettaan Ariaan uudelleen.
113 18 Oh, What Hard Luck Stories They All Hand Me Kirjan salaisuus Joseph Dougherty Joseph Dougherty 3. helmikuuta 2015 20. helmikuuta 2016 1.80
Jonny rakentaa kahvilaan jotakin, mikä kiinnostaa Spenceriä. Emily yrittää ottaa selvää Talian tunteista, samoin omistaan. Aria on huolissaan Miken käytöksestä ja Hanna toimii tiukassa tilanteessa rohkeasti. Kaupunkiin tulee uusi ihminen Monan menneisyydestä. Kirjan sisältä paljastuu jotain odottamatonta.
114 19 Out, Damned Spot Veljen vartija Nzingha Stewart Lijah J. Barasz 10. helmikuuta 2015 20. helmikuuta 2016 1.77
Arian veljen toiminta herättää tyttöjen epäilykset, ja Miken seuraaminen johtaa yllättävään kohtaamiseen Cyrusin kanssa. Aria ei suostu uskomaan veljensä olevan A. Uusi vuokralainen houkuttelee Spencerin luoviin harrastuksiin, ja Spencer saa kaipaamaansa irrottelua. Hannan yliopistoon pääsy joutuu vaakalaudalle vanhempien rahapulan vuoksi. Emily kokee yllätyksen, kun hänelle selviää Talian olevan naimisissa.
115 20 Pretty Isn't the Point Kauneus on toissijaista Melanie Mayron Oliver Goldstick & Francesca Rollins 17. helmikuuta 2015 27. helmikuuta 2016 2.05
Veriputket aiheuttavat päänvaivaa tytöille. Kun totuus veren omistajasta selviää, kaikki mullistuu. Spencer ja Jonny vierailevat taidegalleriassa sulkemisajan jälkeen, ja Emily tapaa Talian aviomiehen. Hanna tekee kaikkensa saadakseen kauneuskilpailun rahapalkinnon.
116 21 Bloody Hell Pirullista pelottelua Arlene Sanford Maya Goldsmith 24. helmikuuta 2015 27. helmikuuta 2016 1.58
Spencer lähetetään Lontooseen yliopistohaastatteluun, jossa odottaa verinen yllätys. Aria ja Hanna etsivät Cyruksen käsiinsä ja pääsevät askeleen lähemmäksi A:ta. Alison saa yllättäviä viestejä vankilaan.
117 22 To Plea or Not to Plea Kas siinä pulma Arthur Anderson Jonell Lennon 3. maaliskuuta 2015 5. maaliskuuta 2016 1.49
Alisonille tarjoutuu mahdollisuus pelastaa itsensä elinkautiselta vankeustuomiolta. Hintana olisi kuitenkin yhden ystävän vapaus. Monan asianajaja tuntuu liittyvän tämän suunnitelmiin ja salaa selvästi jotain. Spencer pitää hauskaa Englannissa, ja Melissankin kanssa vaikuttaa menevän hienosti. Emily penkoo roskista hyvästä syystä. Hannan pelot lavastuksesta käyvät toteen.
118 23 The Melody Lingers On Ranskalainen melodia Roger Kumble Joseph Dougherty 10. maaliskuuta 2015 5. maaliskuuta 2016 1.74
Hanna ja Alison viruvat molemmat vankilassa, mutta Alin oikeudenkäynti alkaa vihdoin. Todistajanaitiosta kuullaan asioita, joiden kukaan ei halunnut tulevan julki. Monan jälkeensä jättämien salaisuuksien selvittäminen käy yhä vaikeammaksi.
119 24 I'm a Good Girl, I Am Kiltti tyttö Oliver Goldstick Oliver Goldstick & Maya Goldsmith 17. maaliskuuta 2015 12. maaliskuuta 2016 1.70
Alisonin oikeudenkäynti lähenee loppuaan. Yllätystodistaja saa sekä Alin että muut tytöt ja Miken näyttämään syyllisiltä. Tytöt tekevät kaikkensa löytääkseen todistajia tai todisteita, jotka saisivat tilanteen käännettyä. Aria haluaa pitää veljensä piilossa, mutta Ezralla ja Calebilla on erimielisyyksiä Miken suhteen. Metsässä he joutuvat A:n nuolitauluiksi.
120 25 Welcome to the Dollhouse Nukkekoti Ron Lagomarsino I. Marlene King 24. maaliskuuta 2015 12. maaliskuuta 2016 2.65
Kauden päätösjaksossa tytöt kaapataan vanginkuljetusautosta A:n taloon, jossa odottavat tutut kasvot. Ovatko tytöt pelinappuloita vai laativatko he uudet säännöt peliin? Caleb, Toby ja Ezra saavat tukea etsintöihin.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päärooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Troian Bellisario  … Spencer Hastings  
 Ashley Benson  … Hanna Marin  
 Lucy Hale  … Aria Montgomery  
 Shay Mitchell  … Emily Fields  
 Tyler Blackburn  … Caleb Rivers  
 Ian Harding  … Ezra Fitz  
 Laura Leighton  … Ashley Marin  
 Janel Parrish  … Mona Vanderwaal  
 Sasha Pieterse  … Alison DiLaurentis  

Sivurooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Holly Marie Combs  … Ella Montgomery  
 Chad Lowe  … Byron Montgomery  
 Keegan Allen  … Toby Cavanaugh  
 Lindsey Shaw  … Paige McCullers  
 Lesley Fera  … Veronica Hastings  
 Cody Allen Christian  … Mike Montgomery  
 Drew Van Acker  … Jason DiLaurentis  
 Jim Abele  … Kenneth DiLaurentis  
 Roma Maffia  … komisario Linda Tanner  
 Sean Faris  … etsivä Gabriel Holbrook  
 Chloe Bridges  … Sydney Driscoll  
 Miranda Rae Mayo  … Talia Mendoza  
 Torrey DeVitto  … Melissa Hastings  
 Nolan North  … Peter Hastings  
 Brant Daugherty  … Noel Kahn  
 Brendan Robinson  … Lucas Gottesman  
 Tammin Sursok  … Jenna Marshall  
 Vanessa Ray  … CeCe Drake  
 Jake Weary  … Cyrus Petrillo  
 Will Bradley  … Jonny Raymond  
 Lauren Tom  … Rebecca Marcus  
 Steve Talley  … Zack  
 Reggie Austin  … Eddie Lamb  
 Brandon W. Jones  … Andrew Campbell  
 Nia Peeples  … Pam Fields  
 Elizabeth McLaughlin  … Lesli Stone  
 Oliver Kieran Jones  … Colin  
 Austin Lyon  … Matt  
 Meg Foster  … Carla Grunwald  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "First day of production on S5 -- the #PLL office is louder and more lively than ever!"
  2. "Last day of season five and this bitch is everywhere."
  3. "Pretty Little Liars EP on Aria's Final Words to Ezra, the Christmas Episode and More".
  4. King, Marlene (July 14, 2014).
  5. Swift, Andy (May 28, 2014).
  6. Pretty Little Liars (January 5, 2015).
  7. Bibel, Sara (June 9, 2014).
  8. "Pretty Little Liars: Season Five Ratings".
  9. Bibel, Sara (June 11, 2014).
  10. Kondolojy, Amanda (March 25, 2015).
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.